De 5 mooiste bezienswaardigheden van Zakynthos

Eén van de mooiste eilanden van Griekenland, is Zakynthos. Met zijn intens blauwe zee, schilderachtige dorpjes en super lekkere eten is dit echt de ideale bestemming voor iedere Griekenland-fan. Daarnaast zijn er ook nog genoeg mooie bezienswaardigheden op Zakynthos te vinden. Wij geven je er 5 die je echt niet mag missen tijdens een vakantie op dit eiland.

#1 Navagio Beach

Wie kent het wereldberoemde Navagio Beach niet? De naam zegt je misschien niet zo veel, maar na één blik op onderstaande foto gaan er vast belletjes rinkelen. De bijnaam van dit strand is Shipwreck Beach, wat natuurlijk niet zo gek is. Op het witte kiezelstrand ligt een oud scheepswrak. Dit schip spoelde tijdens een storm in 1980 aan en is sindsdien op het strand blijven liggen. Eigenlijk is moet je Navagio Beach vooral van bovenaf zien: de omringende rotsen zorgen voor een spectaculair uitzicht op het strand. Navagio Beach is met recht één van de mooiste bezienswaardigheden van Zakynthos

Navagio Beach op Zakynthos

#2 Kerk van Agia Mavra

Macherado is één van de oudste dorpen van Zakynthos en telt ongeveer 1000 inwoners. Het ligt zo’n  10 kilometer ten westen van Zakynthos-stad en is dus prima te bereiken. Hier vind je de Kerk van Agia Mavra. Dit is een prachtig, sfeervol kerkje wat zeker een bezoekje waard is. Sowieso is het hele dorp heel leuk om te bezoeken, aangezien je hier echt nog het authentieke Griekenland beleeft. Geen massa’s toeristen, alleen lokale inwoners. Als je tijdens de eerste week van juli op vakantie bent op het eiland, moet je zeker even een kijkje bij de kerk gaan nemen. Op de eerste zondag van deze maand wordt er hier een groot feest gevierd.

Agia Mavra op Zakynthos

Bron: www.gozakynthos.gr

#3 Keri

Het dorp Keri bestaat eigenlijk uit twee delen. In de bergen ligt het originele Keri en een paar kilometer verderop vind je de badplaats Limni Keri. Beide dorpen zijn leuk om te bezoeken. Wist je dat in het bergdorp de grootste Griekse vlag ter wereld wappert? Deze is maar liefst 18 meter hoog en bijna 37 meter breed. Vanuit het Keri Lighthouse Restaurant kun je de vlag het beste bewonderen. De kuststrook van Limni Keri bestaat uit een mooi strand en grillige krijtrotsen. De azuurblauwe zee steekt hier prachtig tegen af, waardoor dit een super fotogeniek stukje Zakynthos is.

Grootste Griekse Vlag ter Wereld

#4 Blue Caves

Als je een dagtour naar Navagio Beach doet, vergeet dan niet om een tussenstop de maken bij de Blue Caves. Deze bijzonder mooie grotten liggen vlakbij het strand en dus zijn beide bezienswaardigheden prima te combineren. Het is niet moeilijk te raden waar de Blue Caves hun naam aan danken. Het zeewater bij de grotten is intens blauw van kleur. Het water is super helder, waardoor het lijkt alsof de bodem zich vlak onder je bevindt. Niets is minder waar, want de zee is hier vele meters diep.

Blue Caves op Zakynthos

#5 Agios Sostis

Door een aardbeving in de 17e eeuw is het eiland Agios Sostis ontstaan. Voor de kust van de gelijknamige badplaats kun je een bootje pakken naar het eiland. Opvallend feit: het eiland is privébezit maar is toch gewoon door iedereen te bezoeken. Wie gek is op feesten, is op Agios Sostis aan het juiste adres. ’s Avonds verandert het eiland namelijk in een geweldige openlucht discotheek waar je kunt dansen tot de zon opkomt. Dit is echt een unieke ervaring!

Agios Sostis

Bron: www.trekearth.com

 

Zakynthos is een geweldig mooi eiland, midden in de Ionische zee. Er zijn super veel mooie dingen te zien en je hoeft je er geen seconde te vervelen. Bovenstaande bezienswaardigheden van Zakynthos mag je sowieso niet overslaan als je vakantie viert op dit Griekse eiland!

Vertel anderen over dit artikel!
Avatar foto

Redactie