De 5 beste stranden van Turkije

5

Dat Turkije mooie stranden heeft weten we allemaal. Turkije is niet voor niets één van de populairste zonbestemmingen van Nederland. Maar welke stranden zijn nou het mooist? Bezoekers van de reiswebsite TripAdvisor gaven hun oordeel over de beste stranden van 2013 en stelden een top-5 samen.

 

1. Iztuzu, Dalyan

IztuzuIztuzu-strand is één van de belangrijkste nestplaatsen van de Caretta Caretta, de onechte karetschildpad. Dit strand staat daarom ook wel bekend als ‘Turtle Beach’. Dit prachtige zandstrand is 4,5 kilometer lang en ligt in de Turkse provincie Muğla. Rondom het strand vind je geen grote betonnen gebouwen, maar kleine houten hutjes en terrasjes. Vlakbij is een bos dat zeer geliefd is bij natuurliefhebbers en wandelaars. Het is niet vreemd dat dit strand meerdere malen is uitgeroepen tot ‘de mooiste van Europa’.

2. Kaputas, Kas

kaputas strand
Tussen Kalkan en Kas komen bos, kliffen en zee samen. Het strand van Kaputas wordt vooral door de lokale bevolking bezocht. Er heerst dan ook een ontspannen en rustige sfeer. Het strand heeft geen faciliteiten, dus neem zelf drinken en een parasol mee indien je van plan bent er langer te blijven.

3. Ölüdeniz Beach, Ölüdeniz

Ölüdeniz beach
Het strand van Ölüdeniz staat ook wel bekend als ‘Blue Lagoon’, en dat is niet zomaar. Het bergachtige landschap, het helderblauwe water en de kalme lagune maken dit tot een heerlijke plek. Door de grote omvang van dit ronde strand zul je weinig merken van de grote menigten die het paradijs bezoeken.

4. Patara Beach, Patara

Patara beach
Patara staat bekend om haar zandstrand met mooie duinen. Het strand is wel 17 kilometer lang en heeft wat weg van een woestijn. Echt toeristisch is het in Patara nog niet. De lokale bevolking ontvang toeristen hartelijk en nodigt bezoekers vaak uit voor een kopje Turkse thee of een spelletje backgammon.

5. Cleopatra eiland, Marmaris

Cleopatra Island
Dit smalle strand staat bekend om haar kenmerkende fijne, witte zand, gemaakt van piepkleine zeeschelpjes. Wanneer je het zand van dichtbij bekijkt zie je dat ieder schelpje perfect gevormd is. Het verhaal gaat dat dit zand vroeger vanaf de Rode Zee speciaal voor Cleopatra naar het eiland is gebracht.

5 comments

  1. Johanna prins [paspoort naam] 18 maart, 2013 at 19:56 Beantwoorden

    Geen van de stranden heb ik nog mogen ervaren, dus wat let corendon om te zeggen: anwina wij gunnen jou ook 1 van deze stranden te leren kennen dus je ticket ligt klaar en pak je koffer maar in.hahaha, vind zelf dat ik goede ideeen heb!!!!!!! ben al met corendon zoveel keer naar alle windstreken van turkye geweest en het kan toch niet dat ik een paar stranden nog niet heb bezocht?

  2. Johanna prins [paspoort naam] 18 maart, 2013 at 20:03 Beantwoorden

    Foutje gemaakt, tijdens een rondreis ben ik volgens mij wel aan het IZTUZU strand geweest en ook gezwommen, in mijn herinnering een gewelig strand, maar ja ik ben de tel ook een beetje kwijt. zie al uit naar het volgende bezoek aan de stranden van turkye .

Post a new comment

Oura Praia

Hotel in het zonnetje: Oura Praia

Oura Praia en het naburige Clube Praia Da Oura zijn twee fantastische 3-sterren aparthotels in Albufeira. Het strand ligt voor de deur en de gezellige ...