De mooiste stranden van Fuerteventura

Fuerteventura staat bekend als hét surfparadijs van de Canarische Eilanden. Niet gek dus dat hier ook talloze prachtige stranden te vinden zijn! Denk nu niet dat de mooiste stranden van Fuerteventura alleen maar drukbezochte surfstranden zijn. Nee hoor, er zijn ook meer dan genoeg relaxte stranden zonder watersport te vinden. Benieuwd waar je moet zijn? Wij laten je de mooiste stranden van Fuerteventura zien!

#1 Caleta de Fuste

Het strand van Caleta de Fuste is maar liefst 800 meter lang en ontzettend breed. Er hangt een heerlijk ontspannen sfeer en lokale families komen er graag in het weekend om te relaxen. Het zand is goudkleurig en in de zomer heerlijk warm. Er zijn meer dan genoeg horecavoorzieningen in de buurt. Ideaal, want zo kun je er gemakkelijk een leuk dagje uit van maken.

Caleta de Fuste

#2 Corralejo

In het noorden van Fuerteventura ligt het plaatsje Corralejo, wat wereldberoemd is onder surfers. De stranden van Corralejo zijn ontzettend breed en met hun goudgele zand is dit ook voor niet-surfers een heerlijke plek om een handdoek uit te spreiden. Hier heb je alle ruimte en tegelijkertijd kun je genieten van de kunsten die de (kite)surfers en para-sailers op het water uitvoeren. Je vermaakt je bij Corralejo gegarandeerd een hele dag!

Corralejo strand

Bron: www.thomson.co.uk

 

#3 Gran Tarajal

De zuidoost kust van Fuerteventura is iets bijzonders: hier zijn veel stranden heel donker van kleur. Dit komt omdat Fuerteventura een vulkanische oorsprong heeft. Of je het mooi vindt, is natuurlijk heel persoonlijk, maar bijzonder is het sowieso. Het plaatsje Gran Tarajal ligt op een super mooie locatie wat een bezoekje aan dit deel van het eiland sowieso de moeite waard maakt. Wat ons betreft behoren de zuid-oostelijke stranden tot de mooiste stranden van Fuerteventura.

Grand Tarajal Strand

Bron: www.enjoyfuerteventura.net

 

#4 Cofete

Cofete is één van de meest ongerepte stranden op Fuerteventura. Het strand is maar liefst 12 kilometer lang en er heerst volledige rust. Er loopt geen geasfalteerde weg naar het strand en dus is het aan te raden om er met een jeep naartoe te gaan. De onverharde weg is zo’n 8,5 kilometer lang, dus dat valt nog te overzien. Het zand van Cofete is goudgeel en steekt prachtig af tegen de donkere rotsen van het achterland. Dit is een uniek stukje eiland en één van de mooiste stranden van Fuerteventura.

Cofete strand

#5 Sotavento

Sotavento beslaat in totaal 9 kilometer, maar eigenlijk bestaat deze enorm lange kuststrook uit 5 kleinere strandjes. Het water is er intens blauw en met een altijd stralend zonnetje hoog aan de hemel, heb je echt het gevoel dat je in een tropisch paradijs terecht bent gekomen. Ook dit strand is populair onder surfers, al is het er lang niet zo druk als bij Corralejo. In het achterliggende dorpje geniet je van maaltijden vol verse vis en lekkere wijntjes.

Sotavento Strand

De stranden van Fuerteventura zijn stuk voor stuk pareltjes die je eigenlijk allemaal niet mag missen. Hopelijk helpen we je met dit lijstje vast een beetje op weg in het kiezen voor het perfecte strand wat bij jou voorkeuren past. Fuerteventura is een heerlijke bestemming voor iedere strandliefhebber!

 

Vertel anderen over dit artikel!
Avatar foto

Redactie