Oud en nieuw in het buitenland; De mooiste bestemmingen

Heb jij zin om het deze oud en nieuw eens in het buitenland te vieren? Geen zin in sneeuw, kou of het traditionele familiediner? Kies er dan voor om het nieuwe jaar op een mooie buitenlandse bestemming in te luiden! Heerlijk, na een dag vol zon genieten van lokale lekkernijen om vervolgens al proostend het nieuwe jaar te starten. Op de volgende bestemmingen vier je oud en nieuw op zijn best!

Dubai

nieuwjaar_dubai_palmeiland_1
In Dubai is alles groot, grootser, grootst en zo gaat het ook met oud en nieuw. Als je op zoek bent naar een spetterende oudjaarsavond vol adembenemend mooi voorwerk is Dubai de place to be. De Burj Al Arab, het enige zeven sterren hotel in de wereld, is het decor voor een spectaculaire vuurwerkshow. Verder kun je genieten van een uitbundige show bij de Burj Khalifa, wat met 828 meter het hoogste gebouw van de wereld is. Hier wordt het vuurwerk vanaf het gebouw afgestoken. Ja, je leest het goed, over de hele lengte van de Burj Khalifa wordt vuurwerk de lucht ingeschoten. Kippenvel gegarandeerd! Ben je liever op het strand? Zoek dan een strand op in de buurt van Palm Island. Heerlijk relaxt word je hier getrakteerd op een over de top vuurwerkshow. Waar je ook bent in Dubai, het spektakel valt niet te missen. Tip: beslis van te voren welke vuurwerkshow je het liefst wilt zien en vind op tijd een goed uitkijkpunt. Het kan namelijk heel druk worden!

Pluspunt Dubai als bestemming voor oud en nieuw: het vuurwerk!

Curacao

nieuwjaar_curacao
Bron: Henk Mauer – panoramio.com

Op Curacao eindigt het jaar al om 12 uur ’s middags. Voor mensen voor wie oudjaarsavond altijd te kort duurt, is Curacao dus echt een droombestemming! De hele dag wordt er overal gegeten, gedronken en de sfeer is opperbest. Mensen vieren oudjaar traditioneel met hun familie maar je bent zeker welkom om aan te schuiven voor een heerlijke maaltijd. Ook in de aanloop naar oudjaarsdag word je al getrakteerd op flink wat knallen. Tussen kerst en oudjaar kun je namelijk overal vuurwerk kopen en de regels rondom het afsteken zijn een stuk minder streng dan in Nederland. Op oudjaarsdag zelf gaat het helemaal los en knalt het overal: op Curacao zijn ze dol op 100.000 klappers! Waarschijnlijk denk je dat er om 00.00 na een dag vol feest niets meer afgestoken wordt, maar niets is minder waar. Om 00.00 trakteert Curacao je op de mooiste vuurwerkshows.

Pluspunt Curacao als bestemming voor oud en nieuw: oudjaar vier je bijna 24 uur lang!

Canarische Eilanden

nieuwjaar_canarische_eilanden
Bron: Arnt Flatmo

Oudjaar vieren op de Canarische Eilanden is een heerlijk ontspannen ervaring. Muziek is een belangrijk onderdeel van de oudjaarsavond op de Canarische Eilanden. Er treden veel lokale bandjes op en overal is het gezellig. Het is een traditie om te genieten van een heerlijk maal in een restaurant, om vervolgens om 00.00 bij iedere klokslag een druif te eten. Elke druif brengt een maand geluk in het nieuwe jaar. Dus als je er twaalf op kunt ga je gegarandeerd een mooi jaar tegemoet. Bijgeloof of niet, het kan nooit kwaad om aan deze mooie traditie mee te doen! Om 00.00 wordt er natuurlijk flink wat vuurwerk de lucht ingeschoten waarna er tot diep in de nacht genoten wordt van muziek, wijn en lekkere hapjes. Tip: zoek een rustig plekje op het strand en geniet vanaf daar van het vuurwerk.

Pluspunt Canarische Eilanden als bestemming voor oud en nieuw: heerlijke wijn, lekker eten en goede muziek.

Bali

ogoh_ogoh_nieuwjaar_bali
Op Bali weten ze wat feesten is en met oudjaar doen ze daar nog een schepje bovenop. Kuta Beach is de place to be voor een knalfeestje. Duizenden mensen komen hier bij elkaar om al feestend het nieuwe jaar in te gaan. Hoe heerlijk is het om met de voetjes in het zand in je zomerse outfit te proosten op het nieuwe jaar? Elk jaar kun je bij Kuta Beach genieten van een traditionele parade. Deze vindt aan het einde van de middag plaats dus zorg dat je op tijd bent. Wil jij je oudjaarsavond liever wat rustiger doorbrengen? Ook dat is mogelijk op Bali. In Ubud en de omringende dorpen worden prachtige parades gehouden met veel traditionele dansoptredens, muziek, kampvuren en indrukwekkende monsters, Ogoh Ogoh genaamd. Ogoh Ogoh worden handgemaakt door de lokale bevolking en zijn bedoeld om negatieve ervaringen in het leven te weren. Dit is een heel bijzondere traditie die je alleen op Bali vindt!

Pluspunt Bali als bestemming voor oud en nieuw: uitbundige feesten, prachtige parades en unieke tradities.

Turkse Rivièra

vuurwerk turkije
In Turkije wordt oudjaar niet zo uitbundig gevierd als in andere landen. Veel mensen blijven lekker rustig thuis samen met de familie. Sommige families maken er wél een feestje van en kiezen ervoor om oudjaar in een hotel te vieren. Dit is wel even wat chiquer: gala kleding is meestal verplicht. De hele avond wordt er gesmuld van het goedgevulde buffet en op de achtergrond speelt een bandje Turkse muziek. Vuurwerk hoort niet traditioneel bij het Turkse oudjaar maar veel hotels zorgen wel voor een mooie vuurwerkshow om 00.00. De mensen die thuis oudjaar vieren steken geen vuurwerk af. Wie heerlijk ontspannen oudjaar wil vieren voelt zich aan de Turkse Riviera helemaal op zijn plaats. Geniet van een hapjes, een drankje en ontspan!

Pluspunt Turkse Rivièra als bestemming voor oud en nieuw: onspannen het nieuwe jaar in.

Oud en nieuw in Nederland is hartstikke leuk maar als je zin hebt om het eens helemaal anders te vieren zijn deze 5 bestemmingen zeker de moeite waard!

Vertel anderen over dit artikel!
Avatar foto

Redactie