Bezienswaardigheden op Ibiza

Veel mensen komen naar Ibiza voor het heerlijke zonnetje, de mooie stranden en het geweldige uitgaansleven. Wist je dat er daarnaast ook ontzettend veel mooie dingen te zien zijn op Ibiza? Van natuurschoon tot mooie kerken, het is er allemaal te vinden. Wij maakten een lijstje met de mooiste bezienswaardigheden van Ibiza.

Ses Salines National Park

Het Ses Salines National Park beslaat het zuiden van Ibiza, het noorden Formentera en het stuk zee er tussenin. Het feit dat dit park op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat zegt waarschijnlijk wel genoeg: dit is een prachtig stuk natuur! Hier vliegen maar liefst 200 verschillende vogelsoorten rond. De natuur varieert van zoute meren tot prachtige stranden en van eeuwenoude bomen tot rotsachtige kustlijnen. Sea Salines National Park is een geweldige bezienswaardigheid op Ibiza die je echt niet mag overslaan tijdens je bezoek aan dit eiland.

Ses Salines National Park

Bron: www.theibizan.com

 

De grotten van Cova de Can Marça

Cova de Can Marça is één van de populairste bezienswaardigheden op Ibiza en dat is niet zo gek. Deze grot is maar liefst 14 meter hoog. De ingang is alleen te bereiken via een 12 meter hoge trap. Vanaf boven heb je een adembenemend mooi uitzicht over de baai en het eiland Murada. Tijdens de 40 minuten durende wandeling langs talloze stagmieten en stalactieten kom je alles te weten over deze bijzonder grot. Leuk feit: in vroegere tijden werd de grot door smokkelaars gebruikt om hun waardevolle spullen te verstoppen.

 De grotten van Cova de Can Marça

Puig de Missa

Aan de oostkust van het eiland bevindt zich één van de mooiste bezienswaardigheden op Ibiza. Puig de Missa is een volledig witte kerk bovenop een heuvel. De inwoners van Santa Eulària bouwden deze om zichzelf te kunnen beschermen tegen piraten. Het is een bijzonder bouwwerk om te zien en Puig de Missa is zeker een bezoekje waard. Daarnaast vind je hier ook het Museu Etnològic de les Illes Pitiüses. In dit volkenkundig museum leer je alles over Ibiza en haar inwoners. Leuk als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van het eiland en er meer over wilt weten.

 Puig de Missa

Trip naar Formentera

We sluiten dit mooie lijstje met een bezienswaardigheid die niet op Ibiza zelf ligt. Toch willen we je deze tip niet onthouden. Formentera is een klein eiland vlakbij Ibiza en het is er heerlijk rustig. Dagelijks varen er meerdere boten in een half uurtje naar Formentera, waar je vervolgens de hele dag kunt rondwandelen. Op Formentera komen lang niet zo veel toeristen als op Ibiza en je ziet hier echt een authentiek stukje Spanje. Een aanrader voor iedereen die er eens een dagje op uit wil trekken!

Formentera

Ibiza naast de meest uitbundige feesten en de mooiste stranden nog zo veel meer te bieden. Wat ons betreft zijn dit de mooiste bezienswaardigheden op Ibiza die je echt niet mag missen. Ga tijdens je volgende vakantie op de culturele tour en laat je verrassen!

Vertel anderen over dit artikel!
Avatar foto

Redactie