Wat te doen op Mallorca? 5 tips!

Reis met ons mee naar het zonovergoten Mallorca, een paradijselijk eiland behorend bij de Spaanse Balearen, dat gezegend is met prachtige stranden, verborgen baaien, kalksteenbergen en historische bezienswaardigheden. Dit is een kleine greep uit de leuke dingen die je er kunt doen en zien!

1. Rijden door de Serra de Tramuntana

Serra de Tramuntana - Wat te doen op Mallorca
Rijden door de Serra de Tramuntana. Foto: dkf2010

Het adembenemend mooie gebergte Serra de Tramuntana domineert Mallorca’s noordwestkust. Het is een prachtige locatie om met de auto naar kleine bergdorpjes te rijden. Tenminste… als je durft, want onderweg moet je talloze spannende haarspeldbochten trotseren langs steile afgronden. Gelukkig maken de uitzichten over de Middellandse Zee veel goed!

2. Kathedraal La Seu bewonderen

Le Seu - Wat te doen op Mallorca
De indrukwekkende kathedraal Le Seu. Foto: thorsten33

Wat te doen op Mallorca? De gotische kathedraal La Seu bezoeken – het absolute hoogtepunt van Palma de Mallorca! La Seu torent hoog uit boven de stadshaven en wordt ook wel ‘kathedraal van het licht’ genoemd, vanwege de 61 glas-in-lood ramen die voor een spectaculair lichtspel zorgen. Ook de omgeving van La Seu is erg aangenaam, met uitnodigende tuinen, fonteinen en straatartiesten. Een heerlijke plek om een middagje door te brengen.

3. Klimmen en klauteren

Rotsklimmen - Wat te doen op Mallorca
Canyoning op Mallorca. Foto: Kai Schreiber

Zin in avontuur? Het landschap van Mallorca is ideaal voor een actieve vakantie. Rotsklimmen, canyoning, hiken of mountainbiken; het kan allemaal! Zo is canyoning geschikt voor alle niveaus en kun je abseilen, springen en hiken door kloven en kleine rivieren. Bovendien is het eiland een populaire plek om deep-water solo’s te maken, oftewel: klimmen zonder touwen, waarna je je laat vallen in het water. Dit kan bijvoorbeeld bij de natuurlijke boog in Es Pontas (zie kopfoto), wat een van de spectaculairste klimlocaties ter wereld is.

4. Wandelen door Alcudia

Alcudia - Wat te doen op Mallorca
Uitzicht over Alcudia. Foto: Wikimedia Commons

Alcudia is een oude stad die gebouwd is als een soort fort, met smalle straatjes in Moorse stijl, oude kerken en sfeervolle marktpleintjes vol cafés, restaurants en chique winkeltjes. De stad wordt omringd door een oude stadsmuur waar je overheen kunt lopen en genieten van prachtige uitzichten. Een geweldige plek dus om te winkelen, een hapje te eten of om zonnestralen op te vangen op een gezellig terras.

5. Genieten van het uitzicht vanaf Cap de Formentor

Cap de Formentor - Wat te doen op Mallorca
Zonsopkomst bij Cap de Formentor. Foto: Jonas84

Schiereiland Cap de Formentor ligt op het meest noordwestelijke puntje van Mallorca. Op de top staat een vuurtoren waar je kunt genieten van een spectaculair uitzicht over de blauw-groene zee en op het dramatische landschap met kalksteenbergen. Er is een souvenirwinkeltje en een cafeetje waar je een kopje koffie of thee kunt drinken.

Kopfoto: Wikimedia Commons

Vertel anderen over dit artikel!
Avatar foto

Redactie