7x de mooiste plekken op Tenerife

Tenerife wordt ook wel het eiland van de eeuwige lente genoemd. Daardoor is het 365 dagen per jaar een perfecte vakantiebestemming. Dankzij het aangename klimaat met zachte winters en warme zomers kun je het hele jaar door je handdoek neerleggen op de verschillende stranden. Maar naast zonnen en zwemmen raden wij je ook aan om de prachtige natuur en de mooiste dorpjes van Tenerife te ontdekken.

1. Pico del Teide

Pico del Teide in Tenerife

Hét symbool van Tenerife is de Pico del Teide. Met zijn 3718 meter is het de hoogste bergtop van Spanje. Vanaf de Pico heb je een adembenemend uitzicht over Tenerife en de omliggende eilanden. In de periode van november tot april is de bergtop bedekt met sneeuw. De naam Tenerife betekent eigenlijk ook ‘witte berg’. Wil je helemaal naar de top van de Teide, pak dan de kabelbaan die je naar boven brengt. Toch meer op zoek naar een sportieve uitdaging? Trek dan je wandelschoenen aan en ga op ontdekkingstocht in dit unieke natuurgebied. Er zijn diverse prachtige wandeltochten te maken waarbij je helemaal één met de natuur bent!

2. Los Gigantes

Los Gigantes in Tenerife

Los Gigantes is één van de meest pittoreske dorpjes van Tenerife, met op de achtergrond de Acantilados de los Gigantes, een imposante rotswand die deel uitmaakt van het oude Teno-gebergte. Naast een spectaculair uitzicht vind je hier ook knusse restaurantjes, een lavastrand en een haven. In deze haven van Acantilados kun je een boottocht boeken om de kliffen van dichtbij te bekijken en wie weet spot je wel een dolfijn of een walvis! Ook liefhebbers van de onderwaterwereld kunnen hier hun hart ophalen. Bij de rotswand is het op sommige plekken wel 30 meter diep en wemelt het van de diverse vissen, koraal en algen. En voor de doorgewinterde duikers is het zelfs mogelijk om een nacht- of wrakduik te maken!

3. Masca

Masca mag ook tot een van de mooiste plekken op Tenerife gerekend worden. Het is een prachtig, schilderachtig dorp aan de voet van het Teno-gebergte in het westen van het eiland. De meeste mensen die Masca bezoeken komen voor de indrukwekkende Barranco de Masca, oftewel de Mascakloof. Vanuit Masca kun je een drie tot vier uur durende wandeltocht maken door de Barranco de Masca. Je loopt bergafwaarts over kronkelige, onverharde paadjes langs wolkenhoge rotswanden van wel honderden meters hoog. Goede wandelschoenen zijn hier dan ook zeker een must! Aan het einde van de wandeling word je beloond met een lavastrand waar je een verkoelende duik in zee kunt nemen.

4. Anaga gebergte

Anaga gebergte

In het noordoosten van Tenerife vind je een verrassend groen berggebied. Het daar gelegen Anaga gebergte herbergt de jungle-achtige bossen van het eiland, waar je kunt verdwalen in de elf-achtige omgeving van laurierbossen, jeneverbossen, varens, heide en kruiden. Nog steeds is de ezel een belangrijk vervoersmiddel in dit gebied. In het berggebied ligt het gehucht Taganana met zijn witte huisjes die mooi afsteken tegen de groene omgeving. El Bailadero biedt een heel mooi viewpoint op de ongerepte stranden én rotsen die enkele meters voor de kust uit het water steken.

5. Teno Rural Park

Parque Rural de Teno (landschapspark Teno) is eigenlijk een eiland. Deze bergketen, die hoger is dan 1.300 meter, bestrijkt de gehele westelijke punt van het eiland Tenerife en is bijna helemaal omringd door de zee. Teno was van oorsprong een klein afgescheiden eilandje dat later samen met andere eilanden het eiland dat nu Tenerife heet, heeft gevormd. Een groot aantal – vaak inheemse – planten, tal van vogels en vlinders leven in dit paradijs. Ook zijn hier de architectuur en bijzondere gewoonten bewaard gebleven die men niet of nauwelijks aantreft op het Tenerife van de resorts en het massatoerisme.

6. Piramides van Güímar

Piramides van Güímar

Piramides op Tenerife? Jazeker! Oké, ze zijn misschien niet zo imposant als de Egyptische piramides, maar deze bouwwerken zijn minstens zo indrukwekkend. Net als de piramides in Egypte zijn de Piramides van Güímar gehuld in mysterie. Door wie en waarom zijn ze gebouwd? Historici en archeologen komen er niet uit. De terrasvormige piramides van Güímar zijn opgebouwd uit stenen van lava. Het lavagesteente komt niet van dit deel van Tenerife. Waar vandaan dan wél en hoe zijn de stenen hier gekomen? Ga nu zelf op zoek naar antwoord in het park, het museum en bij de tentoonstelling. Daarnaast is een bezoek aan de Jardín Venenoso ook zeker de moeite waard. Dit is een tuin met meer dan 70 soorten giftige en zelfs dodelijke planten.

7. De mooiste dorpjes van Tenerife

Met zoveel natuurschoon zou je haast vergeten dat Tenerife ook hele mooie dorpen en steden heeft. Naast de eerder genoemde dorpjes Masca en Taganana heeft Tenerife nog veel meer leuke plaatsen die een bezoekje waard zijn. Garachico is misschien wel het meest karakteristieke dorp dat Tenerife rijk is. Het ligt op een idyllische plek aan de noordkust waar de witte huizen met oranje daken mooi afsteken tegen het helderblauwe zeewater. Een prachtige plek om doorheen te slenteren en te genieten van de lokale keuken op een terrasje. Neem vooral je zwemspullen mee! Door een vulkaanuitbarsting heel lang geleden zijn er natuurlijke zwembaden ontstaan tussen de lavarotsen. Een bijzondere plek voor een verfrissende duik!

Enthousiast geworden over de mooiste plekken op Tenerife en wil je ze ook graag bezoeken? Neem dan snel een kijkje bij ons aanbod en boek vandaag nog je (volgende) vakantie bij Corendon!

Vertel anderen over dit artikel!
Avatar foto

Karin Kwakman