Top-5 uitstapjes op Kreta

0

Kreta

Wanneer je met Corendon naar Kreta reist is alles tot in de puntjes geregeld. Een goed hotel, heerlijk eten, lekker weer… Toch is er nog veel meer te zien, doen en beleven op dit Griekse eiland. Dit zijn de vijf leukste uitstapjes die je kunt maken op Kreta.

1. Aquaworld Aquarium, Chersonissos

Aquaworld Aquarium

In dit kleinschalige aquarium in Chersonissos worden gewonde dieren (vooral reptielen) opgevangen. De liefde voor dieren spat ervan af bij de medewerkers. Dit is een leuk uitje voor kinderen en dierenliefhebbers, want je kunt hier slangen, leguanen en schildpadden aaien. Let op: vanaf Heraklion wijzen de borden je naar een ander aquarium. De borden in Chersonissos wijzen je de goede kant op.

2. Kychnostatis Open Air Museum, Chersonissos

Lychnostatis Open Air Museum

In dit kleinschalige museum krijg je een goede indruk van hoe het leven op Kreta de afgelopen vijftig jaar is geweest. Je kunt er oude ambachten bekijken, zoals weven, het verven van stoffen, het maken van honing en het maken van schoenen. Een leuk en leerzaam uitstapje voor het hele gezin. De eigenaren spreken meerdere talen, waaronder Nederlands.

3. Elafonissi Beach, Elafonissi

Elafonissi Beach

Een exotisch paradijsje aan de Middellandse Zee. Dit strand heeft alles wat je maar wilt: wit zand en helder, turkoois water. Op het strand liggen duizenden (zo niet miljoenen) gebroken schelpjes die het zand een roze-achtige gloed geven. Je vind dit strand 70 kilometer ten zuiden van Chania. Een ander mooi strand op Kreta is Preveli Beach.

4. De oude stad van Rethymnon

Rethymnon

Het oude centrum van Rethymnon heeft een Venetiaans-achtige feeling. Slenter door de wirwar van kleine straatjes, waar je fijn kunt shoppen. Voor een heerlijk hapje en drankje kun je terecht bij een van de vele taverna’s en bars. Vlakbij de stad vind je de meest prachtige stranden. Ook het oude fort is zeker een bezoekje waard.

5. Samariakloof, Sfakia

Samariakloof

De Samariakloof is de beroemdste kloof van Kreta. Kreta telt wel meer dan 50 kloven. De natuur rondom de Samariakloof is werkelijk prachtig. Het is een lange en zware wandeling van ongeveer 16 kilometer. Op sommige plekken zijn de wanden 500 meter hoog. De voldoening is enorm wanneer je het einde hebt bereikt. We raden je aan om de kloof niet op eigen gelegenheid te bewandelen. Bij de reisleiding kun je een excursie boeken. Neem vooral voldoende water mee en draag wandelschoenen. Deze wandeling is niet voor iedereen geschikt. Kijk op de website van Zorbas voor een overzicht van alle kloven op Kreta.

Foto’s: Kop: Mykola Swarny, Octopus: Flickr, PhillMcIntosh, museum: Flickr, DaffyDuke, Elafonissi: Flickr, Luigi Rosa, Rethymnon: Flickr, michaelbrys, Samariakloof:  Flickr, doug88888.

Wat zijn jouw favoriete excursies op Kreta?

 

No comments