Reisadvies Turkije

6

Het veelzijdige Turkije is een zeer geliefde vakantiebestemming. Het aangename klimaat, de heerlijke  stranden, de super-de-luxe (Ultra) All Inclusive hotels en niet te vergeten de culturele bezienswaardigheden, trekken jaarlijks veel toeristen naar de grote toeristencentra aan de Turkse Rivièra en Egeïsche kust.

Is Turkije veilig?

Er is door het Ministerie van Buitenlandse Zaken geen negatief reisadvies uitgesproken voor Turkije. Zo’n advies wordt pas uitgegeven als er sprake is van aanwijsbare veiligheidsrisico’s in een land, waardoor voor de reiziger een acute levensbedreigende situatie bestaat. In het grootste gedeelte van Turkije is dit niet aan de orde.

Banner Turkije

Vakantie Turkije veilig?

In de badplaatsen langs de kust, zoals onder andere Alanya, Side, Antalya, Marmaris, Bodrum, Belek, Kemer en Kusadasi is niets aan de hand. Je kunt hier met een gerust hart vakantie vieren. Daarnaast hebben de vakantiehotels de veiligheid van hun gasten hoog in het vaandel staan. Veel accommodaties hebben dan ook eigen beveiliging die zorgdraagt voor het welzijn van de toeristen.

Risicogebieden ver weg

Bovendien liggen de genoemde vakantiebestemmingen ook nog eens op zeer grote afstand van de grensstreek met Syrië en het zuidoosten van Turkije, gebieden waar het veel minder veilig is. Door de burgeroorlog in Syrië is het langs de Turks-Syrische grens tussen Turkije en Syrië niet veilig. De situatie aan de kant van de grens van Irak is zeer gevaarlijk en dient eveneens  gemeden te worden.

Goede reisvoorbereiding

Niet alleen voor Turkije, maar voor elke bestemming is een goede reisvoorbereiding belangrijk. Laat je goed informeren over de actuele stand van zaken in het betreffende land, check welke noodzakelijke en gewenste inentingen je eventueel nodig hebt en zorg ervoor dat je reisdocumenten op orde zijn. Let op straat altijd op je persoonlijke bezittingen, vooral als je de stad ingaat want, net als op iedere vakantiebestemming, zijn oplichters en zakkenrollers altijd actief.

Heb je vragen over de veiligheid in Turkije?

De vluchten en vakanties van Corendon naar de Turkse Rivièra en Egeïsche kust gaan gewoon door. Ga je naar één van onze Turkse vakantiebestemmingen, dan hoef je je geen zorgen te maken en kun je veilig op vakantie. Wij houden de situatie omtrent de veiligheid in Turkije te allen tijde scherp in de gaten. Heb je vragen over de actuele situatie in Turkije, dan kun je altijd contact opnemen met Corendon via ons Contact Center, de live chat, social media of WhatsApp.

Waar vind je actuele reisadviezen?

Voor onze bestemmingen geldt mogelijk een reisadvies dat is opgesteld door het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Een reisadvies bevat vooral informatie over de veiligheidssituatie in een bepaald land. Voor informatie over reisadviezen verwijzen wij naar de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Deze reisadviezen worden voortdurend geactualiseerd.

6 comments

 1. Maarten Hardeman 11 april, 2018 at 22:53 Beantwoorden

  Zijn er aanpassingen in het vluchtschema van Antalya naar Amsterdam in verband met waarschuwing door Eurocontrol voor de komende 72 uur?

  • Redactie 12 april, 2018 at 08:57 Beantwoorden

   Beste Maarten,
   Voor eventuele wijzigingen in het vluchtschema vanwege de waarschuwing van Eurocontrol raad ik aan contact op te nemen met ons Contact Center op telefoonnummer 023-7510606. De reisadviseurs hier zijn op de hoogte van het laatste nieuws en mogelijke wijzigingen in vluchtschema’s.
   Groetjes

 2. Verhees 3 juli, 2018 at 16:11 Beantwoorden

  Goedemiddag
  Mijn dochter is 17 jaar en reist naar Turkije met haar vriend van 18 jaar.
  De ouders moeten een formulier invullen voor toestemming alleen reizend minderjarige.
  De ouders geven een copy mee van hun ID kaart.
  Moet er dan ook nog een geboorte uittreksel van beide ouders mee ?
  Graag uw advies ,alvast bedankt!

Post a new comment

Curaçao

Vliegtijd naar Curaçao

Nog aan het twijfelen over een vakantie naar tropisch Curaçao? Of al een reis geboekt naar dit heerlijke eiland, maar is de vliegtijd nog niet ...