Wandelen op Tenerife: Twee onvergetelijke wandelroutes

0
Wandelen op Tenerife

Tenerife: tapas, zon, strand, glaasjes sangria, vulkanen en… wandeltochten? Je leest het goed; Tenerife is een prachtig eiland om te voet te verkennen. Trek je wandelschoenen aan en hike door groene velden, vulkaanlandschappen en trotseer bergen waar je getrakteerd wordt op een onvergetelijk uitzicht. Dit zijn twee prachtige routes die je kunt bewandelen op Tenerife.

Kustwandeling met uitzicht over Los Cristianos

Deze kustwandeling begint bij Casa Carolina, een oude villa aan zee aan ’t einde van de promenade van Los Cristianos. Volg het onverharde paadje langs het rotsachtige strand richting Montaña de Guaza. Wijk af van het toeristische pad en kies het rustige pad aan de rechterkant dat omhoog loopt, richting de kliffen. Op de top wacht een prachtig uitzicht op je!

Wandelen op Tenerife

Uitzicht over Los Cristianos. Foto: Jose Miguel

Volg op de top het kronkelende pad en je komt langs verschillende oude steengroeven. Je wandelt hier door een rotsachtig landschap en je wordt omgeven door struikgewassen en cactussen. Daal vervolgens af over een steile helling richting het dorpje Palm Mar.

Wandelen op Tenerife

Van Montaña de Guaza naar Palm Mar. Foto: Jose Mesa

Neem een korte break en volg daarna het kustpad aan de andere kant van het dorp. Op een gegeven moment loop je het natuurreservaat Malpais de la Rasca in, over een donker vulkaanlandschap begroeid met groene struiken. Volg het pad totdat je uitkomt bij de vuurtoren Faro Punta de Rasca.

Wandelen op Tenerife

Vuurtoren Faro Punta de Rasca. Foto: Jose Mesa

Geniet van de schaduw onder de vuurtoren en neem de tijd om mooie foto’s te maken. Daarna volgt het laatste deel van de tocht – de weg richting de vissershaven van Las Galletas. Onderweg kom je langs bananenplantages, akkers en een klein, geheim strandje dat alleen bekend is bij de lokale bevolking.

Je komt uit bij de basis van het Rode Kruis en kijkt uit over het strand en de haven van Las Galletas. Net op tijd voor een heerlijke lunch met verse vis bij een van de vele restaurantjes! De perfecte afsluiting van deze wandeling op Tenerife. Pak daarna de bus om weer terug te gaan naar Los Cristianos.

Wandelen op Tenerife

De haven van Las Galletas. Foto: cortto

Feiten:
Route: Los Cristianos – Las Galletas
Afstand: ongeveer 14 kilometer
Niveau: Makkelijk – Gemiddeld

Door een dennenbos wandelen op Tenerife

Deze vrij gemakkelijke wandeling begint bij Las Lajas op de camping van het Parque Natural de la Corona Forestal, zo’n 10 kilometer boven Vilaflor in het dichte dennenbos van Zuid-Tenerife.

De wandeling begint rustig, met een langzame afdaling vanaf Las Lajas (2 kilometer), over een zeer goed bospad. Dit pad is vooral in de winter populair bij mountainbikers, maar in de zomer is het er volledig uitgestorven. Tijdens het afdalen vang je een glimp op van je eindbestemming: Paisaje Natural Protegido, een beschermd natuurgebied in Ifonche. In de verte liggen de toeristenoorden Los Cristianos en Playa de las Americas.

Wandelen op Tenerife

Wandelen op Tenerife richting Ifonche. Foto: Jose Miguel

Na ongeveer 2 uur wordt je zicht geblokkeerd door de bergtop van de Alto de Chimoche, een afgeronde heuvel van 1.500 meter. Vanaf de top volg je het smalle voetpad langs de zijkant van de berg en daal je af door een dicht dennenbos. Uiteindelijk kom je aan in een diepe vallei, waar je een pad kunt volgen langs de droge rivierbedding en een aantal afgelegen boerderijen van Ifonche. Daar kun je een bus pakken terug naar Las Lajas. Bekijk van tevoren wel even de vertrektijden – bussen vertrekken hier zeer onregelmatig!

Wandelen op Tenerife

Uitzicht vanaf Alto de Chimoche over de vallei. Foto: Christine McIntosh

Feiten:
Route: Las Lajas – Ifonche
Afstand: ongeveer 12 kilometer
Niveau: Makkelijk – Gemiddeld

Heb je ook zin gekregen om je wandelschoenen in te pakken en naar Tenerife te vliegen? Kijk dan eens naar ons aanbod!

Bron: tenerifehiking.com / Kopfoto: Santi P.A.

No comments