De 5 mooiste snorkel- en duikplekken van Egypte

De Rode Zee herbergt één van de mooiste onderwaterwerelden op aarde. Egypte is de perfecte vakantielocatie om te genieten van prachtige koraalriffen en unieke, tropische vissen.

Duiken in Egypte

In Egypte kun je als reiziger een wereld ontdekken die je normaliter niet zult zien. Dompel onder en laat je verbazen door al het moois van de Rode Zee. Weelderig koraal en levendige visscholen, maar ook haaien en dolfijnen kun je hier zien. De mooiste koralen en vissen zijn hier in de eerste paar meters vanaf het strand te vinden, wat deze wereld toegankelijk maakt voor iedereen. Bovendien is het water van de Rode Zee buitengewoon helder, doordat er geen rivieren in de zee uitmonden en er weinig regen valt.

El Quseir

In het authentieke vissersdorpje El Queseir vind je geen massatoerisme. Kleurrijk koraal, tropische vissen en een indrukwekkend rif vind je hier wél. Liefhebbers noemen deze plek niet voor niets ‘een van ’s werelds mooiste duikplekken’. Het dorp zelf is ook zeker de moeite waard. Bijna alles in El Queseir is gemaakt van aangespoeld hout, palmbomen en –bladeren, wat het dorp buitengewoon charmant maakt.

Giftun Island

Ga zeker kopje onder in de ondiepe lagunes rondom Giftun Island. Het lijkt hier net alsof je rondzwemt in een immense 3D onderwaterwereld. Tussen de prachtige koraaltuinen leven talloze kleurrijke vissoorten. En met een beetje mazzel zwem je zomaar tussen de dolfijnen. Giftun Island zelf is ook paradijselijk mooi.

Safaga

Safaga is een zeer geliefde duik- en snorkelstek. De onderwaterwereld is hier dan ook spectaculair te noemen. Er is van alles te zien, van rifhaaien en pijlstaartroggen tot grote scholen felgekleurde vissen. Safaga wordt goed beschermd en is minder toeristisch dan de plaatsen Hurghada en Sharm El Sheikh. Helaas valt er in Safaga zelf niet zo veel te beleven, en de stranden hier zijn niet zo mooi.

Marsa Alam

Voor de diepzeeduiker is Marsa Alam the place to be. De riffen hier konden tot voorkort enkel bezocht worden door duikers van safariboten. Massatoerisme, drukte of overvolle duikstekken zul je hier dus niet vinden. Wel veel verschillende soorten grote vissen, zeekoeien en haaien. De onaangetaste, kleurrijke koraalriffen maken het plaatje compleet.

Dahab

Van ondiepe koraaltuinen tot diepe drop-offs en canyons. Dahab heeft een enorme verscheidenheid aan duik- en snorkelstekken. Zo kun je hier in de ochtend iets heel anders zien dan in de middag. Dahab wordt vooral veel bezocht door duikers, waardoor er meer wateroppervlakte over is voor snorkelliefhebbers. Genoeg gehad van de onderwaterwereld? Vanuit Dahab kun je ook schitterende woenstijntochten maken.

Vertel anderen over dit artikel!
Avatar foto

Redactie