De 5 beste duik- en snorkelplekken van Curaçao

Curaçao is niet alleen boven water een schitterend eiland, maar ook ònder water! Curaçao wordt namelijk omringd door prachtige koraalriffen die je direct vanaf de kustlijn kunt bewonderen. Dus: duikbril op en gaan!

Duiken en snorkelen op Curaçao is uniek vanwege de overvloed aan zeeleven, onderwaterlandschappen en riffen die dichtbij de kustlijn liggen. Zo vind je er prachtige tuinen vol levende koralen waar een regenboog aan tropische vissen leven. Bovendien kun je rekenen op een ontmoeting met spelende dolfijnen en zonnende schildpadden. Dit zijn de 5 beste plekken op Curaçao om te duiken of snorkelen!

1. Klein Curaçao

Duiken en snorkelen Curacao - Klein Curacao
Foto: Peter van der Linde

Maak een dagtrip naar het onbewoonde eilandje Klein Curaçao, dat ongeveer 10 kilometer van Curaçao ligt. Alleen al de boottocht naar mooie eilandje is onvergetelijk vanwege de groepjes nieuwsgierige dolfijnen die voor je uit zwemmen. En het zelf eiland is natuurlijk schitterend: denk witte zandstranden met helder turquoise water, vissen in alle kleuren van de regenboog én zeeschildpadden die voorbij zwemmen. Ja, je leest het goed: zeeschildpadden!

2. Kleine Knip

Duiken en snorkelen Curacao - Kleine Knip
Foto: Meindert van D

Onbekend maakt zeker niet onbemind: hou je van snorkelen, dan hou je vast en zeker van de Kleine Knip! Dit mooie zandstrand is nog redelijk onontdekt, dus kun je in alle rust drijven op het water en schitterende koraalriffen verkennen met talloze vissen. En met een beetje mazzel kom je een grote school inktvissen tegen of vang je een glimp op van een octopus.

3. Superior Producer

Duiken en snorkelen Curacao - Superior Producer
Foto: Blaue Flosse

Vlakbij Willemstad ligt één van de mooiste scheepswrakken van de Caraïben: de in 1977 gezonken Superior Producer. Het schip is volledig bedekt met kleurrijk koraal een zeeanemonen en smeekt er gewoon om verkend te worden. In het wrak leven grote barracudas en tandbaarzen die je van dichtbij kunt bewonderen. Omdat het wrak op 30 meter diepte ligt, is dit een geschikte duikspot voor gevorderde duikers.

4. Playa Kalki

Duiken en snorkelen Curacao - Playa Kalki
Foto: LASZLO ILYES

Playa Kalki, dat ook wel ‘Alice in Wonderland’ wordt genoemd, is een schitterende plek voor zowel duikers en snorkelaars als zonaanbidders. De naam ‘Kalki’ verwijst naar de dramatische kalksteenrotsen die de kleine baai met poederwit zand omsingelen. Wanneer je kopje onder gaat word je verwelkomd door een groot rif met een overvloed aan vissen. 3 minuutjes vanaf de kust vind je een indrukwekkende koraalwand die een verval van 18 meter heeft. Hier kun je op zoek naar zeepaardjes, krabben, groene murenen en paddestoelvormige koraalformaties. Dieper dan 30 meter zijn er grote gebieden met bladkoraal en tafelkoraal.

5. Porto Marie

Duiken en snorkelen Curacao - Porto Marie
Foto: Wikimedia Commons

Niet alleen het strand van Porto Marie is bizar mooi, ook de onderwaterwereld is om door een ringetje te halen: twee enorme koraalriffen die van elkaar worden gescheiden door een ‘vallei’ met veel verschillende zeebewoners – maanvissen, papegaaivissen, tandbaarzen, zeeschildpadden, kreeften, roggen en ook vissen die je nergens anders op het eiland ziet, zoals verpleegsterhaaien en fluitbekvissen. En met 30 meter zicht kun je alles haarscherp zien!

Kopfoto: LASZLO ILYES

Vertel anderen over dit artikel!
Avatar foto

Redactie