Waar is het mooi weer in februari? Hier schijnt de zon!

0
zon in februari

Waar is het warm weer in februari? Er luidt een spreekwoord: ‘Heeft januari koude en droge dagen, dan zal in februari de winter u plagen.’ Ben jij tijdens de lange en koude wintermaanden wel toe aan een beetje zonneschijn in een warm land? Dan moet je in februari op een van de volgende aangename warme zonbestemmingen zijn!

1. Hurghada in februari

Hurghada - zon in februari

Een waar paradijs voor een zonnige vakantie: dan moet je in Hurghada zijn! In deze gezellige Egyptische badplaats vind je een langgerekte kuststrook met kilometers strand. Ideaal voor een heerlijke relaxvakantie of om je te wagen aan een van de vele watersporten die hier worden beoefend. Maak een duik in de Rode Zee en geniet van de prachtige onderwaterwereld met koraalriffen en fel gekleurde vissen. Haal je culturele hart op tijdens een excursie naar de Koningsgraven in Luxor of geniet gewoon van de zon en het heerlijke weer. Je leest het al, iedereen komt aan zijn trekken tijdens een vakantie in Hurghada!

Vakantiebestemmingen

Weer in februari: zonnig en zonder regen

Door het woestijnklimaat in Hurghada, is het het gehele jaar door heerlijk weer. Waar de zon in de zomermaanden een zware stempel op de temperatuur drukt, daalt het kwik in Egypte tijdens de wintermaanden. Met een gemiddelde temperatuur van 22 graden, 10 zonuren per dag, een zeewatertemperatuur van 21 graden en geen regen, is er niets wat jouw prachtige vakantie in Hurghada in de weg staat.

2. Bonaire in februari

Zon, zee en strand… De ideale combinatie voor een vakantie in de koude wintermaand februari. Een bestemming waar je dit gegarandeerd gaat vinden is op het tropische eiland Bonaire. Of je nu op vakantie gaat om te relaxen, ontdekken, struinen of stappen: dit prachtige ABC-eiland is dé plek voor een winterzonvakantie in februari! Wat dacht je van de parelwitte zandstranden, de kristalheldere zee, wuivend palmbomen en adembenemende onderwaterwereld? Bonaire is niet voor niets één van de populairste duikbestemmingen ter wereld en wordt ook wel ‘Divers Paradise’ genoemd. Ondervind het zelf! Maar ook bovenwater kijk je je ogen uit, bijvoorbeeld aan de fraaie flora en fauna of het eeuwenoude stadje Rincon, wat ook wel het culturele centrum van Bonaire wordt genoemd. In de voorjaarsvakantie met het hele gezin op vakantie, romantisch met z’n tweeën of lekker alleen en je eigen plan trekken? Geloof ons: Bonaire in februari is perfect voor jou!

Weer in februari: super lekker!

Februari is een van de ‘koudste’ maanden op Bonaire, maar met een gemiddelde temperatuur van 30 graden mag dit absoluut geen naam hebben! Net als de hele kleine hoeveelheid regen die mogelijk in de maand februari valt. Met 9 zonuren per dag en een zeewatertemperatuur van 25 graden kan het niet anders dan dat jij een fantastische vakantie op Bonaire tegemoet gaat!

3. Gambia in februari

Gambia - zon in februari

Niet al te ver van huis, maar qua cultuur, natuur en temperatuur een wereld van verschil in vergelijking met Nederland: het Afrikaanse Gambia. Een van de beste maanden om een bezoek te brengen aan dit prachtige, groene paradijs is februari. Door de lagere temperaturen en luchtvochtigheid is het hier in de wintermaanden een stuk beter uit te houden dan in de zomerperiode. Ga naar de met doeken en parasols bekleedde Banjul Markt, spot bijzondere vogelsoorten in een van de vele natuurparken die dit land rijk is of plan een relax dag in aan het zwembad of op het strand. In Gambia zal jij je zeker niet vervelen!

Weer in februari: warm, maar niet te heet

Februari is niet de maand waarin de temperatuur het laagst ligt in Gambia, maar juist de lage luchtvochtigheid maakt dit de beste reismaand naar dit Afrikaanse land. Met gemiddeld 34 graden, 9 zonuren per dag, een zeewatertemperatuur van 21 graden en de zéér kleine kans op regen maken Gambia in februari tot de perfecte winterzonbestemming. Geniet van zon, zee, strand, natuur en cultuur in het veelzijdige Gambia!

4. Thailand in februari

Thailand - zon in februari

Lekker de zon opzoeken in februari… Waar kan dat beter dan in Thailand?! Jaarrond daalt de temperatuur in het land van de glimlach niet onder de 30 graden, dus ook in februari is de temperatuur hier zeer aangenaam. Bezoek de wereldberoemde brug over de Kwai rivier, de mysterieuze koningsstad Ayutthaya en de kleurrijke, drijvende markten. Eventjes genoeg cultuur gezien? Neem plaats op het parelwitte zandstrand van de prachtige baaien en vul ’s avonds je maag met een van de culinaire hoogstandjes uit de Aziatische keuken. Eetsmakelijk!

Weer in februari: warm en droog

In de maanden december tot en met maart valt er in dit prachtige Aziatische land de minste regen en schijnt de zon 9 uur per dag. Met een gemiddelde temperatuur van 32 graden, een zeewatertemperatuur van 28 graden en maximaal 3 dagen regen in deze maand, is februari bij uitstek dé bestemming voor een winterzonvakantie!

5. Marrakech in februari

Marrakech - zon in februari

Met een gemiddelde temperatuur van 20 graden, is Marrakech in februari niet een van onze warmste bestemmingen… Maar, dat mag de pret niet drukken! Deze stad heeft namelijk veel meer te bieden dan alleen warmte en zon. Wat dacht je van de eeuwenoude cultuur en de prachtige fascinerende omgeving van de koningssteden? Breng een bezoek aan de bijzonder palmoase nabij Marrakech en laat je verrassen door de gastvrijheid die in dit Noord-Afrikaanse land heerst. Geniet van de levendige stad, de vele excursie mogelijkheden en niet te vergeten van het heerlijke Marokkaanse eten!

Weer in februari: ideaal voor uitstapjes

Voor een echte zon-, zee- en strandvakantie is Marrakech in februari niet ideale bestemming. Het weer is verre van slecht, maar tijdens de 7 zonuren per dag stijgt de gemiddelde temperatuur ‘maar’ tot 20 graden. Dit is in vergelijking met de gemiddelde temperatuur van 8 graden toch een stuk warmer dan in Nederland. Maak gebruik van deze aangename temperaturen en ga er lekker op uit tijdens jouw vakantie in het betoverende Marokko!

Ben jij op zoek naar echte zomertemperaturen of meer een vervroegde lente in februari? Dan doe je er goed aan om een bezoek te brengen aan een van deze bovengenoemde zonnige bestemmingen. De zon schijnt overal, maar in deze warme landen iets eerder dan in ons kikkerlandje. Met uiteenlopende temperaturen tussen de 20 en 34 graden is er voor ieder wat wils. Geniet van een zonnige vakantie in februari!

No comments