Fietsen op Mallorca: Hoge pieken en diepe dalen

0
Fietsen op Mallorca

Van vlakke weggetjes door sinaasappelgaarden tot serieuze bergopwaartse kuitenbijtertjes: Mallorca heeft mooie routes voor fietsers van elk niveau. Steeds meer fietsliefhebbers ontdekken de mooie omgeving, brede fietspaden en goed aangegeven routes van dit Spaanse eiland van de Balearen. Tel daar het mooie weer bij op, en je snapt waarom Mallorca het ultieme fietsparadijs is!

El Arenal & de zuidkust

Fietsen op Mallorca - El Arenal

Foto: Aina Vidal

Vanuit de populaire badplaats El Arenal kun je een schitterende route rijden langs de zuidkust van Mallorca. Volg bijvoorbeeld het brede fietspad langs de kustlijn en door de groene velden naar het kleine kustplaatsje Sa Rapita. Voor een extra uitdaging pak je de berg Puig de Randa (518 m.) mee – wat een pittig, maar lonend klimmetje is over een kronkelende weg. Op de top vind je een klooster en kun je jezelf trakteren op een kopje koffie onder het genot van een prachtig uitzicht op zee. Op de terugweg rijd je door de mooie sinaasappelgaarden van Llucmajor.

Palma Nova & Palma Bay

Fietsen op Mallorca - Palma Bay

Foto: Thomas Tunsch

Palma Nova is een levendige badplaats gelegen in de baai Palma Bay vlak bij de gelijknamige hoofdstad van Mallorca. Dit fietsgebied heeft veel mooie, vlakke paden in het oosten, maar ook een paar mooie klimmetjes, zoals de Sa Colobra (871 m.) en de Puig Major (1445 m.), het hoogste punt van Mallorca. Vanaf de top heb je een schitterend uitzicht over twee blauwe stuwmeren die omgeven zijn door bergen en de rest van Mallorca!

Alcudia, Pollenca & de oostkust

Fietsen op Mallorca - Formentor

Foto: Kerem Tapani Gültekin

Aan de oostkust van Mallorca vind je twee schilderachtige baaien: die van Alcudia en van Pollenca; beide met prachtige stranden, goede hotels en restaurants. Je rijdt vanaf hier zo de bergen in of richting centraal Mallorca voor fietslange tochten over vlakkere wegen, maar wees gewaarschuwd; Op Mallorca is geen enkele weg 100% vlak, Vanuit de badplaats Pollenca is het een must om de klassieke tour te maken naar het oostelijke puntje van Mallorca naar schiereiland Formentor. Een prachtige, heuvelachtige rit met een klim van 1.000 meter langs de kust, over bergen en door een afwisselend landschap. Op de top wordt je inspanning beloond met een adembenemend uitzicht op de beroemde vuurtoren, de scherpe kapen en de woeste zee onder je.

Kopfoto: Tobias Haase

Meer inspiratie over wielrennen vind je op cyclingreview.nl

No comments