De 5 mooiste stranden van Tenerife

0
Mooiste stranden van Tenerife

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden en het ligt 200 kilometer uit de kust van Marokko. Het eiland heeft een vulkanische oorsprong, wat betekent dat de natuur er heel bijzonder is. Tenerife is een echte winterzonbestemming en gelukkig zijn er meer dan genoeg fijne stranden op het eiland te vinden. Bijzonder is dat je ook op de stranden de vulkanische oorsprong van het eiland goed terug ziet: sommige stranden zijn volledig zwart! Ben je benieuwd welke je echt niet mag missen? Lees dan verder voor de 5 mooiste stranden van Tenerife!

 

#1 Playa de las Teresitas

Dit is met stip het mooiste strand van Tenerife. Zodra je aankomt bij Playa de las Teresitas, heb je het gevoel dat je op een tropisch eiland ergens in de Caribische Zee terecht bent gekomen. Wuivende palmbomen, fijn zand en een rotsachtig achterland zorgen ervoor dat dit een uniek strand op Tenerife is. Het strand is kunstmatig aangelegd en het zand komt uit de Sahara. Bijzonder toch? Aan de rand van het strand vind je een aantal strandbarretjes waar je wat te eten en te drinken kunt kopen. In het weekend barst het hier van de locals, waardoor Playa de las Teresitas een heel eigen sfeertje heeft.

Playa de las Teresitas

#2 El Médano

Het strand bij het stadje El Médano is één van de mooiste stranden van Tenerife. Het strand bestaat uit vulkanisch zand met allerlei verschillende kleurtinten. Dit is ontzettend mooi om te zien en alleen daarom al mag je El Médano eigenlijk niet overslaan. Het naastgelegen stadje is heel gezellig en je hebt hier meteen een vakantiegevoel. Loop zeker ook een stukje weg van het drukke stuk strand. Even verderop staan geen bedjes en parasols en het is er heerlijk rustig. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de berg Montaña Roja. Zeker de moeite van een korte wandeling waard!

El Medano

#3 Playa de las Vistas

Playa de las Vistas ligt in een halfronde baai en het strand is ontzettend breed. Hierdoor is het een heel populair stukje Tenerife en zowel toeristen als locals spreiden hier graag hun handdoek uit. Dit is één van de langste stranden van het hele eiland en er is dus meer dan genoeg ruimte voor iedereen. Achter het strand loopt een gezellige boulevard waar je prima wat kunt eten en drinken. Daarnaast zijn er natuurlijk ook genoeg leuke souvenirwinkels te vinden. Playa de las Vistas is de ideale bestemming voor een heerlijk dagje aan het strand.

Playa de las Vistas

#4 Playa Jardín

De naam van het strand zegt het eigenlijk al natuurlijk: Playa Jardín is het Tuinstrand.Dit is één van de meest bijzondere en mooiste stranden van Tenerife. Het vulkanische zand op Playa Jardín is donkergrijs en steekt prachtig af tegen de aangrenzende botanische tuin vol kleurrijke bloemen. Naast prachtig planten en bloemen, klettert hier ook een kleine waterval van de rotsen. Playa Jardín voelt bijna als een sprookje. Wie graag actief op het water is, kan hier verschillende watersporten beoefenen. Als je liever je dag wat relaxter besteed, kun je plaatsnemen op een bedje en genieten van het prachtige uitzicht op vulkaan El Teide.

Playa Yardin

Bron: www.spain-tenerife.com

 

#5 Playa la Tejita

In het zuiden van Tenerife ligt het rustige strand Playa la Tejita. Het ligt vlakbij één van de belangrijkste natuurreservaten van het eiland, waardoor je een bezoek aan dit strand prima kunt combineren met een wandeling door de natuur. Op Playa la Tejita waait het bijna altijd en dus is dit een geliefde surfspot op Tenerife. Daarnaast is de oostzijde van het strand gereserveerd voor nudisten. Playa la Tejita is echt een uniek strand op Tenerife en ideaal voor iedereen die graag de rust opzoekt.

Playa la Tejita

Bron: www.webtenerife.co.uk

 

Dit zijn de 5 mooiste stranden van Tenerife! Tijdens je vakantie op dit mooie eiland moet je toch minstens één van deze bijzondere plekjes bezoeken. Wanneer ga jij Tenerife ontdekken?

No comments