Top 5 bezienswaardigheden op Tenerife

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden en het is een geweldig mooie vakantiebestemming. Veel mensen komen hier natuurlijk voor een heerlijke zonvakantie, maar ook voor iedereen die graag wat meer eropuit trekt tijdens de vakantie, is Tenerife een aanrader. Wij geven je de top 5 van de mooiste bezienswaardigheden op Tenerife!

 

#1 El Teide

El Teide is een heel bijzondere vulkaan: slechts een derde van deze berg is boven het aardoppervlak te zien. De overige 7000 meter liggen in de zee en daarmee is El Teide de hoogste berg van Spanje en zelfde de op twee na hoogste vulkaan te wereld! Het is een aanrader om zelf met de auto naar El Teide te reizen. Je ziet het landschap voor je ogen veranderen van bergachtig tot bijna buitenaards. Als je bij Nationaal Park El Teide aankomt, kun je met een kabelbaan naar boven. Het uitzicht vanaf hier is adembenemend mooi en echt uniek. El Teide is overduidelijk één van de mooiste bezienswaardigheden op Tenerife.

El Teide op Tenerife

#2 Loro Parque

Een bezienswaardigheid van een heel andere orde, is Loro Parque. Deze dierentuin is verkozen tot beste van Europa en de op één na beste van heel de wereld. Wie gek is op dieren en deze graag in een prachtige dierentuin ziet, mag Loro Parque dus echt niet overslaan. Van gorilla’s tot jaguars en van haaien tot dolfijnen, je ziet het hier allemaal. Je kunt je in dit enorme park gemakkelijk een dag vermaken en dan nog heb je waarschijnlijk niet alles gezien. Vooral ook een aanrader voor gezinnen!

Loro Parque op Tenerife

#3 Orotava Vallei

In het noorden van Tenerife ligt de prachtige Orotava Vallei. Middenin de vallei ligt het gelijknamige plaatsje La Orotava, wat echt een bezoekje waard is. De historische binnenstad geeft je af en toe het gevoel dat je terug de tijd in bent gegaan en je kunt er heerlijk wandelen door smalle straatjes. Vanuit het stadje kun je aan meerdere wandelroutes door de vallei beginnen. De routes voeren je langs druivenplantages, dennenbossen en de mooiste bloemen. Hier vind je natuurschoon zoals je het nog nooit gezien hebt!

Orotava Vallei op Tenerife

#4 Siam Park

Na al die natuurpracht kan het zijn dat je zin hebt om even iets totaal anders te gaan doen. Bezoek dan Siam Park! Dit is het beste waterpark van de wereld en voor jong en oud is het een waar waterparadijs. Voor echte waaghalzen zijn er zenuwslopende attracties met namen als Mekong Rapids, The Volcano en Tower of Power. Voor mensen die het liever wat rustiger aan doen zijn er natuurlijk ook meer dan genoeg rustige waterattracties. Zowel met kinderen als met een groep vrienden is Siam Park één van de leukste bezienswaardigheden op Tenerife.

 Siam Park op Tenerife

#5 Iglesia de Nuestra Senora de la Conception

Iglesia de Nuestra Senora de la Conception, kortgezegd Islegia de la Conception, staat in de plaats Santa Cruz en is één van de eerste kerken die ooit op Tenerife gebouwd zijn. Het is de enige kerk op de Canarische Eilanden met maar liefst 5 middenschepen. Vooral de klokkentoren is imposant en als je Santa Cruz bezoekt, kun je hem eigenlijk niet missen. Statig steekt deze boven de stad uit, alsof hij de wacht houdt over de bevolking.

Iglesia

Tenerife is echt een heerlijke vakantiebestemming waar je je volop kunt vermaken. Of je nu gek bent op natuurschoon, of juist liever naar de dierentuin of een geweldig waterpark gaat, het eiland heeft het allemaal. Dit zijn volgens ons de mooiste bezienswaardigheden van Tenerife!

 

Bron hoofdfoto: www.todotenerife.es

 

Vertel anderen over dit artikel!
Avatar foto

Redactie