De mooiste stranden van Lanzarote

Lanzarote is het vierde eiland van de Canarische Eilanden en ligt in Atlantische Oceaan. Het eiland heeft een vulkanische oorsprong. Dit is goed te zien als je aankomt op Lanzarote. Het oppervlak bestaat grotendeels uit vulkanische grond en gesteente. Maar het Canarische Eiland beschikt ook over een heleboel mooie stranden. Benieuwd waar je de mooiste stranden van Lanzarote kunt vinden? Lees snel verder!

1. Playas de Papagayo

Playas de Papagayo, mooiste stranden op Lanzarote

We beginnen het lijstje maar meteen goed met niet één, maar een hele verzameling aan mooie stranden bij Playas de Papagayo. Bij deze prachtige zandstranden kun je genieten van helder turquoise blauw water. Ze liggen alle ten oosten van de gezellige badplaats Playa Blanca. De stranden liggen soms tussen hoge kliffen en zijn via onverharde wegen te bereiken. Playa Mujeres en Playa de la Cera hebben een mooie onderwaterwereld en zijn dus ideaal voor een snorkel- of duiktripje. De enige nudistenstranden op Lanzarote vindt je ook bij deze ‘strandengroep’, namelijk bij de stranden Playa del Caletón, Playa de los Ahogaderos, Playa del Pozo en Caleta del Congrio.

2. Playa Blanca

Playa Blanco, een van de mooiste stranden van Lanzarote

Bij het voormalige vissersplaatsje Puerto del Carmen ligt het strand Playa Blanca. Niet te verwarren met de gelijknamige badplaats in het zuiden van Lanzarote. Playa Blanca, ook wel Playa Grande genoemd, wordt vaak gezien als het hoofdstrand van Lanzarote. Het grote goudgele strand met een oneindige boulevard loopt geleidelijk af in zee wat het ideaal maakt voor gezinnen met kinderen. Relax op een strandbedje onder de parasol. Als je het strand even zat bent, kun je plaatsnemen bij één van de vele eetgelegenheden op de boulevard en in het centrum. Houd er rekening mee dat dit geliefde strand in het weekend veel mensen trekt en het door de drukte misschien moeilijk is je (huur)auto te parkeren.

3. Playa de Famara

Uitzicht op Playa de Famara, Lanzarote

Eén van de mooiste stranden voor watersporters is Playa de Famara. Het strand ligt tussen de Famara kliffen en beschikt altijd over voldoende wind, vele golven en een sterke stroming. Het maakt het daardoor ook dé surfspot van Lanzarote. Kijk je liever alleen naar surfers? Dan kun je hier natuurlijk ook op het strand genieten van de zon. Het ruwe uiterlijk van Playa de Famara maakt het daarnaast ook een zeer geliefd wandelgebied op Lanzarote.

4. Playa Flamingo

Playa Flamingo, een van de mooiste stranden van Lanzarote

In Playa Blanca vindt je één van de mooiste stranden van Lanzarote die uitermate geschikt is voor gezinnen met kinderen: Playa Flamingo. Het witte zandstrand is kunstmatig aangelegd, maar maakt het zeker niet minder mooi. Playa Flamingo is het kleinste strand van de badplaats Playa Blanca en is zeer populair onder verschillende doelgroepen. Gezinnen met kinderen kunnen hier goed vertoeven, omdat de stroming in deze baai erg rustig is. De palmbomen en parasols zorgen voor genoeg schaduw. Mocht je het toch te warm hebben, neem dan gerust een duik in het helderblauwe zeewater!

