De 10 mooiste plekken op Gran Canaria. Dit zijn de hoogtepunten!

Gran Canaria: dit stukje Spanje is een geliefd vakantieparadijs omringd door de Atlantische Oceaan. Zalige zandstranden, de zwoele zeebries, weldadige warmte en landschappen die je niet zomaar verwacht: dat vind je allemaal hier allemaal. Hier is een lijst met de 10 mooiste plekken op Gran Canaria die je gewoon niet mag missen.

Vergeet niet je zonnebrand, sneakers en uiteraard je camera mee te nemen om de schoonheid van het eiland in al haar facetten vast te leggen!

1. Dunas de Maspalomas

Maspalomas Dunas

Deze imposante duinen(!) aan de zuidkust van Gran Canaria lijken sprekend op de Sahara. Met als groot verschil dat je hier wel weer de zee ziet. Leuk detail: de Sahara bevindt zich hemelsbreed op ca. 230 kilometer van de Dunas de Maspalomas.

2. Roque Nublo

Roque Nublo, een mooie plek op Gran Canaria

Dit is een natuurlijke rotsformatie, ontstaan door erosie. Het ziet er markant uit en is een perfect wandelgebied (stevige wandelstappers zijn een must). Het uitzicht is imposant en zal je altijd bijblijven. Kijk je goed uit als je een foto maakt?

3. Tejeda

Pueblo Tejeda, een mooie plek op Gran Canaria

Als je toch naar Roque Nublo gaat, bezoek dan dit leuke bergdorpje wat is omringd door een prachtig berglandschap. Je wandelt er over goed geplaveide straten en pleintjes maar vergeet niet dat dit een bergdorpje is: het is af en toe steil. Palmbomen in het berglandschap – dat is absoluut het ultieme vakantiegevoel.

4. Puerto de Mogán

Puerto de Mogán

Puerto de Mogán is een pittoresk havenstadje, met leuke bruggetjes, charmante huizen en uiteraard de bougainville die je allerhartelijkst welkom heet. Neem het bootje vanuit Puerto Rico voor een leuke boottocht langs de kust en vergaap je aan de resorts die tegen de rotswanden gebouwd zijn. Tip! geniet van een heerlijke lunch in de haven!

5. Playa de Güigüi

Wie? Nee, wie-wie. Zo spreek je Güigüi uit. Playa de Güigüi is een afgelegen en ongerept strand aan de westkust van Gran Canaria. Ook hier is de zee kristalhelder en de omgeving is ruig. Na een pittige wandeling kom je bij het strand, dus ‘even’ op je slippers naar beneden is er niet bij. De rust en schoonheid van dit pareltje zijn absoluut de moeite waard.

6. Playa de Amadores

Playa de Amadores, Gran Canaris

Nog zo’n strand wat verder van de gebaande paden ligt; bereikbaar vanuit Puerto Rico, via een boulevard met zicht op de zee en geflankeerd door bergen. Dit strandje zie je ook als je vanuit Puerto Rico met de boot naar Mogán vaart.

7. Barranco de Guayadeque

Barranco de Guayadeque

Een indrukwekkende vallei die met diepe ravijnen in het eiland snijdt. Hier vind je locals die in grotwoningen leven, en de vallei is een heus natuurmonument. Hier vind je amandelbomen, cactussen, dennenbomen en her en der wilde ollijfbomen. Dit is weer eens wat anders dan een strandboulevard.

8. Casa de Colón (Huis van Columbus)

Huis van Columbus, Gran Canaria

Het huis van Columbus is de historische plek waar Christoffel Columbus verbleef tijdens zijn ontdekkingsreizen naar India. Of althans, dat was zijn doel. We weten allemaal dat hij uiteindelijk bij het huidige Amerikaanse continent aan land kwam. Of een van de Caribische eilanden. Wist je dat Christoffel Columbus in het Spaans Cristóbal Colón heet? Vandaar dat het huis Casa de Colón genoemd wordt.

9. Monumento Natural de Bandama (Bandama Natuurmonument)

Dit is een caldera (vulkanische krater) met een omtrek van ongeveer 1 kilometer en een diepte van ca. 200 meter. In de caldera vind je restanten van een boerderij, verschillende soorten as en de caldera biedt ruime aan inheemse bomen en planten. Beklim ook de kraterwand beklimmen voor een prachtig panoramisch uitzicht over het omringende landschap en natuurlijk de oceaan.

10. Pico de las Nievas

Het op-één-na hoogste punt van Gran Canaria: 1949 meter hoog. Pico de las Nievas is daarom ook een perfect punt met een adembenemend uitzicht over het hele eiland en zelfs op heldere dagen kun je enkele van de naburige eilanden zien. En als het helder is zie je de Roque Nublo en misschien zelfs de Teide op Tenerife.

Vertel anderen over dit artikel!
Avatar foto

Stewart Leiwakabessij

Reizen is heerlijk en wat is nog heerlijker dan andere reizigers inspireren met leuke nieuwe bestemmingen of juist bekende locaties? Juist, dat doe ik graag! Lekker in de pen klimmen (of toetsenbord) en schrijven wat ik zelf leuk vind aan een bestemming. Of wat lezers mogelijk interessant vinden. En mocht je even niets van me horen? Dan lig ik hoogstwaarschijnlijk in de zon. 😊