De 5 mooiste stranden van Ibiza

Op vakantieparadijs Ibiza vind je ontzettend veel mooie stranden, afgelegen baaitjes en sfeervolle kuststroken. Maar wat zijn nu de 5 mooiste stranden van Ibiza? Wij kozen de stranden die wij het gezelligst én het mooist vinden. Zie jij jezelf al op één van deze prachtige strandjes zonnebaden?

#1 Cala Tarida

Met zijn lengte van 900 meter is dit het langste zandstrand van de westkust van Ibiza. Het water is hier zo helder dat je de bodem van de zee kunt zien. Hierdoor is het een heerlijk strand om te snorkelen. Heb je geen eigen snorkelspullen meegenomen? Geen probleem! Op het strand verkopen ze alles wat je nodig hebt voor een geslaagde dag aan zee. Als je met kinderen gaat, is het aan te raden om voor de rechterkant van het strand te kiezen: hier is het water ondiep en super helder.

cala-tarida-ibiza
Bron: www.ibiza-spotlight.com

#2 Cala Vadella

Cala Vadella is zowel vanuit San Antonio als vanuit Ibiza-stad super makkelijk per bus te bereiken. Ideaal dus als je niet over een huurauto beschikt! Het water is vooraan de kust heel ondiep en loopt geleidelijk af. Dit maakt Cala Vadella een geweldig strand om met kinderen te bezoeken. Het water is prachtig helder, waardoor het een ideale snorkelspot is. Zoek jij liever het diepere water op? Ook dat is mogelijk. Bij het strand zit een duikschool waar je alle benodigde spullen kunt huren of duikles kunt nemen. Cala Vadella is echt één van de mooiste stranden van Ibiza!

cala-vadella-ibiza
Bron: www.white-ibiza.com

#3 S’Arenal de San Antonio

Op S’Arenal de San Antonio vind je werkelijk alle ingrediënten om er een geweldig dagje strand van te maken! Er zijn ontzettend veel te gekke watersporten te beoefenen, je vindt er de leukste restaurants en bars én langs de boulevard kun je geweldig leuk winkelen. Dit strand heeft het allemaal! Voor een gezellige dag aan een parelwit zandstrand moet je hier zijn. S’Arenal de San Antonio is super makkelijk bereikbaar vanuit het gezellige San Antonio.

sarsenal-de-san-antonio-ibiza
Bron: www.thewhiteisle.co.uk

#4 Cala Benirrás

Via een prachtige weg door de heuvels van San Miguel kom je bij het azuurblauwe water van Cala Benirrás uit. Voor de kust liggen veel stenen in het water, waardoor dit een ideaal strand is voor snorkelliefhebbers! In de avond is het hier geweldig leuk: een live drumband komt rond zonsondergang spelen, waardoor de sfeer echt uniek te noemen is. De gezelligheid gaat hier tot laat in de avond door. Cala Benirrás is een super mooi strand op Ibiza waarbij het zeker een aanrader is om tot na zonsondergang te blijven.

 cala-benirras-ibiza

#5 Cala Salada Beach

Dit strand ligt heerlijk afgelegen en is alleen met de auto te bereiken. Locals genieten hier graag van een welverdiende vrije dag, omdat er geen toeristenboten komen en het er daarom lekker rustig is. Het strand is omgeven door bomen, waardoor het lekker beschut ligt. Calla Salada Beach is dus echt een strand voor liefhebbers van rust en ruimte! Heb je een huurauto waarmee je over Ibiza toert? Vergeet dan zeker niet om een kijkje te nemen bij dit kleine, verborgen pareltje!

cala-salada-ibiza

Dit waren onze 5 mooiste stranden van Ibiza. Wanneer kom jij op één van deze stranden genieten van het heerlijke Ibiza?

Vertel anderen over dit artikel!
Avatar foto

Redactie