10 redenen waarom je deze winter naar Curaçao moet gaan

Dit zijn 10 redenen waarom je deze winter naar Curaçao moet gaan! Lees je mee?

Buiten is het koud, grijs, nat. Het sneeuwt, of eigenlijk nét niet. Je kunt alleen volledig ingepakt naar buiten. Niet zo fijn he? Nee, dat vind ik ook niet. Je wilt de zon op je blote huid voelen, een zachte zomerbries die verkoeling brengt, zwoele zomeravonden

Dus waarom je in de winter naar Curaçao moet gaan?

1. Stralend weer

Je zou het bijna vergeten maar Curaçao is nog steeds een stukje Nederland in de tropen. Hoe leuk is het om deze winter ‘gewoon in Nederland’ te blijven maar dan wél stiekem op Curaçao? Dag warme winterwanten, welkom warme winterzon!

2. Prachtige stranden

Grote knip op Curacao

Lekker uitwaaien op het strand is leuk bij Scheveningen maar het leukst op Curaçao. Daar vind je echt zulke mooie stranden. En vrijwel altijd zonnig, een lekker temperatuurtje, perfect om je handdoekje uit te rollen. En relaxen maar. Hier nog een paar stranden op Curaçao om te ontdekken.

3. Een waar duikparadijs

Curaçao is een duikparadijs met onderwaterlandschappen waar je u tegen zegt, mede door het kleurrijke koraal en een overvloed aan zeeleven. Verken duikplekken zoals Mushroom Forest (dit is werkelijk iets buitenaards) of anders Tugboat Beach, met een sleepbootwrak wat al een tijdje is uitgesleept.

4. Historische charme

Cultuur & historie  Curaçao

Verken de kleurrijke historie van Willemstad, een UNESCO-werelderfgoed, met historische gebouwen zoals de Handelskade en de Koningin Emmabrug. Vergeet ook Otrobanda niet en wat dacht je van de forten met namen als Riffort, Fort Amsterdam of Fort Waakzaamheid?

5. Klein Curaçao

Klein Curacao is heerlijk in de winter

Ten zuidoosten Curaçao bevindt zich Klein Curaçao. Maak een boottocht naar dit kleine, een onbewoonde eiland met witte zandstranden en kristalhelder water, perfect voor een dagje uitje en snorkelavontuur. En een oude vuurtoren. Misschien spot je nog wat nieuwe scheepswrakken? Meer over Klein Curaçao.

6. Culturele diversiteit

Verse vis op de vismarkt

Ontdek de rijke cultuur van Curaçao met invloeden uit Nederland, Afrika en Latijns-Amerika. Bezoek de kleurrijke markten en proef lokale gerechten zoals stobá en keshi yena. Carnaval, ook iets Caribisch vloeit voort uit de Katholieke invloeden van weleer en de taal (Papiaments) is een samensmelting van Portugees, Engels, Spaans en Nederlands.

7. Natuurlijke wonderen

Shete Boka National Park op Curacao

Verken het adembenemende Shete Boka National Park, waar je indrukwekkende kliffen en grotten kunt bewonderen en het spektakel van de ruige zee kunt ervaren. Of de Christoffelberg, het hoogste punt op het eiland, de prachtige stranden en baaien, zoutpannen en flamingo’s, leguanen of schildpadden. Caribische flora en fauna te over.

8. Avontuurlijke activiteiten

Voor als je liever avontuurlijker bezig wilt zijn: ga kajakken door de mangroven, wandel naar de top van de Christoffelberg voor een panoramisch uitzicht of maak een spannende jeeptour door het ruige binnenland. Of ga met de jeep langs alle baaien.

9. Zeeschildpadden spotten

Curaçao is een van de weinige plekken ter wereld waar je zeeschildpadden in hun natuurlijke omgeving kunt bewonderen. Boek een boottocht om ze te spotten, of ga naar één van de stranden waar je ze ‘in het wild’ kunt zien.

10. Gastvrije sfeer

Ervaar de warme en vriendelijke sfeer van Curaçao; Caribisch, warm en hartelijk; die ervaar je het best tijdens evenementen, bijvoorbeeld tijdens het kleurrijke carnavalsseizoen met bonte parades, muziekfestivals en streetparties. Unieke kansen om zelf de lokale gastvrije cultuur te ervaren. Ga je mee?

Vertel anderen over dit artikel!
Avatar foto

Stewart Leiwakabessij

Reizen is heerlijk en wat is nog heerlijker dan andere reizigers inspireren met leuke nieuwe bestemmingen of juist bekende locaties? Juist, dat doe ik graag! Lekker in de pen klimmen (of toetsenbord) en schrijven wat ik zelf leuk vind aan een bestemming. Of wat lezers mogelijk interessant vinden. En mocht je even niets van me horen? Dan lig ik hoogstwaarschijnlijk in de zon. 😊