Actuele regels voor reisdocumenten Egypte

Ga je mee naar Egypte? Land van warmte, water en wonderen! Ben je een zon-, zee- en strandliefhebber, dan zijn de badplaatsen aan de Rode Zee een walhalla. Hurghada met meer dan dertig kilometer strand en het bescheidener El Gouna en Makadi Bay zijn een waar paradijs voor zwemmers, snorkelaars en duikers. Maar ook de badplaatsen met uitgaansmogelijkheden, restaurants, cafés en prachtige, lange witte stranden dragen allemaal bij aan een heerlijk verblijf in dit grandioze vakantieland. Dus waar wacht je nog op? We zeggen boeken, inpakken en wegwezen… Maar niet voordat je de geldigheid van je paspoort Egypte hebt gecheckt.

Geldigheid paspoort Egypte

Want een goede reisvoorbereiding, waaronder het controleren van de benodigde reisdocumenten, is het halve werk. Het zou toch eeuwig zonde zijn als je je vakantie naar Egypte moet annuleren omdat je niet tijdig hebt gecheckt of je identiteitsbewijs nog geldig is. Als je naar Egypte reist, moet je altijd een geldig Nederlands of Belgisch paspoort meenemen waarmee je je  kunt legitimeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen. Zij moeten eveneens over een eigen reisdocument beschikken. Let op: je paspoort moet bij thuiskomst nog minstens 6 maanden geldig zijn.

Kan ik met een ID-kaart naar Egypte reizen?

Heb je de Nederlandse nationaliteit, dan kan je niet met een ID kaart naar Egypte reizen. Je hebt een geldig paspoort nodig dat bij thuiskomst nog minstens 6 maanden geldig moet zijn.

Visum Egypte

Naast een geldig Nederlands of Belgisch paspoort is voor je Egypte vakantie ook een visum vereist. Je visumaanvraag kan je bij binnenkomst in Egypte op de luchthaven regelen.

  • Je kunt ervoor kiezen het visum in de aankomsthal in Egypte bij de Corendon balie aan te schaffen voor € 27,50 p.p. Dit bedrag is inclusief de servicekosten voor het van tevoren regelen door de lokale agent en moet in euro’s betaald worden.
  • Het is uiteraard ook mogelijk om zelf ter plaatse op de luchthaven in Egypte je visum te regelen. Houd er dan wel rekening mee dat de lokale agent tijdens de transfer alsnog de lokale heffingen in rekening brengt.

Ben je in het bezit van een Belgisch paspoort, vergeet dan niet twee extra pasfoto’s mee te nemen.

Beschik je niet over een paspoort van een EU-lidstaat, dan raden wij je aan contact op te nemen met de Egyptische ambassade om te controleren of je met jouw paspoort gebruik kunt maken van het standaard toeristenvisum dat je op de luchthaven kunt aanschaffen.

Met een gerust hart naar Egypte

We hopen je met bovenstaande informatie ook antwoord te hebben gegeven op de vraag: hoe lang moet je paspoort geldig zijn voor Egypte? Heb je alles gecheckt, dan kun je met een gerust hart naar dit heerlijke vakantieland afreizen. Succes met de verdere reisvoorbereidingen en alvast fijne vakantie!

Nog even dit

Je bent als reiziger zelf verantwoordelijk om bij de betrokken autoriteiten aanvullende informatie in te winnen over reisdocumenten en een eventuele visumplicht. Ook moet je tijdig voor vertrek nagaan of de eerder verkregen informatie intussen niet is gewijzigd. Check hier de actuele informatie voor reisdocumenten Egypte.

Vertel anderen over dit artikel!
Avatar foto

Redactie