Zwarte zaterdag Schiphol

Wanneer heel Nederland zich voorbereidt op een welverdiende vakantie, maakt Schiphol zich klaar voor de drukste periode van het jaar. In de maanden juli en augustus reizen de meeste passagiers via of vanaf deze Amsterdamse luchthaven. Staat jouw vakantie in deze periode op de planning? Ga dan extra goed voorbereid op reis en houd rekening met deze topdrukte. Wij geven je hieronder graag handige tips om zo relaxed mogelijk op vakantie te gaan. Lees dus snel verder en kom alles te weten over de verwachte drukte en zwarte zaterdag op Schiphol in 2019.

Wat is zwarte zaterdag op Schiphol?

Oneindig lange files op de weg, overvolle luchthavens en passagiers die veel later op hun vakantiebestemming aankomen dan gepland. Het nieuws staat er elk jaar weer vol van; zwarte zaterdag. Maar wat is zwarte zaterdag nu precies. Het is dé drukste dag in het jaar op de weg en op diverse vliegvelden waarbij de meeste vakantiegangers vertrekken, overstappen of terugkomen. Krijg jij al stress omdat je in deze periode vanaf Schiphol vertrekt? Dat is niet nodig. Een goede voorbereiding is het halve werk en daarom informeren wij je graag zo goed mogelijk. Wij vinden namelijk dat je héle vakantie een feestje moet zijn, al vanaf het moment dat je de deur uitstapt.

Wanneer is het zwarte zaterdag op Schiphol 2021?

 

Wist je dat zwarte zaterdag niet per se op zaterdag hoeft te zijn? Dit jaar verwacht Schiphol ‘zwarte zaterdag’ tussen Maandag 26 juli, vrijdag 6 augustus en vrijdag 16 augustus 2021 Maar liefst 230.000 passagiers worden die dag verwacht om te vertrekken, arriveren of over te stappen op deze luchthaven. In augustus wordt een recorddrukte verwacht. Wanneer je zelf in deze periode via Schiphol reist, krijg je onder andere te maken met extra lange wachtrijen voor de paspoort- en veiligheidscontroles en de incheckbalie. Ook als je je weg probeert te vinden op dit vliegveld, kan extra drukte lastig zijn.

Hoe bereid jij je voor op de topdrukte?

Voorkom stress en begin je vakantie zo ontspannen mogelijk. Een goede voorbereiding is hiervoor de basis. Maar hoe pak je dat aan?

  • Bekijk van tevoren waar je moet inchecken en boarden. Thuis én op de luchthaven raadpleeg je hiervoor gemakkelijk je mobiele telefoon of tablet voor updates. Je kunt in de app van Schiphol en op de luchthavenwebsite zelfs notificaties instellen die je informeren over de locatie van de incheckbalie en gate voor jouw vlucht, eventuele vluchtwijzigingen en wachttijden voor de veiligheidscontrole. Verder vind je over de gehele luchthaven schermen die je altijd van de meest actuele informatie voorzien. En wist je dat er op diverse centrale punten ook speciale informatiebalies zijn? Handig voor als je toch even niet weet waar je moet zijn.
  • Vertrek ruim op tijd van huis en zorg dat je genoeg tijd op de luchthaven hebt. Niet alleen Schiphol is in deze periode drukker dan anders, ook op de weg en in het openbaar vervoer kun je meer tijd kwijt zijn. Plan je lekker wat extra tijd in om op Schiphol te komen? Dan ben je niet meteen gestrest als er iets tegenzit. Natuurlijk kun je ook een nacht voor vertrek in een luchthavenhotel overnachten. Wacht dan niet te lang met boeken, want voor je het weet zijn alle kamers volgeboekt.
  • Check alvast thuis in en print je boardingpassen direct uit. Als veel passagiers dit vooraf doen, scheelt dit enorm aan wachttijd bij de incheckbalies.
  • Controleer de afmetingen en het gewicht van je bagage goed zodat alles klopt met de voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt. Ook slim; houd je handbagage zo compact mogelijk. Dat scheelt weer tillen en bij de veiligheidscontrole is er weinig te checken. Verder vind je ook op onze Corendon website handige informatie over wat je wel en niet mag meenemen in je hand- en ruimbagage. Zo kun je vooraf je bagage al gericht inpakken.
  • Vlieg je met Corendon? Kies dan voor een Priority pakket. Met dit pakket heb je onder andere voorrang bij het inchecken, de veiligheidscontroles en bij het aan boord gaan. Alles wat jij in deze drukte goed kan gebruiken.

De drukste dagen op Schiphol vermijden?

Zie jij de drukte van zwarte zaterdag op Schiphol écht niet zitten en wil je toch in juli of augustus op vakantie? Kies dan voor een vertrek vanaf een andere (regionale) luchthaven. Deze vliegvelden zijn kleiner, overzichtelijker en veel minder druk. Bij Corendon vind je een uitgebreid vakantieaanbod aan vliegvakanties vanaf Maastricht, Eindhoven, Groningen en Rotterdam. Woon je dicht bij de Duitse grens? Boek dan je vakantie met vertrek vanaf de Duitse luchthavens; Düsseldorf, Keulen of Münster/Osnabrück. Ook vertrekken vanaf de Belgische luchthaven Brussel Zaventem is bij Corendon mogelijk.

Wat kies jij? Goed voorbereid op reis op zwarte zaterdag vanaf Schiphol? Of vlieg je liever vanaf een andere (regionale) luchthaven?

Vertel anderen over dit artikel!
Avatar foto

Bianca de Groot