5 excursietips aan de Turkse Rivièra

De perfecte combinatie van strand, stad, natuur en interessante cultuur vind je aan de zuidkust van Turkije: de Turkse Rivièra. Hier heb je een overvloed aan geweldige uitstapjes en excursies die je kunt maken. Moeite met kiezen? Wij helpen je alvast een handje op weg!

Excursie 1. Jeepsafari door het achterland van Antalya

Excursies Turkse Riviera - Jeep Safari
Foto: Andrew Hurley

De beste manier om kennis te maken met de schitterende omgeving van Antalya? Met een jeepsafari natuurlijk! Ga off-road en cross over bergen en door rivieren en maak in schilderachtige dorpjes kennis met een stukje authentiek Turkije. Onderweg kun je genieten van een schitterend uitzicht over valleien en culturele highlights. Avontuurlijk en onvergetelijk!

Excursie 2. De antieke steden Perge & Aspendos

Bezienswaardigheden Turkse Riviera - Aspendos
Aspendos. Foto: Wikimedia Commons

Aan de Turkse Rivièra vind je een enorme rijkdom aan antieke Grieks-Romeinse steden, zoals Perge en Aspendos. Beide zijn gesticht rond 1.000 v.Chr. en waren grote en rijke steden tijdens de Oudheid. Bezoek in Aspendos het indrukwekkende theater en klim naar de top naar de ruïnes van de oude stad waar een spectaculair uitzicht op je wacht. Of struin door de ruïnes van Perge, over de grondvesten van een oud badhuis, een theater, een arena, woonhuizen en een winkelstraat.

Excursie 3. Shoppen in Antalya

Excursies Turkse Riviera - Shoppen in Antalya
Foto: zolakoma

Antalya is de droom van iedere shopaholic! Je vindt hier werkelijk alles: van handgemaakte tapijten en schitterende oosterse lampen tot hippe merkkleding en zilveren sieraden. Ook zijn er talloze markten en souks om verdwaald in te raken waar je voor en prikkie cadeautjes kunt kopen als specerijen, koffie, thee, baklava en kleine hebbedingetjes.

Excursie 4. Snorkelen in Sealanya Seapark

Bezienswaardigheden Turkse Riviera - Sealanya
Foto: Sealanya

Zwempak aan en gaan! Bij Sealanya Seapark in Alanya kun je in een rif zwemmen met roggen, manta’s en tropische vissen in alle kleuren van de regenboog. Niet spannend genoeg? Echte durfals kunnen kopje onder gaan in het haaienbad… Voor de kleintjes zijn er glijbanen en is er een apart kinderbad. Pret gegarandeerd!

Excursie 5. De rotsgraven van Myra

Bezienswaardigheden Turkse Riviera - Demre
Foto: Wikimedia Commons

Tot slot is een bezoek aan de oude stad Myra (huidige naam: Demre) een must wanneer je in Antalya bent. Deze prachtige stad stamt uit de 5e eeuw v.Chr. en is beroemd om zijn waanzinnig mooie rotsgraven. Een beetje griezelig, maar wel indrukwekkend. Want hoe zijn ze er toch in geslaagd om de graven uit te houwen op zo’n ontoegankelijke plek?!

Kopfoto Aspendos: Mark Hemingway

Vertel anderen over dit artikel!
Avatar foto

Redactie