De mooiste vakantie eilanden van Europa

In Europa vind je ontzettend veel prachtige vakantie eilanden, de één nog mooier dan de ander. Op de mooiste eilanden van Europa wisselen zonovergoten stranden, prachtig groene natuur en een azuurblauwe zee elkaar af. De grote vraag is natuurlijk wat nou de mooiste eilanden van Europa zijn. Wij laten ze graag aan je zien!

#1 Sicilië

Sicilië is het grootste eiland in de Middellandse Zee en heeft ontzettend veel moois te bieden. Naast prachtige stranden en een mooie natuur vind je op Sicilië ook veel historische plaatsen en monumenten. Een ideaal eiland om met de auto te verkennen dus! Veel stranden op dit Italiaanse eiland zijn adembenemend mooi en je komt tijd tekort om ze allemaal te bezoeken. Goudgeel zand, helder water en een stralende zon maken Sicilië een ideale vakantiebestemming. Hier kom je om te genieten van de mooie natuur, de rijke historie en natuurlijk de heerlijke temperatuur.

sicilie

#2  Tenerife

Canarisch Eiland Tenerife ligt voor de kust van Afrika, waardoor het er het hele jaar door lekker warm is. Na slechts 4,5 uur vliegen arriveer je je op dit subtropische vakantie eiland dat letterlijk voor ieder wat wils heeft. Of je nu wilt feesten tot in de vroege uurtjes, wilt uitrusten op een tropisch strand of juist wilt genieten van een overweldigend mooie natuur, het kan allemaal op Tenerife. Wist je dat Tenerife zowel goudgele stranden als zwarte lavastranden heeft? Heel bijzonder om dit eens te zien!

tenerife

#3 Zakynthos

In Griekenland vind je super veel prachtige eilanden. Eén van de mooiste eilanden die het land te bieden heeft is Zakynthos. De bijnaam van dit eiland is ‘bloem van het oosten’. Dit geeft wel aan hoe mooi het hier is! De natuur is er echt adembenemend en uniek. Metershoge kliffen, azuurblauw zeewater en groene bergtoppen sieren het hele eiland. Navagio Beach, gelegen aan de westkust van Zakynthos, is één van de bekendste stranden ter wereld. Vergeet dus zeker niet om hier een kijkje te gaan nemen!

zakynthos

#4 Ibiza

Wie droomt er nu niet van een vakantie op het prachtige eiland Ibiza? Hier vieren hippies, jetsetters, beroemdheden en zonliefhebbers naast elkaar vakantie. Weinig eilanden in Europa zijn zo gevarieerd als dit stukje Spanje. Ibiza barst van de prachtige stranden, variërend van druk en groot tot onontdekt en kleinschalig. Waar je ook voor kiest, overal is het even mooi. Tel daar de spectaculaire natuur en schilderachtige dorpjes bij op en je mag met recht Ibiza één van de mooiste eilanden van Europa noemen.

ibiza

 

Dit zijn de mooiste eilanden van Europa. Welke van deze pareltjes heb jij al bezocht?

Vertel anderen over dit artikel!
Avatar foto

Redactie