Waar is het mooi weer in april? Hier schijnt de zon!

0
Blue Bay Golf & Beach Resort

Luid het voorjaar in met zonneschijn! In april is het op een aantal vakantiebestemmingen al stralend mooi weer. Lekkere temperaturen, de zon die zich regelmatig laat zien, een strand om van te genieten… Verwen jezelf met mooi weer in april en boek je vakantie naar één van de volgende bestemmingen!

Turkse Rivièra

De turquoise kust van Alanya - Mooi weer in april

De turquoise kust van Alanya – Foto: Arnstein Rønning

Aan de Turkse Rivièra, een schitterende kuststrook in het zuiden die loopt van Marmaris tot aan Alanya, kun je in april genieten van zalig lenteweer. De zon laat zich dagelijks zo’n 9 uur zien en de temperatuur stijgt gemiddeld naar 22 graden Celsius. Er zijn dagen bij waar er een drupje regen kan vallen, maar meestal is dat zo voorbij en maken de wolkenvelden snel ruimte voor nog meer zon. De perfecte tijd voor het jaar voor lange dagen op het strand of om de historische schatten langs de kustlijn te ontdekken.

Vakantiebestemmingen

Kreta

Kreta - Mooi weer in april

Foto: Pixabay

Voor dat echte eilandgevoel hoef je helemaal niet ver van huis, want in april kun je op het Griekse Kreta genieten van prachtig weer! De zon schijnt circa 8 uur zon per dag en de temperatuur overdag is gemiddeld zo’n 20 graden. Regen valt er niet of nauwelijks. Lekker zacht lenteweer dus om voor het eerst weer je korte broek uit de kast te trekken en met blote voeten over het strand. Of huur een auto en verken het groene landschap en kleine bergdorpjes met lokale taverna’s waar je zalig kunt eten. Het is aan jou!

Curaçao

Blue Bay Golf & Beach Resort - Mooi weer in april

We blijven het zeggen, maar het is toch écht waar: op Curaçao is het áltijd mooi weer! Zo ook in april, wanneer de temperatuur exotisch blijft hangen rond de 31 graden Celsius en de zon 8 uur schijnt. Ook het zeewater is lekker warm met een gemiddelde temperatuur van 27 graden, waardoor het heerlijk is om een stukje te zwemmen of te snorkelen. De perfecte tijd van het jaar dus om alle 40(!) stranden van Curaçao af te gaan en om eens en voor altijd te bepalen welke het mooiste is.

Gambia

Rainbow Beach in Gambia - Mooi weer in april

Foto: Tina_Sauwens

Maart, april en mei zijn de meest zonnige maanden in Gambia. Dit betekent dat jij kunt genieten van zinderende temperaturen van ongeveer 36 graden Celsius en de zon die 10 uur lang onafgebroken schijnt. Geweldig weer dus om te werken aan je bruine velletje en af en toe in zee te springen om af te koelen, die met 22 graden lekker verfrissend is. Ontdek het zelf en geniet straks van deze exotische bestemming waar de bevolking je met een grote glimlach zal ontvangen!

En, waar ga jij heen voor mooi weer in april?!

Bekijk ook:

No comments