De mooiste stranden van Lanzarote

Lanzarote is het vierde eiland van de Canarische Eilanden en ligt in Atlantische Oceaan. Het eiland heeft een vulkanische oorsprong. Dit is goed te zien als je aankomt op Lanzarote. Het oppervlak bestaat grotendeels uit vulkanische grond en gesteente. Maar het Canarische Eiland beschikt ook over een heleboel mooie stranden. Benieuwd waar je de mooiste stranden van Lanzarote kunt vinden? Lees snel verder!

#1 Playas de Papagayo

We beginnen het lijstje maar meteen goed met niet één, maar een hele verzameling aan mooie stranden bij Playas de Papagayo. Bij deze prachtige zandstranden kun je genieten van helder turquoise blauw water. Ze liggen alle ten oosten van de gezellige badplaats Playa Blanca. De stranden liggen soms tussen hoge kliffen en zijn via onverharde wegen te bereiken. Playa Mujeres en Playa de la Cera hebben een mooie onderwaterwereld en zijn dus ideaal voor een snorkel- of duiktripje. De enige nudistenstranden op Lanzarote vindt je ook bij deze ‘strandengroep’, namelijk bij de stranden Playa del Caletón, Playa de los Ahogaderos, Playa del Pozo en Caleta del Congrio.
Playa de Papaga Lanzarote

#2 Playa Blanca

Bij het voormalige vissersplaatsje Puerto del Carmen ligt het strand Playa Blanca. Niet te verwarren met de gelijknamige badplaats in het zuiden van Lanzarote. Playa Blanca, ook wel Playa Grande genoemd, wordt vaak gezien als het hoofdstrand van Lanzarote. Het grote goudgele strand met een oneindige boulevard loopt geleidelijk af in zee wat het ideaal maakt voor gezinnen met kinderen. Relax op een strandbedje onder de parasol. Als je het strand even zat bent, kun je plaatsnemen bij één van de vele eetgelegenheden op de boulevard en in het centrum. Houd er rekening mee dat dit geliefde strand in het weekend veel mensen trekt en het door de drukte misschien moeilijk is je (huur)auto te parkeren.
Playa Grande Lanzarote
Bron: www.expedia.co.uk

#3 Playa de Famara

Eén van de mooiste stranden voor watersporters is Playa de Famara. Het strand ligt tussen de Famara kliffen en beschikt altijd over voldoende wind, vele golven en een sterke stroming. Het maakt het daardoor ook dé surfspot van Lanzarote. Kijk je liever alleen naar surfers? Dan kun je hier natuurlijk ook op het strand genieten van de zon. Het ruwe uiterlijk van Playa de Famara maakt het daarnaast ook een zeer geliefd wandelgebied op Lanzarote.
Playa de Famara Lanzarote
Bron: http://lanzarote3.com

#4 Playa Flamingo

In Playa Blanca vindt je één van de mooiste stranden van Lanzarote die uitermate geschikt is voor gezinnen met kinderen: Playa Flamingo. Het witte zandstrand is kunstmatig aangelegd, maar maakt het zeker niet minder mooi. Playa Flamingo is het kleinste strand van de badplaats Playa Blanca en is zeer populair onder verschillende doelgroepen. Gezinnen met kinderen kunnen hier goed vertoeven, omdat de stroming in deze baai erg rustig is. De palmbomen en parasols zorgen voor genoeg schaduw. Mocht je het toch te warm hebben, neem dan gerust een duik in het helderblauwe zeewater!
Playa Flamingo Lanzarote
Bron: www.rockroutesholidays.com

#5 Playa de las Conchas

Het ongerepte strand Playa de las Conchas is er één die zeker niet mag ontbreken op het lijstje van de mooiste stranden van Lanzarote. Dit strand, in het noordoosten van Lanzarote, is bijna onaangeroerd. Het is dan ook niet direct een strand waar je naartoe komt om te zwemmen, maar meer om te werken aan het bruinen van je huid en te genieten van het adembenemende uitzicht. Wanneer je toch de zee in wilt, zorgen de grote golven voor een boemerangeffect waardoor je zo weer op het droge staat. Het beste is dus om in het fijne zand te gaan zitten, je te verbazen over de steeds veranderende oceaan en te genieten van het uitzicht op de nabijgelegen eilanden Montaña Clara en Alegranza.
Las Conchas Lanzarote

Lanzarote beschikt over vele oogverblindende stranden. Zowel de watersporter als een gezin met kinderen kan hier het juiste strand vinden. Dit lijstje met de mooiste stranden van Lanzarote helpt je hopelijk bij het vinden van het geschikte strand voor jouw en je reisgezelschap.

Vertel anderen over dit artikel!
Avatar foto

Redactie