Curaçao: het hele jaar door mooi weer

Wist je dat Curaçao eigenlijk midden in de tropen ligt? Hierdoor is het weer in Curaçao het hele jaar door heerlijk gelijkmatig en stabiel. Door zijn ligging in de zuidelijke Caraïbische zee waait er het hele jaar door een verkoelend briesje en door het warme klimaat is Curaçao een geweldige bestemming om de Nederlandse kou te ontvluchten. Kortom, Curaçao is altijd een fijne vakantiebestemming.

Lente op Curaçao

In het voorjaar regent het op Curaçao amper. Als je zeker wilt zijn van een droge vakantie, is het dus slim om in het lente die kant op te vliegen. De maximale temperatuur in het voorjaar is een aangename 30 graden. Een vakantie naar Curaçao is in het voorjaar vaak wat voordeliger dan in de zomer of in de winter. Het weer in Curaçao is in deze maanden heerlijk stabiel en dus is een vakantie in deze periode van het jaar een geweldig goede keuze.

Willemstad in Curacao

Zomer op Curaçao

In de zomer kan het kwik stijgen tot 35 graden. ’s Nachts koelt het af tot een heerlijke 26 graden. Je hoeft dus echt alleen maar zomerse kleding in te pakken als je in dit seizoen vakantie viert op Curaçao! Het zeewater is gemiddeld 28 graden en dus heerlijk warm. Je hebt iets meer kans op een tropische bui in de zomer, maar deze kan juist heerlijk verfrissend zijn. In juli en augustus wordt Curaçao het drukst bezocht door toeristen. Als je van een super gezellige sfeer houdt moet je dus zeker in de zomer naar het eiland vliegen.

Parasol op Curacao

Herfst op Curaçao

Het regenseizoen op Curaçao loopt van eind september tot eind december. Maak je geen zorgen, in deze periode regent het meestal in de ochtend of in de nacht heel kort en hevig. Je hebt er dus weinig last van en de kans op stralend weer in Curaçao is ook in de herfst heel groot. De regenval op het eiland is vrij onvoorspelbaar, dus het kan zo maar eens gebeuren dat er tijdens jouw vakantie geen drupje uit de lucht komt vallen. Natuurlijk is de temperatuur ook in de herfst prima: gemiddeld is het er 32 graden.

strand op Curacao

Winter op Curaçao

Het is heerlijk om tijdens de koude wintermaanden naar  Curaçao te vliegen. Op het eiland is het er onveranderd warm en het regenseizoen is afgelopen. Eind december is het er druk, omdat veel mensen voor de feestdagen naar huis vliegen. Vier je liever vakantie als het rustiger is? Kies er dan voor om in januari of februari naar Curaçao te gaan. In deze maanden is het er een stuk minder druk. Door het stabiele klimaat op Curaçao is het er ook in de winter nooit kouder dan 30 graden. Met een temperatuur van zo’n 24 graden is het ook ’s nachts nog aangenaam warm.

zonsondergang op Curacao

Door het tropische klimaat op Curaçao is het altijd heerlijk warm op dit eiland. Het hele jaar door beleef je hier een geweldige vakantie zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het weer. Curaçao is de perfecte vakantiebestemming voor iedereen die zeker wil zijn van een stralend zonnetje en strakblauwe luchten.

Vertel anderen over dit artikel!
Avatar foto

Redactie