Vliegtijd naar Curaçao

Nog aan het twijfelen over een vakantie naar tropisch Curaçao? Of al een reis geboekt naar dit heerlijke eiland, maar is de vliegtijd nog niet helemaal duidelijk? Lees dan snel verder voor alle informatie over je vlucht naar Curaçao!

Heerlijk hè, zo’n zonnige vakantie in het vooruitzicht! De reis is helemaal rond, koffer al bijna ingepakt, maar…hoe lang zit je nu eigenlijk in het vliegtuig voordat je op je strandbedje kunt ploffen?

Rechtstreeks met Corendon vanaf Amsterdam naar Curaçao

Sinds november ’23 vliegt Corendon rechtstreeks vanaf Amsterdam naar het eiland Curaçao  Je vliegt in ca. 9 uur met een Airbus A350-900 direct én comfortabel naar Hato International Airport, vlak bij Willemstad. De vertrektijden zijn ook nog eens heel gunstig. Je vertrekt namelijk aan het begin van de middag, ca. 14.00 uur, vanaf Amsterdam en je landt vanwege het tijdsverschil ’s avonds rond 19.30 uur op Curaçao. Zo geniet je meteen lekker van je eerste Caribische avond op je aankomstdag. De terugvlucht vertrekt ’s avonds om ca. 21.00 uur dus ook dan kun je de gehele dag nog spenderen aan het parelwitte strand onder de Curaçaose zon. De aankomst in Nederland is vervolgens in de ochtend om ca. 11.20 uur op Schiphol, Amsterdam. Aan boord van het toestel kun je genieten van de gratis maaltijden en drankjes. En helemaal mooi: je mag 12 kilo handbagage meenemen!
Blauw Baai

Faciliteiten aan boord Airbus A350-900

Entertainment
Aan boord van de fonkelnieuwe Airbus beschik je over een eigen tv-scherm met een ruime keuze aan films, series, muziek en games. Je kunt ook je eigen favoriete films of series bekijken op je eigen telefoon of tablet. Deze kun je tijdens de vlucht eenvoudig opladen via een ingebouwde USB-poort, dus vergeet vooral je kabel niet. Daarnaast zijn de meeste vluchten uitgerust met Wi-Fi service aan boord (tegen betaling), zodat je tijdens je vlucht gewoon verbonden kunt blijven met jouw eigen apparaat. En op de ‘moving map’, een meebewegende kaart, volg je de hele vlucht!

Inflight safety
De inflight safety video met veiligheidsprocedures is speciaal voor deze vlucht opgenomen.  Nederlandse én Curaçaose bekendheden geven acte de présence.  Jandino Asporaat, maar ook olympisch atleet Liemarvin Bonevacia en Corendon oprichter Atilay Uslu verschijnen in deze video. En wat dacht je van Shirma Rouse? Of Liza Sips? Zelfs Najib vliegt mee, dus reken maar dat je de volle 6 minuten aan je scherm gekluisterd bent.

Maaltijden
Gedurende de 9 uur durende vlucht is een heerlijke maaltijd van Mondi Restaurant, een lekkere snack en een drankje naar keuze inbegrepen. De maaltijd is door Justin Niessen samengesteld, Curaçaoënaar en chef-kok van onze Caribbean restaurantketen in Amsterdam. En via onze Buy-on-Board service kun je drankjes en koude en warme lekkernijen kopen.

Only Adult zone
Voor in het vliegtuig is er een speciale Only Adult zone gereserveerd voor reizigers vanaf 16 jaar. Tussen de Only Adult zone en de rest van de cabine zitten wandjes en toiletten. Wel zo prettig. Leun lekker relaxed achterover in je stoel en kom ontspannen aan op Curaçao. Je mag trouwens als eerste aan boord van het vliegtuig én als eerste uitstappen. Ook fijn.

XL-stoelen
Zit je graag wat ruimer? In de Airbus is een aantal XL-stoelen aanwezig met meer beenruimte (ca. 96,5 cm). De XL-stoelen bevinden zich ter hoogte van de nooduitgangen. De minimum leeftijd om van een XL-stoel in de Only Adult zone gebruik te maken, is 16 jaar. Voor XL-stoelen direct bij de nooduitgang moet je 12 jaar of ouder zijn.

Willemstad

Wil je precies weten hoe lang de transfertijd vanaf de luchthaven naar je hotel is? Check dan onderstaande tijden:

De transfertijden zijn ter indicatie en kunnen door diverse omstandigheden wat afwijken. Bij Mambo Beach bieden we momenteel geen accommodaties aan, maar vanaf de luchthaven naar dit gezellige strand ben je ongeveer 25 minuten onderweg.

Mogen we jou ook snel verwelkomen op het prachtige eiland Curaçao?

Vertel anderen over dit artikel!
Avatar foto

Redactie