Is Curaçao duur? 10 tips om je vakantie voordeliger te maken!

Je wilt heel graag naar Curaçao, maar je hebt het idee dat het duur is? Nou, ik ga nu niet zeggen dat het supervoordelig is of helemaal niet zo duur. Maar… Ik heb wel wat tips voor je om de vraag ‘is Curaçao duur?’ die je op weg helpen om het toch aantrekkelijk voor je portemonnee te houden.

1. Boek op tijd

Curaçao is een gewilde bestemming voor een zonvakantie, waardoor de vluchtprijzen doorgaans redelijk zijn en pakketreizen daardoor aantrekkelijk blijven. Zeker als je vroeg boekt of juist buiten het hoogseizoen reist dan heb je alsnog een fijne zonvakantie voor een gunstig tarief. Schrijf je in voor nieuwsbrieven en ontvang zo de beste deals per e-mail. Shoppen vanuit je luie stoel!

2. Vlieg rechtstreeks

Rechtstreeks vliegen naar Curaçao met Corendon

Rechtstreeks vliegen: Er zijn vaak directe vluchten beschikbaar vanuit Nederland naar Curaçao, waardoor je tijd bespaart doordat je niet via tussenstops reist. Een rechtstreekse vlucht duurt ca. 10 uur, als je comfortabeler wilt reizen (bijvoorbeeld door een stoel met meer beenruimte te boeken), dan betaal je wel iets meer, maar je reist een stuk relaxter. En boek op tijd 😊.

3. Onderhandel

Er is geen taalbarrière, dus Nederlandse vakantiegangers kunnen zich gemakkelijk verstaanbaar maken. Nederlands is een van de officiële talen van Curaçao, wat communicatie en zeker onderhandelingen gemakkelijker maakt.

4. Pinnen

Antiliaanse guldens

Curaçao gebruikt de Antilliaanse gulden (ANG) en vaak kun je ook met je pinpas betalen. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over wisselkoersen of extra kosten voor geldwisseling. Stel je pinpas nog wel op ‘wereldwijd gebruiken’ in, om teleurstelling tijdens je aankoop te voorkomen.

5. Betaalbare accommodaties

Curaçao biedt diverse accommodaties, van luxe resorts tot budgetvriendelijke hotels en appartementen, waardoor je een verblijf kunt vinden dat past bij jouw budget.

6. Lokale gerechten

Leguanenstoofvlees

In vergelijking met sommige andere internationale bestemmingen, zijn lokale gerechten en eetgelegenheden op Curaçao vaak betaalbaar, zodat je geniet van heerlijke maaltijden zonder je budget te overschrijden. Probeer je dan leguanenstoofvlees?

7. Geen visum nodig

Nederlandse staatsburgers hebben geen visum nodig om Curaçao te bezoeken voor kort verblijf (meestal tot 90 dagen). Die kosten houd je in je eigen portomonnee, da’s gauw verdiend.

8. Roamingkosten

Vanwege de speciale band tussen Nederland en Curaçao kun je soms je mobiele telefoon gebruiken zonder extra roamingkosten. Check je provider wat de kosten zijn, want naast je MB’s kan bellen en/of sms-en ook aardig in de papieren lopen.

9. Gratis of voordelige activiteiten

Snorkelen op Curacao

Curaçao biedt veel gratis of betaalbare activiteiten, zoals snorkelen, duiken, historische bezienswaardigheden verkennen en het ervaren van lokale cultuur en tradities.

10. Lokale evenementen of festivals

De lokale evenementen en festivals zijn vaak vrij toegankelijk, bijvoorbeeld Fuikdag of het carnaval, wat meerdere dagen duurt met verschillende parades.

Nog even een paar op een rijtje:

  1. Schrijf je in voor nieuwsbrieven, zo krijg je snel te horen wanneer je voordeliger kunt reizen
  2. Stel je pinpas in op ‘wereldwijd gebruiken’ en voorkom wisselkosten
  3. Zoek op tijd de voordeligste accommodaties uit, misschien krijg je een vroegboekkorting
  4. Struin het web af voor gratis activiteiten, evenementen of festivals en eet & feest ‘like a local’
  5. Check je telefoonprovider wat de roamingkosten zijn, soms betaal je geen roamingkosten, of schaf een voordelige bundel aan

Dus, is Curaçao duur? Het is zo voordelig als je het zelf maakt en wilt 😉

Vertel anderen over dit artikel!
Avatar foto

Stewart Leiwakabessij

Reizen is heerlijk en wat is nog heerlijker dan andere reizigers inspireren met leuke nieuwe bestemmingen of juist bekende locaties? Juist, dat doe ik graag! Lekker in de pen klimmen (of toetsenbord) en schrijven wat ik zelf leuk vind aan een bestemming. Of wat lezers mogelijk interessant vinden. En mocht je even niets van me horen? Dan lig ik hoogstwaarschijnlijk in de zon. 😊