De 5 beste stranden van Turkije

Dat Turkije mooie stranden heeft weten we allemaal. Turkije is niet voor niets één van de populairste zonbestemmingen van Nederland. Maar welke stranden zijn nou het mooist? Bezoekers van de reiswebsite TripAdvisor gaven hun oordeel over de beste stranden van 2013 en stelden een top-5 samen.

 

1. Iztuzu, Dalyan

IztuzuIztuzu-strand is één van de belangrijkste nestplaatsen van de Caretta Caretta, de onechte karetschildpad. Dit strand staat daarom ook wel bekend als ‘Turtle Beach’. Dit prachtige zandstrand is 4,5 kilometer lang en ligt in de Turkse provincie Muğla. Rondom het strand vind je geen grote betonnen gebouwen, maar kleine houten hutjes en terrasjes. Vlakbij is een bos dat zeer geliefd is bij natuurliefhebbers en wandelaars. Het is niet vreemd dat dit strand meerdere malen is uitgeroepen tot ‘de mooiste van Europa’.

2. Kaputas, Kas

kaputas strand
Tussen Kalkan en Kas komen bos, kliffen en zee samen. Het strand van Kaputas wordt vooral door de lokale bevolking bezocht. Er heerst dan ook een ontspannen en rustige sfeer. Het strand heeft geen faciliteiten, dus neem zelf drinken en een parasol mee indien je van plan bent er langer te blijven.

3. Ölüdeniz Beach, Ölüdeniz

Ölüdeniz beach
Het strand van Ölüdeniz staat ook wel bekend als ‘Blue Lagoon’, en dat is niet zomaar. Het bergachtige landschap, het helderblauwe water en de kalme lagune maken dit tot een heerlijke plek. Door de grote omvang van dit ronde strand zul je weinig merken van de grote menigten die het paradijs bezoeken.

4. Patara Beach, Patara

Patara beach
Patara staat bekend om haar zandstrand met mooie duinen. Het strand is wel 17 kilometer lang en heeft wat weg van een woestijn. Echt toeristisch is het in Patara nog niet. De lokale bevolking ontvang toeristen hartelijk en nodigt bezoekers vaak uit voor een kopje Turkse thee of een spelletje backgammon.

5. Cleopatra eiland, Marmaris

Cleopatra Island
Dit smalle strand staat bekend om haar kenmerkende fijne, witte zand, gemaakt van piepkleine zeeschelpjes. Wanneer je het zand van dichtbij bekijkt zie je dat ieder schelpje perfect gevormd is. Het verhaal gaat dat dit zand vroeger vanaf de Rode Zee speciaal voor Cleopatra naar het eiland is gebracht.

Vertel anderen over dit artikel!
Avatar foto

Redactie