Wandelen op Zakynthos: een bijzondere wandeling door Zakynthos-stad

Ga ook wandelen op Zakynthos! Maak deze onvergetelijke stadswandeling door Zakynthos-stad en verken te voet cultureel en historisch Griekenland! Ontdek in je eigen tempo oude kerken, Venetiaanse architectuur, wilde bloemen en geurige kruiden. De wandeling sluit je af met een frisse duik in zee en een heerlijk diner met vers gevangen vis. Páme!

Wandeling door Zakynthos-stad

Totale wandeltijd: circa 2 uur

De wandeling door Zakynthos stad en omgeving begint bij het standbeeld van Solomos bij het Byzantijns museum. Breng voordat je begint zeker een bezoek aan het museum, waar je een mooie collectie schilderijen uit de Byzantijnse periode vindt, maar ook iconen en andere kunst uit Zakynthos.

Wandelen op Zakynthos - Het standbeeld va Solomos
Het standbeeld van Solomos. Foto: Wikimedia Commons

Loop daarna het gezellige San Marco plein op, dat vlak naast de grootste winkelstraat van Zakynthos stad ligt: Alexandrou Roma. Volg de weg omhoog, waarna een klim volgt over steile trappetjes met fraaie Venetiaanse relingen.

Wandelen op Zakynthos - San Marco plein
Het leuke San Marco plein. Foto: Heather Cowper

Op een gegeven moment wordt de staat weer vlak en kom je na een bocht langs een kerk, waar je een kijkje kunt nemen. Al vanaf hier is het uitzicht op de stad schitterend!

Wandelen op Zakynthos - Kerkje
Het bewuste kerkje. Foto: Matthew Hunt

Vanaf de kerk neem je het zandpad omhoog, dat op een gegeven moment verandert in een betonnen pad dat onder de dennenbomen doorloopt. Houd links aan en je komt uit bij de poort van het Kastro kasteel, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over heel Zakynthos, de bergen en de blauwe zee. Trakteer jezelf op een kopje koffie of thee terwijl je het mooie uitzicht in je opneemt.

Wandelen op Zakynthos - Poort Kasteel van Bohali
Het Kastro kasteel. Foto: Heather Cowper
Wandelen op Zakynthos - uitzicht over Zakynthos stad
Genieten van het uitzicht en een kopje koffie. Foto: Heather Cowper

Vanaf het fort loop je bergafwaarts naar de kerk van Bochali, waar je wederom getrakteerd wordt op een prachtig uitzicht.

Wandelen op Zakynthos - Bochali kerk
De kerk van Bochali. Foto: Robert Wallace

Dan volgt de terugweg, waar je het andere betonnen voetpad inslaat dat naar links afbuigt. Op een gegeven moment kom je weer uit op hetzelfde pad als op de heenweg.

Volg de weg en kies daarna een willekeurig pad naar beneden de stad in. Struin door schitterende geplaveide straatjes met Venetiaanse invloeden, balkonnetjes vol bloemen en kleurrijke huizen, totdat je weer uitkomt bij het beginpunt.

Wandelen op Zakynthos - Gekleurde huizen
Zomaar een straatje in Zakynthos stad. Foto: Heather Cowper

Kopfoto: Heather Cowper

Vertel anderen over dit artikel!
Avatar foto

Redactie