Duiken op Tenerife

Wist jij dat je rondom Tenerife prachtige duiklocaties kunt vinden? De zeebodem van dit heerlijke Spaanse eiland is een van de meest spectaculaire van de wereld. Door het subtropisch klimaat op Tenerife is er het gehele jaar door een aangename temperatuur. Het zeewater is in de zomer gemiddeld 23 graden en in de winterperiode 19 graden. Dit maakt Tenerife tot een perfecte duikbestemming! Niet zo ver van huis, maar wel een net zo’n prachtige onderwaterwereld als op een verre bestemming. Op Tenerife ervaar je echt het ultieme vakantiegevoel. Dus pak je koffer maar vast in en ontdek de prachtige duiklocaties op Tenerife!

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden en heeft net zoals de andere Canarische Eilanden een vulkanische oorsprong. De nog steeds actieve vulkaan El Teide, die zich op dit eiland bevindt, kan je zelf beklimmen. Tenerife beschikt over prachtige goudgele stranden, maar ook vind je hier de zwarte lavastranden. Tussen deze stranden en de grote kliffen in liggen mooie baaien met helderblauw zeewater. Tenerife behoort tot een van de beste duiklocaties van Europa door de diversiteit aan vissoorten en de prachtige rotsformaties. Duiken in de Atlantische Oceaan is heel anders dan in de Middellandse Zee en de Rode Zee bij Egypte en dat kan jij meemaken! Wij hebben hieronder de beste duiklocaties op Tenerife voor je op een rijtje gezet.

Puerto Armenim

Dit kleine afgelegen baaitje aan de Costa Adeje is de perfecte plaats voor beginnende duikers. De plek staat ook wel bekend als El Puertito en de baai heeft weinig tot geen stroming, wat het duiken gemakkelijker maakt. Tussen alle prachtige papegaaivissen en octopussen zwem je lekker rond in de helderblauwe zee, waar je tot wel 30 meter vooruit kan kijken! En wist je dat de kans ook groot is dat je hier zomaar een schildpad spot? Wanneer je vroeg in de ochtend een duik neemt in deze kleurrijke baai, vermijd je de toeristische bootjes, waardoor je rustig van alle vissen en schildpadden kan genieten. Het lekkerste aan deze baai is dat je gewoon vanuit het strand het water inloopt en kan zwemmen naar de mooiste stukken flora en fauna. Ben je uitgezwommen? Dan ga je lekker terug naar het strand en sluit je de dag af op een ligbedje in de zon. Duiken op Tenerife is toch heerlijk relaxed!

El Condesito

Op de bodem van de zee aan de zuidelijke kant van Tenerife ligt het gezonken schip El Condesito. Het wrak, dat in verschillende stukjes is gebroken, ligt op een diepte van meer dan 20 meter. Er is enige stroming aanwezig in deze baai, waardoor de duik een iets wat grotere uitdaging wordt. Wanneer je naar het wrak toe duikt, vind je er veel aan onderwaterleven. Octopussen, inktvissen, trompetvissen, stekelroggen en de kleurrijke visjes zwemmen om je heen. Eenmaal aangekomen bij het wrak heb je een prachtig zicht op het oude gezonken schip. El Condesito is de ultieme plek om een wrak te ontdekken tijdens een uitdagende duik.

Montaña Amarilla

Montana Amarilla heeft een maanvormige onderwaterwereld en ligt tussen vulkanische riffen en grootse rotsen in. Dit prachtige stukje natuur vind je aan de zuidkant van Tenerife. Met een duik aan deze kant van het eiland zwem je door grotten en rifterrassen door, waar je de bijzondere glasoogbaarzen en murenen tegenkomt. In de omringende zandbeddingen zie je de buisalen, gevlekte dwergtarbotten en zelfs zee-engelen. Deze duiklocatie is geschikt voor iedere duiker door de zwakke zeestroming. Wil je na deze fantastische duik gezellig wat drinken of eten? Dat kan ook nog! Montana Amarilla ligt in de buurt van de toeristenplaats en jachthaven Las Galletas. Daar geniet je lekker van een verfrissend drankje en misschien wel een Spaanse tapas erbij. Duiken op Tenerife vergeet je nooit meer!

Cueva de las Morena

Deze duiklocatie is geschikt voor ervaren duikers en daarom wordt er ook een Advanced Open Water diploma vereist. Op de zeebodem in dit gebied vind je een enorm kruis en een beeld van de maagd Carmen. Dit maakt de duiklocatie zeer speciaal en ook zeker een bekende spot voor de echte duikliefhebbers. Tussen alle alen en murenen zwem je door naar de zanderige bodem, waar je de kans hebt om dolfijnen te spotten of zelfs met ze te zwemmen en hoe leuk is dat!

Ben jij een echte duikliefhebber en ben je enthousiast geworden over deze spectaculaire duikbestemming? Bekijk dan ons gehele aanbod naar Tenerife, want Corendon heeft genoeg keuze voor je!

Vertel anderen over dit artikel!
Avatar foto

Redactie