5 redenen waarom je op vakantie naar Gambia zou moeten gaan

0

Tropisch Gambia is inspirerend, kleurrijk, wonderlijk en prachtig tegelijk. Daarnaast is Gambia de ideale winterzon bestemming. Het is een bijzonder mooi land dat ontzettend veel te bieden heeft. Naast witte stranden, waanzinnige resorts en palmbomen in overvloed biedt het land een mix van interessante activiteiten, een mooie natuur en een gastvrije bevolking. Vijf redenen om op vakantie naar dit bijzondere Afrikaanse land te gaan.

Winterzon, zee en strand

De voornaamste reden waarom je op vakantie zou moeten gaan naar Gambia is het feit dat het een ideale winterzon bestemming is. Hartje winter is het in tropisch Gambia heerlijk vertoeven, de zon schijnt vrijwel altijd en de stranden zijn prachtig. Maak een romantische strandwandeling, ga zonnen onder een ruisende palmboom en laat het verse fruit naast je strandstoel bezorgen. Er zijn waanzinnig fijne resorts in Gambia zoals Kombo BeachOcean Bay en Ngala Lodge. Voor op en top vakantiegevoel en een warm zonnetje in de winter ga je naar Gambia.

Gambia

De natuur

Naast mooie stranden biedt Gambia ook een prachtige natuur. Gambia heeft een subtropisch klimaat waardoor er een grote verscheidenheid aan vegetatie groeit. Zo vind je hier palmbomen, mangrovebossen en de typisch Afrikaanse baobab boom. Dwars door Gambia stroomt de Gambia rivier. Het is mogelijk om een boottocht te maken over deze rivier en vooral tijdens zonsopkomst en zonsondergang is dit een aanrader. Langs de waterkant groeien mangrovebossen en de lokale bevolking drijft hier rond op uitgeholde boomstammen om oesters te verzamelen. In Gambia zijn naast apen en krokodillen meer dan 400 vogelsoorten te spotten. Ook zijn er in de zee dolfijnen te spotten. De dierenwereld is dan wel niet zo breed als in andere Afrikaanse landen, toch valt hier genoeg te ontdekken.

Gambia natuur

De indrukwekkende lokale markten

In Gambia heb je de mogelijkheid om echt Afrikaanse markten te bezoeken en dit is een echte must do wanneer je in Gambia bent. De dagelijkse lokale markt in de stad Serrekunda is waanzinnig, enorm groot en wonderlijk indrukwekkend. Je weet niet waar je moet kijken. De geuren, de drukte, de voorbijstuivende ruisende kleurrijke jurken, het is op en top Afrika. Ook de Tanji Fish Market is een bezoek waard. Het is een rumoerig maar fantastisch tafereel. Gekleurde vissersbootjes dansen op de golven, zeemeeuwen schreeuwen, de lokale bevolking op het strand wachten geduldig op de vangst van de dag, het geluid van de zee, de laatste zonnestralen. Verdwaald raken tussen deze chaos is een lust voor het oog.

Gambia markt

Een andere wereld op slechts 6 uur vliegen

Gambia is een compleet andere wereld. Je bent in op en top relaxt Afrika op slechts 6 uur vliegen. Wanneer het in Nederland vriest stap je het vliegtuig in en eventjes later sta je op een wit strand terwijl de zon volop schijnt, leer je de gastvrije bevolking kennen, geniet je van een indrukwekkende natuur en ben je eventjes helemaal weg uit de kou. Gambia is een klein land en daarom ook heel geschikt voor een korte vakantie. Even de zon opzoeken in de winter en je in een compleet andere wereld wanen? Gambia is bij uitstek jouw plek om op vakantie te gaan!

Gambia

De lokale bevolking

Iedereen die in Gambia is geweest kan het beamen: de lokale bevolking is ontzettend hartelijk en warm. Gambia wordt niet voor niets ‘The smiling coast of Africa’ genoemd. Het is waardevol als je je openstelt naar de mensen en een gesprek aangaat. Ook is een lokale gids aan te raden om je het land te laten zien. Vaak nemen ze je mee naar hun woonplaats zodat je kunt zien hoe de lokale bevolking leeft. Het is een thuis en vaak één grote familie die je warm opneemt. Zo leer je het echte Gambia en haar prachtige mensen kennen. Mocht je geïnteresseerd zijn in andere culturen en vrijwilligerswerk, dan biedt Gambia ook een breed scala aan mogelijkheden. Zo kan je een (blinden)school of een weeshuis bezoeken en is de lokale bevolking enorm blij met kleding of schoolspullen.

Gambia bevolking

Overtuigd van een vakantie naar Gambia? Bekijk dan zeker het aanbod naar Gambia op Corendon.nl

  • Gambia / Kololi

    Bruisende stad aan de Atlantische Oceaan

    meer informatie

Beeld: Laura Coolen.

No comments