Waar is het mooi weer in maart? Hier schijnt de zon!

0
Mooi weer in maart

Yes! Het begin van de lente is in zicht. Van fluitende vogeltjes, Groene blaadjes die weer aan de bomen verschijnen tot aan de eerste zonnestralen… Heb jij er ook zo naar uitgekeken? Toch kan het met een gemiddelde temperatuur van 9 graden in Nederland erg koud aanvoelen in maart. Wil jij niet langer wachten op beter weer? Bezoek dan een van de volgende bestemmingen, want hier schijnt in maart de zon volop!

1. Bonaire in maart

Bonaire in maart

Met een altijd aanwezige zon, een fascinerende onderwaterwereld en een grote variatie aan flora en fauna, is Bonaire een waar vakantieparadijs! Het kleine eiland barst van de verscheidenheid aan natuur: parelwitte zandstranden, kleurrijke koraalriffen en een prachtige groen binnenland. Bezoek een van de nationale natuurparken, het oudste dorpje Rincon of plan een relaxte stranddag in op het onbewoonde eiland Klein Bonaire.

Weer in maart: heel aangenaam!

Op Bonaire is het vrijwel altijd mooi weer. Door het tropisch savanneklimaat wat er heerst en de noordoostpassaat die vanaf de Caribische zee het eiland opwaait, is er jaarrond weinig variatie in de temperatuur. Met een gemiddelde temperatuur van 30 graden, weinig neerslag en een zeewatertemperatuur van 26 graden, is Bonaire in maart de ideale winterzonbestemming! Maar, pas op! Na een lange herfst en winter zonder zon op je huid en de hoge zonkracht op Bonaire maken de kans op verbranding heel groot. Vergeet niet te smeren!

2. Gambia in maart

Gambia

‘The Smiling Coast of Africa’, oftewel het Afrikaanse Gambia, is qua cultuur, natuur en temperatuur een wereld van verschil. Ondanks dat voel je je hier meteen thuis door de uiterst vriendelijke bevolking. Eigenlijk is het land het hele jaar door goed te bezoeken, dus ook in maart kun je hier genieten van een zonvakantie.  De lagere temperaturen en luchtvochtigheid zorgen ervoor dat het hier goed uit te houden is in de Nederlandse winter. In de zomer is het er behoorlijk warm en droog. Ga naar kleurrijke Banjul Markt, spot bijzondere vogelsoorten in een van de vele natuurparken of plan een chilldag in aan het zwembad of op het strand. Je zult genieten deze vakantie!

Weer in maart: droog en uiterst zonnig

Maart is een van de droogste en zonnigste maanden van het jaar in Gambia. Er valt geen druppel regen. Perfect dus voor een vitamine C shot tijdens een winterzonvakantie. De gemiddelde temperatuur loopt op naar zo’n 34 graden, er schijnt 11 uur per dag zon en de zeetemperatuur is maar liefst 22 graden. Tijd voor een lekker verfrissende duik!

3. Dubai in maart

Dubai in maart

De meest luxe bestemming ter wereld, immens grote winkelcentra en het enige 7-sterrenhotel op aarde… Dit vind je natuurlijk in Dubai! Dubai is een van de zeven Verenigde Arabische Emiraten en ligt midden in de woestijn aan de Perzische Golf. Niet gek dat het hier jaarrond prachtig weer is! Shop er lekker op los in een van de vele winkels, waag je aan een nieuwe watersport en verdiep je in de moderne en traditionele Arabische Cultuur in dit prachtige land. Maar ook als je op zoek bent naar een stralende zon, een zee met aangename temperaturen en een parelwit zandstrand ben je in Dubai aan het goede adres!

Weer in maart: volop aanwezige winterzon!

Waar Dubai in de zomer voor veel toeristen té warm is, is dit Verenigde Arabische Emiraat daar en tegen de ideale winterzon bestemming! Met een gemiddelde temperatuur van 28 graden en 8 zonuren per dag kan je in maart heerlijk genieten van de zon op je huid. Daarnaast valt er vrijwel geen neerslag en met een gemiddelde zeewatertemperatuur van 24 graden is het in maart prima vertoeven in Dubai.

4. Canarische Eilanden in maart

Canarische Eilanden in maart

Hoewel de temperaturen op de Canarische Eilanden in maart niet extreem hoog zijn, is dit vanuit actief oogpunt dé ideale reisperiode om deze prachtige en veelzijdige eilanden te bezoeken! Met een gemiddelde zeewatertemperatuur van 19 graden is een duik in de zee erg fris, maar gelukkig zijn er tal van andere activiteiten te ondernemen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een prachtige wandeling over een van de vele wandelpaden in Gran Canaria, een spannende jeepsafari over de zandduinen in Fuerteventura of een klim naar de top van de Pico del Teide, de hoogste berg van Spanje, in Tenerife?

Weer in maart: als een warme lentedag

De Canarische Eilanden is een eilandengroep in de Atlantische Oceaan. De eilanden zijn onderdeel van Spanje, maar liggen een stuk lager: ten westen van Noord-Afrika. Dit geografische verschil maakt dat het op de Islas Canarias in de wintermaanden warmer is dan op het vaste land van Spanje. Met een gemiddelde temperatuur van 21 graden, 7 zonuren per dag en weinig regen, is het op de Canarische Eilanden mogelijk om vroeg in maart al te genieten van een heerlijk warme lentedag!

5. Algarve in maart

Algarve in maart

De Algarve is een populaire vakantiebestemming in Portugal. Ontloop jij liever de massatoerisme? Dan is het een goede keuze om in maart, buiten het hoogseizoen dus, een vakantie te boeken naar de Algarve! Ga op zoek naar de schattige authentieke dorpjes, geniet van het pracht en praal in de Sé de Faro: de historische kathedraal van Faro, maak een strandwandeling over één van de mooiste stranden van Europa: Praia Marinha en geniet van een prachtig uitzicht op 902 meter hoogte vanaf Fóia. Je hoort het al: Portugal heeft voor ieder wat wils. Geniet van je vakantie!

Weer in maart: ideaal voor uitstapjes

Zon, zee en strand zijn allemaal aanwezig in de Algarve, maar in maart nog niet in de mate van een echte strandvakantie. Met een gemiddelde temperatuur van 18 graden, is het de ideale periode om lekker veel te ondernemen. De zon schijnt 7 uur per dag en er kan af en toe nog een buitje vallen. Maar, het einde van de natte periode is in zicht! Geniet dus volop van al het prachtige groen om je heen.

 

Bovenstaande bestemmingen zijn het bewijs: je hoeft niet te wachten op lente- of zomertemperaturen. ‘Maart roet zijn staart’, maar wil jij zeker zijn van goed weer? Zoek het gewoon op Bonaire, in Gambia, Dubai, op de Canarische Eilanden of aan de Algarve. Veel plezier!

No comments