Bezienswaardigheden op Lanzarote

Het meest noordelijke eiland van de Canarische Eilanden, Lanzarote, is als zonnige zomer- en winterbestemming al zeer populair bij menigeen. De spectaculaire stranden, leuke boulevards en charmante stadjes zorgen voor een onvergetelijke vakantie. Wist je dat je naast een relaxte zonvakantie aan het strand ook genoeg bezienswaardigheden op Lanzarote kunt zien?

Parque National de Timanfaya

Voor deze bezienswaardigheid moet je afreizen naar het zuidwesten van Lanzarote: het ruigste deel van het eiland. Hier vind je het beschermde natuurgebied Parque National de Timanfaya. Door het vulkanische landschap, vaak ook ‘maan’ landschap genoemd, zie je direct dat Lanzarote een vulkanische oorsprong heeft. Het gebied, dat vernoemd is naar het eerste dorp dat in 1730-1736 is weggevaagd door de vulkaan, is elke dag te bezoeken. Tijdens een busrit krijg je een mooi beeld van de kraters en vulkaankegels op het eiland.
Nationaal Park Timanfaya

Ondergronds meer Jameos del Agua

Eén van de mooiste bezienswaardigheden van Lanzarote vind je ondergronds. Door de vele vulkaanstromen in het noorden van het eiland zijn namelijk de onderaardse grotten Cueva de los Verdes ontstaan. Het grottenstelsel strekt zich uit over een groot gedeelte van het eiland. Doordat het grotendeels intact is gebleven is er een natuurlijk ondergronds meer ontstaan, Jameos del Agua. In dit wonderschone blauwe meer leeft de albinokreeft. Jameos del Agua is één van de zeldzame plekken op aarde waar je deze kleine schaaldieren in het wild kunt zien zonder dat je daarvoor de diepte in hoeft. Ter bescherming van de beestjes en het meer mag je tijdens je bezoek geen muntjes in het meer gooien.
Jardin del Agua
Bron: www.touristticket.com

Honger gekregen? Een hapje eten is mogelijk rondom het meer. De beroemde kunstenaar en architect César Manrique heeft de grot voorzien van zitgedeeltes, een vulkaanmuseum en een kunstmatige lagune in de open lucht. Voor een onderaardse lunch kun je gewoon terecht met je entreekaartje. Zeker het bezoeken waard tijdens je vakantie op Lanzarote!
Jameos del Agua

Uitzichtpunt Mirador del Rio

Eén van de mooiste uitzichten vind je in het uiterste noorden van Lanzarote bij Mirador del Rio. Mirador, dat ‘uitzichtpunt’ betekent, ligt op zo’n 485 meter hoogte langs de kilometerslange klif Risco de Famara. Vanaf dit uitzichtpunt heb je een fantastisch zicht op de het eiland La Graciosa en de onbewoonde eilanden die daarachter liggen. Zoek een dag uit met zonneschijn, want de noordkant van het eiland heeft nog weleens last van bewolking waardoor het uitzicht behoorlijk verloren gaat.
Mirador del Rio

Jardin de Cactus

De laatste bezienswaardigheid op het vulkanische eiland Lanzarote, een echte must-see, is de cactustuin nabij het dorpje Guatiza. Doordat de cactussen op de zwarte steengruis van de lavasteen zijn geplant, komen de verschillende groene, gele en soms rode cactussen mooi tot hun recht.

Ondanks dat de stekels voor bescherming tegen plantenetende dieren en veel nieuwsgierige mensen zorgen, kan een cactus slecht tegen harde wind. Daarom is de tuin aangelegd in een steengroeve. Dit zorgt voor genoeg beschutting waardoor de planten niet verloren gaan. Het stekelige park met vele soorten cactussen is dagelijks te bezoeken. Een leuke uitstapje dus als je eens wat anders wilt dan een dagje strand.
Jardin de Cactus

Het vulkanische eiland Lanzarote heeft tijdens je zonvakantie nog veel meer te bieden dan alleen ontspannen op het strand of een cocktail drinken aan het zwembad. Bezoek zeker eens één van deze mooie bezienswaardigheden tijdens je (volgende) reis naar Lanzarote!

Vertel anderen over dit artikel!
Avatar foto

Redactie