Welk deel van Lanzarote is het mooist?

Lanzarote is een van de Canarische Eilanden met een ruiger vulkanisch landschap aan de noordwestelijke kant en zandstranden met leuke badplaatsen aan de zuidoostelijke kant. In Playa Blanca tref je ook palmbomen aan. In het kort: voor elk wat wils! Het gaat er op Lanzarote ook wat gemoedelijker aan toe dan op de andere Canarische eilanden. Je vindt hier heus wel fijne resorts, maar kleinschaliger als je die vergelijkt met bijvoorbeeld Gran Canaria. Dus: wat is de mooiste kant van Lanzarote? Lees gauw verder! 👇🏽

 

Ontdek het avontuur dat Lanzarote heet

Het soms surreële landschap nodigt uit om het eiland te ontdekken: wandelend onder de Canarische zon, of juist met een huurauto over het eiland cruisen. Lanzarote is ‘slechts’ 62 kilometer bij 21 kilometer en omgeven door de Atlantische Oceaan. Prima te overzien. Je kunt dus op je gemak het hele eiland verkennen en zo erachter komen wat jij het mooiste deel van Lanzarote vindt.

Lanzarote!

Net als de overige Canarische Eilanden is Lanzarote een vulkanisch eiland, wat je overal in het landschap terugziet. En soms ook op het strand; zonnen tussen vulkanische rotsformaties is echt bijzonder!

 

Maar wacht even: vulkanisch landschap én strand?

Jazeker: Lanzarote is een vulkanisch eiland dat miljoenen jaren geleden is ontstaan. Het noordelijk deel wordt gedomineerd door het imposante Nationaal Park Timanfaya en daar vind je vulkanische activiteit: de aardwarmte kan en mag je daar zelf ervaren! Het park is een UNESCO bioreservaat, kijk ter plaatse wat de mogelijkheden zijn, je kunt het park niet op eigen gelegenheid bezoeken.

Parque Nacional Timanfaya

Het vulkanische verleden vind je ook op sommige stranden terug. Het zwarte zandstrand van El Golfo is hier een goed voorbeeld van. Als je nog nooit een zwart zandstrand hebt gezien, dan is dit zeker een must-see! Pas wel een beetje op; zwart zand kan best heet worden.

Zwart zand bij Playa el Golfo

Maar ik kan me ook voorstellen dat je jouw vrije tijd graag op een ‘gewoon’ strand doorbrengt. Playa de Papagayo is zo’n gewoon zandstrand, maar wordt aan beide zijden geflankeerd door vulkanische rotsen. En bij Playa Flamingo vind je palmbomen, voor het tropische gevoel. Bijzonder toch? Beide stranden vind je vlak bij Playa Blanca.

Playa de Papagayo, nabij Playa Blanca

De weg langs de oostelijke kustlijn biedt schitterende panoramische uitzichten op de Atlantische Oceaan aan de ene kant en het glooiende landschap met gedoofde vulkanen aan de andere kant. Dat is toch een schitterende route wanneer je aan beach-hopping gaat doen: iedere dag een ander strandje.

Playa Blanca met parasols en ligbedjes

Lees hier meer over de mooiste stranden van Lanzarote.

 

Hotel of toch liever een appartement? Lekker basic of juist Ultra All Inclusive?

Misschien vraag je je nu af of je beter een appartement boekt en zelf voor je eigen ontbijt op je balkon zorgt, ergens op het eiland je lunch oppeuzelt om vervolgens aan het strand een drankje te doen terwijl de zon ondergaat? Dat is eigenlijk best fijn: zelf bepalen hoe laat je eet, wat voor drankjes je wilt en wanneer je dat wilt. En of je naar dat ene restaurantje gaat of toch dat andere terrasje pakt.

Terrasje op Lanzarote met vulkaan op de achtergrond

Zelf hou ik wel van een beetje ‘luxe’: ik kies voor het gemak van een Ultra All Inclusive. Gun jij jezelf ook een Ultra All Inclusive verblijf? Waarbij alle maaltijden en geselecteerde snacks en drankjes zijn inbegrepen? Want dat heb je eigenlijk ook wel verdiend. En misschien kun je bij de bar een glaasje  Malvasiawijn proberen, ik ben benieuwd wat je er van vindt.

Kijk hier en ontdek het volledige aanbod op Lanzarote, of kijk ook eens of we een leuke cruisereis langs de Canarische Eilanden voor je hebben.

 

Maar wat is nu het mooiste deel van Lanzarote?

Het mooiste deel van Lanzarote is … helemaal afhankelijk van jouw voorkeuren, zeker tijdens je vakantie.

Hou je van relaxen op zandstranden? Dan is de zuidelijke kustlijn van Lanzarote perfect voor jou. Ideaal voor een energieke wandeling langs de kust, flaneren in een van de haventjes of juist relaxen op het strand. Vamos a la playa!

Ben je meer een natuurliefhebber? De vulkanische landschappen zien er buitenaards uit en wat dacht je van de zoutpannen? Die kleuren wit, roze tot geel, afhankelijk van de waterhoeveelheid.

In het zuidelijke deel vind je juist meer badplaatsen, zoals Playa Blanca, met een haventje en een flaneerboulevard. En natuurlijk heb je de stranden die op je wachten, voor jouw dosis Canarische zon.

Bootjes bij Arecife

Dus de vraag: ‘wat is de mooiste kant van Lanzarote’ kan ik kort en bondig beantwoorden: alle kanten bevatten hun eigen indrukwekkende kenmerken. Moeder Natuur heeft ook op Lanzarote haar best gedaan om de imponerende natuur te omzomen met een panoramisch zicht op de Atlantische Oceaan én het tonen van vulkanische activiteit, om toch duidelijk te maken dat de natuur het voor het zeggen heeft.

Ben jij nu ook benieuwd naar dit Canarische eiland en wil jij ook zelf uitzoeken welk deel van Lanzarote het mooist is? Vind hier dan jouw volgende vakantie op Lanzarote!

Vertel anderen over dit artikel!
Avatar foto

Stewart Leiwakabessij

Reizen is heerlijk en wat is nog heerlijker dan andere reizigers inspireren met leuke nieuwe bestemmingen of juist bekende locaties? Juist, dat doe ik graag! Lekker in de pen klimmen (of toetsenbord) en schrijven wat ik zelf leuk vind aan een bestemming. Of wat lezers mogelijk interessant vinden. En mocht je even niets van me horen? Dan lig ik hoogstwaarschijnlijk in de zon. 😊