5 stranden op Tenerife die je met eigen ogen moet zien

0
Stranden op Tenerife

Van intens donkere vulkaanstranden tot goudkleurige zandstroken. De helderblauwe Atlantische Oceaan en 365 dagen zonneschijn per jaar. Soms is het simpel: de stranden op Tenerife zijn gewoonweg heerlijk!

1. El Medano & Playa la Tejita

Stranden op Tenerife - El Medano

Foto: GanMed64

In het zuidoosten van Tenerife liggen de twee natuurlijke zandstranden El Medano en Playa la Tejita. Het rustige El Medano is vanwege de wind een hotspot voor windsurfers. Even verderop vind je het schitterende Playa la Tejita, dat gevormd is door overgewaaid Saharazand. Dit is een heerlijke plek om te genieten van zon, zee en strand. Hoewel je er wel ligbedjes en parasols kunt huren, vind je hier geen restaurantjes. Lunchpakketje mee dus!

2. Playa de las Vistas

Stranden op Tenerife - Playa de las Vistas

Foto: Wikimedia Commons

Beeldschoon en perfect voor gezinnen met kinderen: Playa de las Vistas. Dit stukje Atlantische Oceaan ligt ingeklemd tussen de populaire badplaatsen Los Cristianos en Playa de las Americas. Golfen vind je hier niet; dankzij de golfbrekers kunnen de kids zorgeloos spelen in het water. Ligbedden en parasols zijn te huur, en direct op het strand vind je verschillende leuke winkeltjes en restaurantjes. Ook is er een mooie promenade waar je kunt struinen langs de kustlijn.

3. Playa Jardin

Stranden op Tenerife - Playa Jardin

Foto: cinetech

Neem een vulkanisch zwart strand, leg daar kleurrijke bloementuinen aan, voeg een paar loopbruggen toe met uitzicht op Puerto de la Cruz; en je hebt Playa Jardin. Leg je handdoekje uit in de schaduw van een palmboom en geniet van een magnifiek uitzicht op de El Teide, de grootste berg van Tenerife.
Tip: tijdens de nacht van 23 op 24 juni wordt er op het strand een gratis vuurwerkshow gehouden; Playa Jardin is namelijk het middelpunt van de San Juan (midzomernacht) festiviteiten van Puerto de la Cruz.

4. Playa Bollullo

Stranden op Tenerife - Playa Bollullo

Foto: Dani Latorre

Mooi, maar afgelegen; vanaf Puerto de la Cruz is het een goed uur lopen naar Playa Bullullo. Toch is dat het waard, want dit verlaten, zwarte zandstrand is prachtig gelegen onder een klif. Playa Bollullo is geen zwemstrand, maar wel een heerlijke plek om te ontspannen en een frisse neus te halen. Er is hier eigenlijk niets, op een chiringuito (kraampje met eten en drinken) na waar je lekkere snacks kunt kopen. Oh enne, als je wilt valsspelen kun je natuurlijk ook een taxi pakken!

5. Playa Fanabe

Stranden op Tenerife - Playa Fanabe

Foto: Stanislav Trifonov

Aan de populaire Costa Adeje vind je Playa Fanabe, een geliefd familiestrand met gezellige beachbars, winkeltjes en restaurants. Een ideale plek om te duiken in het blauwe water, tot rust te komen met een koud drankje en te genieten van de Spaanse zon die gegarandeerd voor een bruin velletje zorgt!
Tip: vlak achter het strand vind je een aantal leuke speeltuinen voor de kids.

Kopfoto Playa Jardin: Jaume Escofet

No comments

Nusa Dua bezoeken vanaf Bali

Een vakantie op het tropische Bali is natuurlijk fantastisch! Voorzien van de prachtige en wereldberoemde rijstvelden, een indrukwekkende cultuur en diverse culinaire hoogstandjes kom je ...