5. Playa de las Conchas

Playa de las Conchas op Lanzarote

Het ongerepte strand Playa de las Conchas is er één die zeker niet mag ontbreken op het lijstje van de mooiste stranden van Lanzarote. Dit strand, in het noordoosten van Lanzarote, is bijna onaangeroerd. Het is dan ook niet direct een strand waar je naartoe komt om te zwemmen, maar meer om te werken aan het bruinen van je huid en te genieten van het adembenemende uitzicht. Wanneer je toch de zee in wilt, zorgen de grote golven voor een boemerangeffect waardoor je zo weer op het droge staat. Het beste is dus om in het fijne zand te gaan zitten, je te verbazen over de steeds veranderende oceaan en te genieten van het uitzicht op de nabijgelegen eilanden Montaña Clara en Alegranza.

6. Playa del Golfo

Playa de Golfo is een bijzonder strand op Lanzarote

Dit indrukwekkende strand is gevormd door zwarte lava. De kliffen op de achtergrond zijn door erosie in de loop van de tijd uitgehold en hebben daardoor de meest fantastische vormen. Het strand is ook bekend vanwege z’n groene lagune, Lago Verde. Dit unieke kratermeer vormt een mooi contrast met het zwarte zand van het strand en de rode, oranje en gele kleuren op de achtergrond. Niet zo gek dus dat dit een geliefde plek is voor de (selfie) fotograaf. 😉 Hou er wel rekening mee dat het strand een beschermd natuurgebied is.

7. Playa Grande

Playa Grande

Hou je wel van drukte en gezelligheid, dan is Playa Grande, het grootste strand van Puerto del Carmen, jouw plek om je handdoek uit te rollen. Op het lange zandstrand zijn volop ligbedjes en parasols te huur, er is voldoende parkeergelegenheid en douches zijn ook aanwezig. Het zeewater is  kalm, ideaal dus voor gezinnen met kinderen. Achter Playa Grande ligt de straat Avenida de Las Playas met volop restaurants, bars en winkels.

8. Playa de Matagorda

Playa de Matagordo, strand op Lanzarote

Het aangename zandstrand van Matagorda is gedeeltelijk voorzien van strandbedden met parasols. Door de ligging vlak bij de landingsbaan van de internationale luchthaven van Lanzarote is dit strand een prachtige plek om binnenkomende vliegtuigen aan te zien komen vliegen. Voor de echte rustzoekers betekent het vliegverkeer wel dat er ook wat geluidsoverlast kan zijn. Voor vliegtuigspotters is dit juist dé plek om lekker op het strand te liggen. Het aangrenzende boulevardgebied biedt volop winkels, restaurants en bars.

9. Playa Honda

Het strand van het gelijknamige dorp Playa Honda is een rustig zandstrand. Via een wandel- en fietspromenade staat het in verbinding met de stranden van Puerto del Carmen en Arrecife. Het strand wordt vooral bezocht door locals die in Playa Honda wonen of er hun vakantie vieren. Je vindt er enkele leuke barretjes en restaurants. Parkeren in de nabijheid van het strand is over het algemeen geen probleem.

10. Playa de las Cucharas

Playa de las Cucharas

Playa de las Cucharas is zowel onder de lokale bevolking als bij toeristen geliefd. Dit strand biedt uitstekende faciliteiten, waaronder douches, ligstoelen en parasols. Bovendien staat het bekend om de wateractiviteiten, zoals snorkelen, duiken en windsurfen. Het vrij grote zandstrand wordt over het algemeen als het hoofdstrand van de badplaats Costa Teguise gezien. Het westelijke deel is het domein van gezinnen, stelletjes en families die lekker willen genieten van het strand en de zee. Het oostelijke deel is met name geschikt voor windsurfers. Langs Playa de las Cucharas ‘loopt’ een autovrije wandelpromenade met een aantal eetgelegenheden.

Lanzarote beschikt over vele oogverblindende stranden. Zowel de watersporter als een gezin met kinderen kan hier het juiste strand vinden. Dit lijstje met de mooiste stranden van Lanzarote helpt je hopelijk bij het vinden van het geschikte strand voor jouw en je reisgezelschap.

Vertel anderen over dit artikel!
Avatar foto

Bianca de Groot