Waar is het mooi weer in november? Hier schijnt de zon!

Terwijl het in oktober soms nog best wel lekker weer kan zijn in Nederland, is het in november toch echt gedaan met de pret. Het is heerlijk om je zomer nog wat te verlengen door een bestemming op te zoeken waar het mooi weer in november is. Stel de winter dit jaar dus nog even uit en boek een vakantie naar één van deze geweldige bestemmingen!

1. Gambia in november

mooi-weer-november-gambia

Bron: www.gambia.co.uk

In het Afrikaanse Gambia schijnt het hele jaar door de zon. Het ligt op een kleine zes uur vliegen en is perfect voor mensen die eens buiten de grens van Europa op vakantie willen. De bevolking is er ontzettend vriendelijk en de natuur is prachtig. De temperaturen in Gambia liggen jaarrond gemiddeld tussen de 32 en 36 graden. Omdat op tijd afkoelen in deze temperaturen noodzakelijk is, beschikken alle hotels in ons aanbod over een zwembad. Heerlijk, na een dagje sight seeing duik je zo het verkoelende water in!

Weer in november: hoge temperaturen en geen regen

Gambia is de perfecte bestemming om de gure herfstmaanden in Nederland te ontvluchten. In dit indrukwekkende Afrikaanse land heerst het tropisch savanneklimaat, gekenmerkt door een duidelijk droge periode: van half oktober tot half juli. Met de regen nog maar net achter de rug, is Gambia in november op z’n allergroenst en allermooist! Geniet van de adembenemende jungle landinwaarts en wissel af met een van de kilometerslange witte zandstranden. In Gambia is het in november heerlijk vertoeven met vrijwel geen regen, een gemiddelde temperatuur van 33 graden en een zeewatertemperatuur van ca. 28 graden!

2. Curaçao in november

mooi-weer-november-curacao

Bron: www.wigboldrealestate.com

Curaçao is de ideale winterzonbestemming. Het is er altijd warm en de zon straalt je dag in dag uit tegemoet. Hier zie je wat ultiem ontspannen betekent: geniet van een cocktail op één van de prachtige, tropische stranden die het eiland rijk is, smul van het lekkere Caribische eten en trek eropuit om meer van dit mooie eiland te zien. Curaçao is een geweldig eiland waar niets moet en alles mag. Wat je ook gaat doen, het is hier gegarandeerd mooi weer in november!

Weer in november: heerlijk warm

Met de drukke feestmaand voor de deur, is er niets lekkerder dan in november genieten van een welverdiende zonvakantie. Net als in Gambia heerst er in Curaçao een tropisch savanneklimaat met een droge periode van februari tot juni. Het is dus mogelijk dat er af en toe een spatje regen valt, maar met een gemiddelde temperatuur van 31 graden en een zeewatertemperatuur van 28 graden is ook Curaçao een echte aanrader in de maand november.

3. Sharm el Sheikh in november

In Sharm el Sheikh is het warm in de winter

Op het Egyptische schiereiland Sinaï vind je de populaire badplaats Sharm el Sheikh. Met temperaturen tot wel 27 graden en negen uur zon per dag is hier in november nog heerlijk warm. In het toeristsiche centrum Na’ama Bay vind je heerlijke restaurants en genoeg uitgaansgelegenheden en souvenirwinkels.

4. Hurghada in november

Strand van Hurghada

Blijven we nog even in het heerlijke vakantieland Egypte. Met een gemiddelde temperatuur tussen de 21 en 34 graden is het in Hurghada het hele jaar door heerlijk warm. Waar het in de zomer misschien iets te heet is, is het in de winter zeer aangenaam! Gecombineerd met een van onze accommodaties in Egypte, is er niets wat een geweldige vakantie nog in de weg staat. Er wordt super goed voor je gezorgd en vanuit hier kun je allerlei mooie excursies ondernemen.

Weer in november: volop zonneschijn

Met een gemiddelde temperatuur van 27 graden is het Egyptische Hurghada de perfecte vakantiebestemming in november. In de avond koelt het af naar een aangename 16 graden. Daarnaast regent het in Egypte door het woestijn klimaat hele jaar amper, dus ook in november kun je een vakantie vol zonneschijn en zonder regen verwachten. Ideaal!

5. Canarische Eilanden in november

Rotsen op de Canarische Eilanden

Ben jij toe aan een vakantie waarin de temperatuur het toelaat om lekker veel te ondernemen en de regen zich vrijwel nooit laat zien? Kies voor een winterzonvakantie naar een van de prachtige Canarische Eilanden! Geniet van de verschillende landschappen, uitgestrekte zandstranden, een scala aan excursies en de vele watersport mogelijkheden die de eilanden je te bieden hebben.

Weer in november: ideaal voor uitstapjes

Op de Canarische Eilanden is het door het subtropische klimaat altijd mooi weer in november. De temperatuur ligt meestal net iets over de 20 graden, waardoor het dus de ideale winterbestemming is voor mensen die wat actiever bezig willen zijn tijdens hun vakantie. Ook het zeewater is ca. 20 graden en dus prefect voor een verfrissende duik. Regen valt er op de Canarische Eilanden in november amper, dus je vakantie zal niet snel in het water vallen!

6. Thailand in november

Thailand

Iets verder van huis, maar ook een veelzijdige en prachtige vakantiebestemming in november is Thailand. In dit altijd warme land, met jaarrond temperaturen tussen de 30 en 34 graden, zal zelfs een echte koukleum het warm hebben. Geniet van het heerlijke eten, de vriendelijke bevolking en de prachtige natuur in dit schitterende land!

Weer in november: tropische temperaturen

Tijdens de wintermaanden is Thailand een ideale vakantiebestemming. In de maand november neemt de neerslag af en daalt de luchtvochtigheid. De zon schijnt zo’n 7 uur per dag en zorgt voor een gemiddelde temperatuur van 31 graden. Neem plaats op de parelwitte zandstranden en geniet van zeewatertemperaturen van ca. 29 graden!

Het is op veel bestemmingen nog hartstikke mooi weer in november. Stel die winter dus lekker even uit en geniet van de heerlijke zon op één van bovenstaande bestemmingen!

Vertel anderen over dit artikel!
Avatar foto

Redactie