5 bezienswaardigheden die je moet zien in Andalusië

Spanje’s imago als het land van de stierenvechten, flamenco, sherry en kasteelruïnes komt uit Andalusië, een regio in het zuiden van Spanje – het meest ‘Spaanse’ gedeelte van het Iberisch Schiereiland. Dit is een plek met een rijke geschiedenis – de Moren speelden hier een grote rol en lieten talloze prachtige monumenten achter. Dit zijn 5 bezienswaardigheden in Andalusië die je niet mag missen!

1. Het Alhambra

Bezienswaardigheden in Andalusië - Het Alhambra
Foto: Pixabay

Dit indrukwekkende Moorse fort en paleis kijkt uit over de stad Granada en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Wij begrijpen waarom – je weet niet wat je ziet! De architectuur, versierde plafonds, vijvers met historische fonteinen, glanzende tegeltjes, binnenplaatsen met kleurrijke tuinen, trappartijen waar je je ogen bij uitkijkt… Een echte Oosterse schoonheid in Andalusië!

2. Het Alcazaba

Bezienswaardigheden in Andalusië - Alcazaba
Foto: Pixabay

Het Alcazaba domineert de skyline van Almeria en is te zien vanuit iedere hoek van de stad. Dit typisch Moorse fort is boven de stadshaven gebouwd op de top van een berg. Klim via de kleine straatjes omhoog en geniet vanaf de muren van een prachtig uitzicht over stad en haven.

3. De Mezquita

Bezienswaardigheden in Andalusië - De Mezquita
Foto: Pixabay

De prachtige Mezquita is de grootste én mooiste moskee die gebouwd is door de Moren. Een architectonisch hoogstandje dus! Wanneer je binnenstapt weet je niet waar je als eerst naar moet kijken: de schitterende pilaren, de rood met wit gestreepte bogen, de lagere bogen in de vorm van een hoefijzer… Absoluut een bezienswaardigheid die je niet mag overslaan in Andalusië!

4. Hoofdstad Malaga

Bezienswaardigheden in Andalusië - Malaga
Foto: Pixabay

Malaga is de hoofdstad van de Costa del Sol en staat bekend om zijn 300 dagen zonneschijn per jaar, de vele tapasbarretjes en natuurlijk de Spaanse gastvrijheid. Het is een echte museumstad vol moderne architectuur en verrassende kunst. Er is hier echt een museum voor iedereen: voor liefhebbers van flamenco, wijn en Picasso, maar ook voor autoliefhebbers.

5. Doñana National Park

Bezienswaardigheden in Andalusië - Doñana National Park
Foto: Calvin Smith

Tot slot geen monument of ruïne, maar een schitterend natuurpark dat door de UNESCO erkend is: Doñana National Park. Dit is een van de belangrijkste moerasgebieden van Europa, vanwege de vele trekvogels die hier hun rustplaats vinden wanneer ze de tocht van zuid naar noord maken. Het is niet alleen de thuisbasis van vele zeldzame vogels, maar ook van herten, wilde zwijnen, de Iberische wolf en de bedreigde Iberische lynx. Een heerlijke plek voor een lange wandeling.

Kopfoto Malaga: Pixabay

Vertel anderen over dit artikel!
Avatar foto

Redactie