Top 6 bezienswaardigheden van Sicilië

Wist je dat het Italiaanse Sicilië het grootste eiland in de Middellandse Zee is? Logisch dat er ontzettend veel mooie en bijzondere bezienswaardigheden op Sicilië te vinden zijn! Het eiland barst van de pittoreske stadjes, culturele bezienswaardigheden en mooie stranden. Sicilië ademt geschiedenis en je vindt er invloeden van de Grieken, Italianen en Arabieren terug. Hoe bijzonder is dat?! Kijk snel mee voor onze top 6 bezienswaardigheden van Sicilië.

#1 Siracusa

Eén van de belangrijkste historische steden op Sicilië is Siracusa. Liefhebbers van Griekse architectuur en Griekse geschiedenis kunnen hier hun hart ophalen. In Siracusa vind je nog de originele amfitheaters en andere prachtige bouwwerken. Vergeet zeker niet om een kijkje te nemen in de Dom van Siracusa. Deze is overweldigend mooi! Het stadje staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst, wat betekent dat het goed wordt onderhouden en er niets zomaar veranderd mag worden. De kans is dus groot dat Siracusa nog heel lang één van de mooiste bezienswaardigheden van Sicilië blijft.

bezienswaardigheden op Sicilië

#2 Etna

De Etna is de grootste en bekendste vulkaan van Europa. Daarnaast is het heel bijzonder dat dit de enige vulkaan op ons continent is, die nog actief is. Je kunt de Etna op eigen gelegenheid bezoeken maar er gaan ook genoeg georganiseerde tours naar deze unieke bezienswaardigheid. Laat je verbazen door de prachtige, bijna buitenaardse lavavelden in de meest uiteenlopende kleuren. Geen zorgen, de lava is hier al lang uitgehard, dus ben niet bang dat je hier enorme lavastromen tegenkomt. Je kunt de vulkaan zelf beklimmen of er voor kiezen om met een kabelbaan naar boven te gaan. Waar je ook voor kiest, dit is echt een unieke ervaring.

etna-vulkaan

#3 Vallei van de Tempels in Agrigento

De naam geeft al een beetje aan wat je hier kunt verwachten: op de heuvels rond Agrigento liggen maar liefst zeven Griekse tempels. Het is echt uniek dat deze zo goed bewaard zijn gebleven en de Vallei van de Tempels wordt wereldwijd gezien als één van de mooiste plaatsen om Griekse bouwwerken te bekijken. We raden je aan om de Vallei van de Tempels met een eigen huurauto te bezoeken. Voor het parkeren betaal je een paar euro en de entree is verder gratis. De ideale dagtrip dus!

vallei-van-de-tempels-sicilie

#4 Palermo

Palermo is de hoofdstad van Sicilië en het is echt een geweldig leuke stad om een dag in door te brengen. Palermo is de op drie na grootste stad van Italië en je vindt er dus alles wat je in andere grote Italiaanse steden ook hebt: gezellige terrassen, goede restaurants en enorm veel bezienswaardigheden. Wat Palermo zo bijzonder maakt, zijn de versmarkten. Hier wandel je tussen de lokale bevolking en ervaar je het authentieke Sicilië. De beste markten zijn Borgo Vecchio, Vucciria, , il Capo en Ballarò. Vergeet niet om ook even de Santa Maria dell’Ammiraglio te bezoeken en je te vergapen aan alle pracht en praal.

palermo

#5 San Vito Lo Capo

Voor een prachtig, bijna subtropisch paradijs moet je in San Vito Lo Capo zijn. De stranden zijn er parelwit en de zee is kraakhelder en intens blauw. Hier heb je even het gevoel alsof je je op een tropisch strand ergens in Azië bevindt en toch ben je nog steeds gewoon op Sicilië! In San Vito Lo Capo hoef je niets te doen. Dit is de ultieme plaats om van het mooie weer te genieten en even bij te komen van alle culturele indrukken die je waarschijnlijk al hebt opgedaan. San Vito Lo Capo is één van de vele bijzondere bezienswaardigheden op Sicilïe.

san-vito-lo-capo

#6 Eoloische Eilanden

De Eolische Eilanden zijn een vulkanische archipel, een paar kilometer ten noorden van Sicilïe. In de zomer gaan er dagelijks boten naar de zeven eilanden en uiteraard zijn er vanaf Sicilië ook verschillende tours te boeken. Op de Eolische Eilanden barst het van de prachtige uitzichten, mysterieuze grotten en ruwe kustlijnen. Verder kun je op de stranden verschillende watersporten beoefenen. In de zomer kan het op het grootste eiland, Lipari, heel druk worden. Mocht je daar niet van houden, kies er dan voor om naar één van de kleinere eilanden te gaan.

eolische-eilanden

Het Italiaanse Sicilië heeft geweldig veel moois te bieden. Of je nu gek bent op mooie stranden, historische gebouwen of gezellige steden, het is er allemaal. Dit zijn onze favoriete bezienswaardigheden op Sicilië en hopelijk kom jij ze binnenkort zelf ontdekken!

Vertel anderen over dit artikel!
Avatar foto

Redactie