Wat te doen in Side: 5 leuke activiteiten

Side is een van de meest aantrekkelijke en populaire vakantieoorden van Turkije. Dit smalle schiereiland ligt aan de sprankelende Middellandse Zee en heeft een geschiedenis die duizenden jaren teruggaat. In dit ontspannen vissersstadje worden prachtige stranden afgewisseld door indrukwekkende ruïnes en waan je je even in vroegere tijden.

1. Wandelen door het Griekse amfitheater

Wat te doen in Side
Foto: Wikimedia Commons

Side is een soort openluchtmuseum met tientallen ruïnes, zoals het antieke, Romeinse theater. Dit goed onderhouden theater is gebouwd in de tweede eeuw en heeft plaats voor 15.000 mensen. In het begin werd het theater gebruikt voor muziekoptredens, later voor gladiatorengevechten en shows met wilde dieren. Het is een indrukwekkende plek om rond te lopen, de historie te voelen en prachtige foto’s te maken!

2. Naar het strand

Wat te doen in Side
Foto: Wikimedia Commons

Side is bekend om zijn langgerekte zandstranden, waar je op en top kunt genieten van zon, zee en strand. De twee grootste stranden vind je rondom het oude centrum. West Beach, dat dankzij de vele faciliteiten en ondiepe water erg populair is bij gezinnen met kinderen, en East Beach dat een stuk rustiger is en minder ontwikkeld. Op zoek naar stilte en een stukje strand voor jou alleen? Loop dan wat verder door en je komt uit op een prachtig mooi strand waar schildpadden aan land komen om eieren leggen.

3. De watervallen van Manavgat bewonderen

Wat te doen in Side
Foto: ovidiu_tudor

Ontvlucht de stad en zoek de verkoeling op bij de watervallen van Manavgat. Hoewel deze waterval niet enorm groot is, is het een heerlijke plek om je even terug te trekken. Ga pootjebaden in het ijskoude water, bestel een kopje koffie en geniet van een bijzonder stukje natuur.

4. De Tempel van Apollo bewonderen

Wat te doen in Side
Foto: Wikimedia Commons

De Tempel van Apollo is een aanrader voor liefhebbers van romantiek en historie. Volgens de verhalen is dit de plek waar Cleopatra en Anthony elkaar ontmoetten. De tempel zou een cadeau zijn van Anthony om zijn liefde en toewijzing aan Cleopatra te bewijzen. Waarheid of niet, feit is dat de tempel een prachtig bouwwerk is dat je niet mag missen. Tip: rond zonsondergang maak je hier de mooiste foto’s!

5. Losgaan bij Club Lighthouse

Wat te doen in Side
Foto: Club Lighthouse

Zin in een onvergetelijke avond uit? Ga dan los bij Club Lighthouse! Deze hippe club in Side is vernoemd naar de naastgelegen vuurtoren en is prachtig ingericht met grote spiegels, een gigantische dansvloer en een fijn zitgedeelte. De muziek is opzwepend met professionele dansers. Je kunt zowel binnen als buiten zitten – waar je geniet van de lichtstralen die over de zee heen schijnen. Mooi!

Vertel anderen over dit artikel!
Avatar foto

Redactie