Duiken op de Canarische Eilanden: de mooiste duikspots

Kristalhelder zeewater, heerlijke watertemperaturen, talloze bijzondere duikplekken; op de Canarische Eilanden vind je gegarandeerd jouw perfecte bestemming voor een onvergetelijke duikvakantie!

Waar ga jij voor – een overvloed aan vissen, kleurrijke koraalriffen, dramatische onderwaterlandschappen of avontuurlijke onderwatergrotten? De Canarische Eilanden heeft een enorme diversiteit aan duikplekken waar je het hele jaar door prachtig kunt duiken. Wij zetten de mooiste duikspots voor je op een rijtje!

Duiken op Gran Canaria

Duiken Canarische Eilanden - Gran Canaria
Foto: Leon Wilson

Dankzij zijn kilometerslange zandstranden, wuivende palmbomen en geweldige klimaat is Gran Canaria een populaire vakantiebestemming. Maar ook onder water heeft Gran Canaria veel verrassingen voor je in petto: zo leven er enorme scholen vissen, waardoor je als duiker soms volledig wordt omringd; een onvergetelijke ervaring! Dit zijn de mooiste duikspots van Gran Canaria:

Amadores Bay
Een schitterende duikplek voor alle niveaus waar tussen de rotsachtige riffen veel te ontdekken valt. Voor de kust ligt een grote rots waar je onder meer krabbetjes, zeebrasems, hermietkreeftjes, hagedisvissen en zee-egels kunt spotten.

Mogan Wrecks
Vlak bij de mooie haven van Mogan, ook bekend als ‘Klein Venetië’, vind je scheepswrakken in alle soorten en maten. Zoals het wrak van de Cermona II, een oude vissersboot waar veel verschillende vissoorten hun intrek hebben genomen, zoals papegaaivissen, fluitbekvissen en tandbaarsen.

Pasito Blanco
Dit prachtige rif heeft een doorsnede van 21 meter en staat beter bekend als ‘stingray valley’. Naast de pijlstaartroggen die er rondzwemmen, leeft hier een enorme school vissen waar je je doorheen moet wurmen, wil je het rif kunnen zien!

Duiken op Tenerife

Duiken Tenerife - El Condesito
Foto: Philippe Guillaume

Tenerife is het grootste Canarische eiland waar je niet alleen prachtige stranden vindt, maar ook historische steden, natuurparken én een diverse onderwaterwereld. Ga kopje onder in het warme zeewater en ontdek zelf welke schatten Tenerife herbergt!

Las Rayas
Altijd al met schildpadden willen zwemmen? Bij Las Rayas kan het! Deze duikstek bestaat uit een klein wrak, dat op 20 meter diepte ligt. Naast schildpadden leven hier veel verschillende soorten roggen en murenen.

Radazul
Deze unieke duikplek heeft een aantal geheime plekjes die maar weinig mensen weten te vinden. Zo is er een kleine rotsformatie waar een familie zeepaardjes leeft. Ook zijn er een paar kleine grotten met veel verschillende soorten vissen.

El Condesito
Voor de bemanning van cargoschip El Condesito was 1 januari 1972 geen gelukkig nieuwjaar. De bemanning had het die nacht waarschijnlijk nét even te gezellig gehad, want de benevelde kapitein verloor de macht over het roer waardoor het schip hopeloos strandde. Vandaag de dag kun je de uiteengevallen El Condesito zelf verkennen vlak bij de kust van Las Galletas.

Duiken op Fuerteventura

Duiken Canarische Eilanden - Fuerteventura
Foto: Philippe Guillaume

Zandduinen, palmbomen én een hele nieuwe wereld onder water; Fuerteventura is hét duikparadijs van de Canarische Eilanden, met onderzeese lavabergen en een overvloed aan vissen. Boek een vakantie naar Fuerteventura en ontdek het zelf!

El Bajon del Rio
Wow! Op de bodem van deze duikplek vind je een mix van 10 meter hoge rotsen en vulkanische rotsen die veel weg hebben van reusachtige paddestoelen. Tussen de rotsen leven niet alleen prachtige sponzen, maar ook zwarte brasems, papegaaivissen, geelstaarten, schorpioenvissen en grote scholen barracuda’s die vlak langs je duikbril zwemmen.

Caleta de Fuste
Caleta de Fuste is de perfecte oplossing voor als een deel van het gezin wil zonnen, en een ander deel wil duiken. Knijp er een paar uurtjes tussenuit en verken de kleine haven, waar veel kleurrijke vissen rondzwemmen. Strijk daarna weer neer op het strand alsof er niets is gebeurd!

El Jablito
Dit kleine vissersdorpje ligt in een baai die wordt beschermd door een enorme muur van rotsen waar veel vissen op afkomen. In het ondiepe water ligt een klein, maar mooi rif die het verkennen waard is. Een ideale duikplek voor beginners!

 • Spanje / Canarische Eilanden

  Onvergetelijke duikervaringen

  meer informatie

 • Spanje / Canarische Eilanden

  Een diverse onderwaterwereld

  meer informatie

 • Spanje / Canarische Eilanden

  Ideale locaties voor beginners

  meer informatie

Kopfoto: Philippe Guillaume

Vertel anderen over dit artikel!
Avatar foto

Redactie