De 5 mooiste stranden van Rhodos

3

Aan de rotsachtige kust van Rhodos zijn de meest prachtige stranden te vinden. Rhodos is het op drie na grootste eiland van Griekenland. Het eiland is groen, karakteristiek en vrijwel onaangetast. Rhodos heeft bovendien de meeste zonuren van het hele Middellandse Zeegebied. Wij zetten alvast de vijf mooiste stranden van Rhodos voor je op een rijtje.

1. Tsambika Beach

Tsambika Beach heeft een lange, brede strook met goudkleurig zand en kristalhelder water. Het water is hier lekker warm en relatief ondiep. Daarom is dit een perfect strand voor kinderen, zij kunnen hier naar hartenlust zwemmen en zandkastelen bouwen. Het strand ligt aan de voet van een berg waar het Klooster van Tsambiki op staat, waar het strand naar vernoemd is. Aan de kust vind je winkeltjes en restaurantjes. Bovendien kun je hier terecht voor verschillende watersporten. Ligbedden en parasols kunnen hier voor een eerlijke prijs worden gehuurd.

2. Pallas, Lindos

Dit gouden zandstrand ligt aan een prachtige diepe baai aan de voet van de mooiste stad van Rhodos: Lindos. Lindos is een authentieke nederzetting met witgekalkte huizen en geplaveide straatjes. Het uitzicht is hier werkelijk prachtig. Pallas is een vrij rustig strand. De watersport is beperkt, enkel roeiboten en kano’s dobberen in het water. Op het strand worden ligbedden en parasols verhuurd.

3. Ladiko Anthony Quinn

Tussen de rotsen ingeklemd liggen de turquoise wateren van Anthony Quinn Bay. Het strand bestaat uit wit zand met keien en is omgeven door steile heuvels die bezaaid zijn met dennenbomen. Ligbedden en parasols worden hier verhuurd. Voor een hapje en een drankje kun je terecht in de taverna die uitkijkt over de prachtige baai.

4. Kalathos

Aan de oostkust, ongeveer 38 kilometer ten zuiden van Rhodos-stad, ligt Kalathos. Dit is een rustig strand waar je de massa even kunt ontvluchten. Het strand is lang en breed en het water is glashelder. Ligbedden en parasols kun je hier huren.

5. Agios Pavlos

Agios Pavlos ligt verscholen achter een bergachtige kust in een afgelegen baai. Dit strand bestaat uit goudkleurig zand en kiezels. De zee is hier kristalhelder. Je kunt hier heerlijk zwemmen en snorkelen. Je vind Agios Pavlos aan de oostkust ten zuiden van Lindos, op ongeveer 55 kilometer afstand van Rhodos-stad. Op het strand worden parasols en ligbedden verhuurd.

Kopfoto: Flickr, Romtomtom, Tsambika: Wikimedia Commons, Pallas: Wikimedia Commons, Ladiko Anthony Quinn: Wikimedia Commons, Kalathos: Wikimedia Commons, Agios Pavlos: Flickr, robertpaulyoung.

3 comments

  1. Jenny van Westrop 6 juli, 2013 at 17:03 Beantwoorden

    Wij waren vorig jaar naar Rhodos en hebben toen de wereld beroemde Jungletour van Nikos Papas gedaan. Dit jaar wilde wij deze weer doen maar werd niet meer door Sunweb aangeboden. Werdt zelfs afgeraden (begrijp ik helemaal niets van). Erg vreemd omdat het de meest leuke en unieke belevenis is.
    Gelukkig staat op de site nikos-papas. Een telefoonnummer waar we de jungletour konden boeken. Ook dit keer weer heel uniek en anders dan vorig jaar. Wij gaan vaker naar Rhodos en hebben nu voor de vierde keer deze tour gedaan. Elke keer weer anders. Jammer dat Sunweb deze niet meer aanbied.

  2. Corendon Vliegvakanties 8 juli, 2013 at 11:29 Beantwoorden

    Beste mevrouw van Westrop,
    Graag willen wij u informeren dat deze excursie wel door ons wordt aangeboden. Als u uw vakantie bij Corendon Vliegvakanties boekt kunt u deze excursie bij onze reisleiding boeken. Wij hopen u hiermee van dienst te zijn geweest.

Post a new comment

Bezienswaardigheden Kreta - Preveli Beach

Top 6 bezienswaardigheden van Kreta

Heerlijk Kreta. Natuur, zonovergoten stranden, cultureel erfgoed en een onweerstaanbare keuken. Rotsachtige bergen waar geurige kruiden groeien. Kleine taverna’s zonder menukaart waar je de heerlijkste ...