Top 6 bezienswaardigheden van Kreta

Heerlijk Kreta. Natuur, zonovergoten stranden, cultureel erfgoed en een onweerstaanbare keuken. Rotsachtige bergen waar geurige kruiden groeien. Kleine taverna’s zonder menukaart waar je de heerlijkste mezzedes kunt bestellen. Authentieke bergdorpjes met vriendelijke locals. Hippe feesten op het strand. Op dit Griekse eiland vind je echt alles voor een onvergetelijke vakantie. Deze 6 bezienswaardigheden mag je niet overslaan wanneer je op Kreta bent!

1. Balos Beach

Bezienswaardigheden Kreta - Balos Beach
De turquoise zee, het wilde rotslandschap, het witte strand met roze gloed… Mooier dan Balos Beach wordt het niet. Je vindt deze beauty in het noordwesten van Kreta, tegenover schiereiland Gramvousa. Het water is hier lekker warm en ondiep; perfect dus voor een uitstapje met het hele gezin. Absoluut een bezienswaardigheid op Kreta die je gezien moet hebben!

2. Rethymnon

Bezienswaardigheden Kreta - Rethymnon
Rethymnon is een charmante, oude stad op Kreta met een karakteristiek uiterlijk en Venetiaans sfeertje. Je vindt er veel Byzantijnse en Grieks-Romeinse ruïnes uit de 16e eeuw. Zoals het Venetiaanse fort, beter bekend als Fortezza, dat hoog boven de haven uittorent. Of het zestiende-eeuwse Klooster van Arkadi, met een prachtige kerk en schitterend uitzicht over de omgeving.

3. Knossos

Bezienswaardigheden Kreta - Knossos
Knossos is de oudste stad van Europa en ligt vlak bij de hoofdstad Heraklion. Al tijdens de neolithische tijd (6000 v. Chr.) werd deze plaats bewoond. Zo’n 5000 jaar geleden bouwde de Minoïsche beschaving een enorm paleis boven op de oude ruïnes. Nog altijd kun je hier de indrukwekkende restanten bewonderen.

4. Preveli Beach

Bezienswaardigheden Kreta: Preveli Beach
Dit onwaarschijnlijk mooie strand ligt aan de voet van de gelijknamige Preveli kloof en is alleen te voet te bereiken via een steile afdaling. Maar dat is het meer dan waard! Allereerst heb je bovenaan het pad een fenomenaal zicht over de baai. Tijdens de afdaling kom je langs een stromend riviertje met kleine watervalletjes. Tot slot kun je bijkomen in het zand in de schaduw van een palmboom.

5. Chania

Bezienswaardigheden Kreta - Chania
Ondanks het toenemende toerisme op Kreta, is havenstad Chania haar kleuren en historische karakter niet verloren. De stad wordt beschouwd als één van de mooiste steden van Griekenland. In de straatjes rond de haven kun je nog altijd de Venetiaanse invloeden herkennen. Oude gevels met gekleurde luiken, balkonnetjes vol bloemen, smalle straatjes met keitjes… Een bezoekje waard!

6. Heraklion

Bezienswaardigheden Kreta - Heraklion
Heraklion mag niet ontbreken op dit lijstje bezienswaardigheden. Hoewel deze wereldstad met toeterende auto’s en betonnen gebouwen verre van pittoresk is, heeft het een aantal bijzondere plekjes. Zoals de Sunday Market, waar je originele souvenirs op de kop kunt tikken. Of het Heraklion Archaeological Museum, één van de belangrijkste musea van Europa met fascinerende relikwieën uit de neolithische tijd.

Wil je deze bezienswaardigheden in het echt bekijken? Boek dan snel jouw vakantie naar Kreta bij Corendon.nl!

Kopfoto: Wikimedia Commons

Vertel anderen over dit artikel!
Avatar foto

Redactie