Top 5 bezienswaardigheden op Mallorca

0
de mooiste Bezienswaardigheden op Mallorca

Mallorca is echt een geweldige vakantiebestemming voor jong en oud. Op dit Spaanse eiland is voor iedereen wat leuks te beleven, of je nou alleen voor het mooie weer komt, of juist ook graag iets wilt gaan doen. Wist je dat er ook meer dan genoeg mooie bezienswaardigheden op Mallorca te vinden zijn? Kijk maar eens mee naar al het bijzonders wat er op Mallorca te vinden is!

Kathedraal van Palma

­Als je een dag naar de hoofdstad van Mallorca gaat, Palma de Mallorca, dan mag je de Kathedraal van Palma absoluut niet missen. De bouw van deze gotische kathedraal heeft zo’n 300 jaar geduurd en dat heeft iets heel moois opgeleverd. Het bouwwerk is maar liefst 19 meter breed en 44 meter hoog, waardoor het al van verre te zien is. Aan de verbouwing van het altaar heeft grootmeester Gaudí meegewerkt. De Kathedraal van Palma is adembenemend mooi en absoluut één van de meest bijzondere bezienswaardigheden op Mallorca!

Kathedraal van Palma

Cap de Formentor

Cap de Formentor is een schiereiland  in het noordoosten van Mallorca en als je er met een huurauto op uit trekt, is het een aanrader om hier naartoe te rijden. Vanaf Cap de Formentor heb je prachtig uitzicht over de donkerblauwe zee, ruwe kliffen en ongerepte natuur. De weg over het schiereiland is 13 kilometer lang en het is de moeite waard om deze helemaal af te rijden. Aan het einde vind je namelijk een prachtige vuurtoren. Als je van fotograferen houdt, kun je in dit gebied je hart ophalen. Het unieke landschap van Cap de Formentor is echt geweldig en heel fotogeniek.

Cap de Formentor

Cuevas del Drach

De letterlijke betekenis van Cuevas del Drach is “drakengrotten”. Dit geeft waarschijnlijk al een beetje prijs wat dit betekent: Cuevas del Drach zijn 2,4 kilometer lange druipsteengrotten die zich maar liefst 25 kilometer onder de grond bevinden. Het stelsel bestaat uit 4 enorm grote ruimtes en het grootste ondergrondse meer van Europa. Overal zie je stalagmieten en stalactieten en je hebt het gevoel dat je in een sprookje terecht bent gekomen. Als de temperatuur buiten oploopt richting de 30 graden, zijn de grotten met hun constante temperatuur van 21 graden een welkome afwisseling!

Cuevas del Drach

Klooster van Lluc

Het Klooster van Lluc is één van de belangrijkste bezienswaardigheden op Mallorca. Het is gebouwd in de 13e eeuw en is sindsdien een belangrijk bedevaartsoord. De pelgrims komen hier naartoe om te bidden bij het beeld van de Zwarte Maria. Ook als je niet gelovig bent is het Klooster van Lluc een aanrader: het is een indrukwekkend bouwwerk in een prachtige omgeving. Bijzonder is dat je hier ook een nachtje kunt slapen in één van de kloostercellen.

 Klooster van Lluc

Sóller

Sóller is een schattig plaatsje aan de noordwestkust van Mallorca. Het dorp staat bekend om zijn citrusvruchten: de grond in de omgeving is super vruchtbaar, waardoor hier enorm veel sinaasappels, citroenen en limoenen groeien. Geweldig om te zien, nog lekkerder om te proeven! Vanuit Palma de Mallorca rijdt er een oud boemeltreintje naar het dorp, waardoor het dus heel gemakkelijk te bezoeken is. Sóller is een leuk alternatief voor vakantiegangers die even geen zin hebben in drukte en willen rondwandelen in een mooi plaatsje met een leuke haven. Het stadje heeft niet per se een specifieke bezienswaardigheid die je moet gaan bezichtigen. Het is vooral de ontspannen sfeer waardoor Sóller zo populair is.

Sóller

Zoals je ziet, is er op Mallorca meer dan genoeg te zien en te doen! Natuurlijk is het ook heerlijk om een vakantie lang op het strand te liggen, maar mocht je zin hebben om er een dagje op uit te trekken, dan zijn dit de mooiste bezienswaardigheden op Mallorca!

No comments