Corendon medewerker Jacinta presenteert Griekse parels Lefkas & Parga

Corendon medewerkers presenteren hun favoriete vakantiebestemming. Dit keer neemt Product Manager Jacinta je mee naar de Griekse parels Lefkas en Parga. Benieuwd naar deze unieke vakantiebestemmingen? Lees dan snel verder waarom je hier écht een keer geweest moet zijn.

Naam:
Jacinta Bijlsma

Functie binnen Corendon:
Product Manager

Vakantietip voor een geslaagde zomervakantie:
Griekenland; Lefkas & Parga

Type vakantie:
Met een vriendin, 10 dagen

Waarom raad je Lefkas & Parga deze zomer aan als vakantiebestemmingen?

Corendon vliegt vanaf deze zomer voor het eerst naar Preveza. Van hieruit bereik je twee prachtige vakantieregio’s: het sfeervolle stadje Parga en omgeving op het vasteland en het groene schiereiland Lefkas. Heerlijk voor een veelzijdige vakantie! Op Lefkas vind je de mooiste witte stranden van Griekenland en kleine toeristische dorpjes. Parga is een authentiek Grieks havenstadje met smalle stegen, bontgeschilderde Venetiaanse huizen, familie restaurantjes en kleine ‘trapstraatjes’.

Jacinta bezoekt Lefkas & Parga

Wie zou jij Lefkas & Parga aanraden?

De echte Griekenland liefhebber! Lefkas voor het echte ‘eilandgevoel’ en Parga voor de authentieke Griekse sfeer.

Jacinta bezoekt Lefkas & Parga

Wat zijn de leukste plekken om te bezoeken?

Lefkas heeft hele mooie stranden in kleine baaien, vooral in het westen. Ga een dag naar Porto Katsiki of Egremni Beach. Porto Katsiki staat zelfs op de lijst van tien mooiste stranden ter wereld.

Vanuit Parga-Stad kan je gemakkelijk een tour maken door het binnenland van Griekenland. Maar uiteraard is in Parga zelf ook genoeg te beleven. Lekker winkelen in een van de vele smalle straatjes, vaar eens (of zwem!) naar het eilandje Panagia of beklim het oude kasteel voor een adembenemend uitzicht. Strijk daarna voldaan neer bij een van de vele tavernes om met een heerlijk drankje af te koelen!

Jacinta bezoekt Lefkas & Parga

Heb je nog tips?

Een bootje huren is op Lefkas nog populairder dan een auto huren! Hiervoor heb je geen vaarbewijs nodig. De bootjes hebben kleine motoren, dus ze varen niet snel. Het is echt bedoeld om langs kleine Griekse eilandjes te hoppen, aan te meren en te genieten van een verlaten strandje. En stap in Parga eens in een watertaxi! Een snelle manier om vanuit het centrum een van de prachtige stranden in de omgeving te bezoeken.

Jacinta bezoekt Lefkas & Parga

Houd je van Griekenland? Bezoek dan de prachtige bestemmingen Lefkas & Parga, bekijk snel ons uitgebreide aanbod, kies je favoriete accommodatie en wie weet beleef jij je meest geslaagde zomervakantie ooit.

Vertel anderen over dit artikel!
Avatar foto

Bianca de Groot