De mooiste stranden van Albufeira

Praia da Marinha, Praia da Rocha, Praia da Falesia, Praia Dona Ana en Praia de Benagil. De Portugese Algarve barst van de prachtige stranden. Langgerekt met talloze faciliteiten of verstopt in een intiem baaitje waar je bijna niemand tegenkomt. Het toeristische hart van de Algarve alleen al telt meer dan twintig mooie stranden. En (bijna) allemaal worden ze gekenmerkt door goudgeel zand, prachtige rotsformaties, dramatische kliffen en het frisse water van de Atlantische Oceaan. Denk je aan stranden Albufeira, dan denk je aan ultiem genieten onder de Portugese zon. Maar waar kun je dit het beste doen? Wat zijn nu écht de mooiste standen van Albufeira? Wij zetten ze voor je op een rij.

#1 Praia dos Pescadores / Fisherman’s Beach

‘s Middags met een lekker schepijsje in je hand ‘werken’ aan je kleurtje en ’s avonds aanschuiven in één van de vele goede restaurants. Na een dag vol zon, zee en strandplezier op Praia dos Pescadores loop je zo het gezellige centrum van Albufeira in. Daar vind je, aan de boulevard of in de gezellige typisch Portugese straatjes, talloze restaurants en uitgaansgelegenheden voor een leuke avond uit. Natuurlijk mag een strandwandeling niet ontbreken op dit prachtige en superbrede zandstrand. Onze tip: neem vanaf de boulevard de lift naar het strand, geniet met volle teugen van je wandeling en uitzicht op de prachtige oude stad en loop vervolgens zo de sfeervolle straatjes in voor een lekker glas wijn. Denk je aan mooiste strand Albufeira? Grote kans dat je na je bezoek aan Praia dos Pescadores dit strand direct op nummer één zet.

Praia dos Pescadores in Albufeira

#2 Praia da Falesia

Denk jij bij mooiste stranden Albufeira aan een mooi zandstrand met veel natuur? Dan is Praia da Falesia ongetwijfeld hét mooiste strand van deze badplaats. Langgerekt, fijn zand en rode, woeste zandsteen rotsformaties met frisgroene pijnbomen. Je komt hier gegarandeerd tot rust.

Praia da Falesia bij Albufeira

#3 Praia Sao Rafael

Aan de helderblauwe Atlantische Oceaan en verstopt tussen gele rotsformaties vind je het prachtige Praia Sao Rafael strand. Een selfie bij dit paradijs mag tijdens je vakantie in Albufeira niet ontbreken. De prachtige rotsen ‘Ninho das Andorinhas’ en ‘Ponte Pequena’ spelen ongetwijfeld de hoofdrol op jouw mooiste vakantiekiekjes. En ook de waterval vlak bij de rotsen is de moeite waard om naartoe te wandelen. Dit intieme strand biedt je daarnaast prima faciliteiten, waaronder en restaurant, opfrisgelegenheid met douches en toiletten en je kunt er een ligbedje huren voor een relaxt dagje in de zon. Van alle stranden Albufeira is Praia Sao Rafael dé plek waar je het beste kan snorkelen.

Praia Sao Rafael bij Albufeira

#4 Praia da Coelha

Het dramatische rotsdecor van Praia da Coelha zie je vaak op foto’s van de Algarve. Je vindt het strand tussen Albufeira en Armacao de Pera. De korte wandeling naar het strand toe brengt je al helemaal in vakantiesferen. Tussen de johannesbrood-, bamboe- en olijfbomen verschijnt dit prachtig brede en langgerekte zandstrand. Het uitzicht is adembenemend! Naast lekker relaxen, is een strandwandeling ook zeer de moeite waard. Loop vooral richting het eind van het strand. Daar vind je een kleiner strandje waar regelmatig duizenden schelpen aanspoelen.

Praia da Coelha bij Albufeira

#5 Praia da Oura

Aan het begin van de Strip in het nieuwe centrum van Albufeira, vind je het Praia da Oura strand. Kies de beste plek voor je ligbed, bestel een lekkere cocktail en het genieten kan beginnen. ‘s Avonds gaan je voeten van de vloer en dans je tot in de vroege uurtjes in één van de vele discotheken en nachtclubs in de meest bruisende uitgaansstraat van Albufeira. Dat is toch dé perfecte mix van strand én uitgaan? Iets voor jou?

Praia da Oura

Word jij ook blij van zon, zee & strand? Ontdek dan zelf het mooiste strand van Albufeira!

Vertel anderen over dit artikel!
Avatar foto

Bianca de Groot