Top 5 bezienswaardigheden op Gran Canaria

Gran Canaria is het bekendste eiland van de Canarische Eilanden en al jarenlang gaan Nederlanders er met veel plezier op vakantie. In de zomer is het er heerlijk, maar ook in de winter is de temperatuur op dit Spaanse eiland aangenaam. Het eiland ligt voor de kust van Marokko en het is zo’n 4,5 uur vliegen. Ideaal! Veel mensen gaan natuurlijk voor de zon, de zee en het strand, maar er is nog zo veel meer! Kijk mee naar de top 5 leukste bezienswaardigheden van Gran Canaria!

 

Playa del Inglés

Playa del Inglés, wat het strand van de Engelsen betekent, is het bekendste strand van Gran Canaria. Wie gek is op een ontspannen vakantiesfeer en alles graag bij de hand heeft, is op zijn plek in Playa del Inglés. Hier vind je een aantal grote winkelcentra, super veel restaurants en talloze barretjes. Het kilometerslange, lekker brede zandstrand staat vol bedjes en parasols, waar je heerlijk kunt genieten van de Spaanse zon. Wie graag actief bezig is, kan hier verschillende watersporten beoefenen. Playa del Inglés is met stip één van de meest ontspannen bezienswaardigheden op Gran Canaria.

Playa del Ingles

Roque Nublo

Roque Nublo betekent Wolken Rots, oftewel, een rots die in de wolken staat. Met zijn hoogte van 1.813 meter is dit één van de hoogste punten van de Canarische Eilanden en bovenop de rots staat een monoliet van 67 meter hoog. Deze monoliet werd naar schatting zo’n 4,5 miljoen jaar geleden tijdens een vulkaanuitbarsting gevormd en  het is heel gek om je te beseffen dat je naar zo’n oud gesteente kijkt! Met de auto is Roque Nublo prima te bereiken. Als je de auto op de aangegeven parkeerplaats zet, is het nog 30 minuten lopen naar de top. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht over het eiland én zien je het nabijgelegen Tenerife. Aanrader!

Roque Nublo

Jardín Botánico Canario Viera y Clavijo

Wie gek is op natuur mag Jardín Botánico Canario Viera y Clavijo niet overslaan! Dit wordt één van de mooiste bezienswaardigheden op Gran Canaria genoemd en dat is niet zonder reden. In deze botanische tuinen groeien maar liefst 500 verschillende soorten planten. Verder vind je hier watervallen, grotten en prachtig groene grasvelden. Het is heerlijk om hier een ochtend of een middag rond te wandelen en even helemaal tot rust te komen.

Jardin Botanique

Palmitos Park

Palmitos Park is een prachtig vogelpark in het zuiden van Gran Canaria. Het park bestaat uit verschillende gebieden, waaronder een orchideeëntuin, een vlinderkas, een aquarium, een apeneiland en een dolfinarium. Je kunt er dus veel meer spotten dan alleen vogels! Alles wat je hier ziet, is heel mooi aangelegd en lijkt zo veel mogelijk op de natuurlijk omgeving van de dieren. Daarnaast worden er voorstellingen gegeven met kaketoes en papegaaien, waarbij je veel leert over deze slimme vogels. Palmitos Park is voor gezinnen één van de leukste bezienswaardigheden op Gran Canaria!

Palmitos Park

Arguineguín

Wil je wat meer zien van het lokale leven op Gran Canaria? Bezoek dan Arguieguín. Dit charmante vissersplaatsje geeft je een kleine blik in het verleden. De haven wordt nog steeds gebruikt door vissers en het is leuk om hier even een kijkje te namen. Daarnaast kun je in Arguienguín heerlijk flaneren over de boulevard. In dit stadje zijn tal van winkels en een aantal winkelcentra te vinden dus wie een dagje wil shoppen, is hier ook aan het juiste adres. Het is een aanrader om Arguineguín een dagje te bezoeken en te genieten van al het goede dat het Spaanse leven te bieden heeft.

Arguineguin

Op Gran Canaria is meer dan genoeg te zien, te doen en te beleven. Of je er nu voor kiest om lekker te relaxen bij Playa del Inglés, of eropuit trekt om de rest van het eiland te verkennen, het zal sowieso een heerlijke vakantie worden!

Vertel anderen over dit artikel!
Avatar foto

Redactie