Reisadvies Egypte

Het intrigerende Egypte heeft een rijke geschiedenis en vele cultuurschatten uit lang vervlogen tijden. De bekendste zijn ongetwijfeld de piramides van Gizeh, de schatten van Toetanchamon en de opgravingen in Luxor. Maar ook als strand- en duikbestemming is Egypte zeer geliefd. Voor duik- en snorkelliefhebbers is de Rode Zee met z’n kleurrijke onderwaterwereld een waar paradijs. Zo trekt de langgerekte kuststrook van de populaire badplaats Hurghada veel watersportliefhebbers.

Is Egypte veilig?

Het Ministerie van Buitenlandse zaken heeft geen negatief reisadvies uitgesproken voor Egypte. Wanneer voor reizigers een plotselinge, levensbedreigende situatie ontstaat doordat er sprake is van aanwijsbare veiligheidsrisico’s in een land, wordt zo’n advies pas uitgegeven. Voor een groot gedeelte van Egypte is dit niet aan de orde.

Egypte veiligheid badplaatsen

Corendon biedt voornamelijk vakanties aan naar de badplaats Hurghada. Het gaat hierbij om rechtstreekse vluchten zodat er minder ver gereisd hoeft te worden van de luchthaven naar de resorts. De resorts worden op hun beurt goed beveiligd, waardoor een vakantie Egypte veilig is en u  met een gerust gevoel vakantie kunt vieren. Daarnaast is het reisadvies, afgegeven door het Ministerie van Buitenlandse zaken, voor Hurghada en andere badplaatsen niet negatief, dus een verblijf hier is zeker mogelijk. Ook Nijlcruises, waarbij bijzondere plaatsen als Luxor en Aswan worden aangedaan, zijn weer te maken. Bovendien liggen risicogebieden als bijvoorbeeld Noord-Sinaï en het grensgebied met Libië op grote afstand van Hurghada vandaan.

reisadvies egypte

Goede reisvoorbereiding

Voor elke bestemming, dus ook voor Egypte is het belangrijk u goed voor te bereiden. Volg de berichten in de media en informeer naar de laatste ontwikkelingen in het land. Ga bijtijds na welke gewenste en noodzakelijke vaccinaties u nodig heeft en vergeet ook uw reisdocumenten niet te checken voordat u afreist naar Egypte.

Heeft u vragen over de veiligheid in Egypte?

De vluchten en vakanties van Corendon naar Hurghada, El Gouna en Makadi Bay gaan gewoon door. U hoeft zich geen zorgen te maken als u naar één van deze Egyptische badplaatsen afreist. Corendon houdt de situatie omtrent de veiligheid in Egypte nauwlettend in de gaten. Heeft u vragen over de actuele situatie in Egypte, dan kunt u altijd contact opnemen met Corendon via ons Contact Center, de live chat, social media of WhatsApp.

Waar vindt u actuele reisadviezen?

Voor onze bestemmingen geldt mogelijk een reisadvies dat is opgesteld door het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Een reisadvies bevat vooral informatie over de veiligheidssituatie in een bepaald land. Voor informatie over reisadviezen verwijzen wij naar de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Deze reisadviezen worden voortdurend geactualiseerd.

Vertel anderen over dit artikel!
Avatar foto

Redactie