Kerst op het strand; op deze bestemmingen kan het!

Kerst op het strand, in plaats van in dit koude kikkerlandje? Dit zijn de bestemmingen waar je zeker kerst moet vieren. Laat de winterse decembermaand achter je, pak je koffers en ga op reis naar één van deze bestemmingen.

Kerst vieren op het strand; op deze bestemmingen kan het!

1. Curaçao & Bonaire

Op deze Caribische eilanden geniet je het hele jaar door van zalig warm weer. Geniet op prachtige stranden van een ontspannen sfeer en laat de kerststress ver achter je. Heerlijk met je voeten op het warme zandstrand, dát is pas kerst vieren. Je vindt een mix van verschillende culturele invloeden, waaronder de Nederlandse, die van invloed zijn op de kerstvieringen. En ga zeker op zoek naar Caribische kerstversiering; een leuke foto als kerstkaart voor volgend jaar!

Hoteltips op Curaçao en Bonaire

The Rif at Mangrove Beach

The Rif at Mangrove Beach

Ultra All Inclusive – Hotel

Belnem House Bonaire

Logies – Appartement

2. Turkije

Strand Antalya tijdens kerst

Turkije heeft prachtige kustgebieden, denk bijvoorbeeld aan de populaire bestemming Antalya. Het weer in december kan variëren, maar je kunt over het algemeen milde temperaturen verwachten. Met een gemiddelde temperatuur van ca. 13°C en ongeveer 5 zonuren per dag, is december een perfecte maand om kerst op het strand te vieren. Hoewel kerst niet zo groots wordt gevierd als in sommige andere landen, vind je her en der kerstversiering en worden festiviteiten georganiseerd, vooral in toeristische gebieden.

3. Spanje

Spanje heeft een aantal kustplaatsen waar je kunt genieten van een aangename kerst aan het strand. Met name de Canarische Eilanden zijn een populaire keuze: Spanjaarden vieren kerst uitbundig met feestelijke evenementen. En aangezien de temperatuur altijd aangenaam is op de Canarische eilanden, is een Canarische kerst op het strand ideaal. Kerstversiering aan een palmboom, in plaats van een kerstboom, is ook leuk.

4. Egypte

Sharm el Sheikh

Plaatsen zoals Sharm El Sheikh en Hurghada aan de Rode Zee bieden warme temperaturen in december. Egypte heeft een overwegend islamitische bevolking, dus kerst wordt niet op grote schaal gevierd, maar je kunt nog steeds genieten van de zon en de stranden. De koudste maand in Egypte is januari, met gemiddelde temperatuur van ca. 22°C en de Rode Zee heeft een minimale watertemperatuur van ca. 20°C. Daarom is kerst op het strand in Egypte absoluut een aanrader.

5. Dubai

Dubai in december is heerlijk

Dubai heeft indrukwekkende stranden, en december biedt aangenaam weer voor strandactiviteiten. Hoewel het geen traditionele kerstbestemming is, zijn er vaak evenementen en versieringen in de stad. Dubai is zeker een bezoekje waard; adembenemende gebouwen in combinatie met stranden en zeewater met een gemiddelde watertemperatuur van ca. 32°C, dé perfecte mix voor een kerst op het strand van Dubai.

6. Gambia

Gambia heeft mooie stranden aan de Atlantische Oceaan. Het weer is aangenaam in december, en terwijl kerst niet zo groots wordt gevierd, kun je genieten van de lokale cultuur en gastvrijheid. The Smiling Coast of Africa nodigt uit om kerst op het strand met een stralende glimlach te vieren; met een gemiddelde temperatuur van 30°C is dat een kleine moeite. Wil je dan afkoelen? De zee heeft een gemiddelde watertemperatuur van ca. 25°C, dus een verfrissende duik is dan heerlijk.

7. Portugal

Kerstboom op Madeira

Je verwacht het niet; kerst op een eiland, maar het kan zeker! In dit geval geen Christmas Island, maar kerst op het strand van Portugal doe je bij voorkeur op het Portugese eiland Madeira. De gemiddelde temperatuur is ca. 19°C, dat is weer eens wat anders dan een witte kerst. Op het eiland zijn er verschillende activiteiten in de maand december, zoals concerten of shows, en ga zeker naar de Nachtmarkt van Funchal (Mercado dos Lavradores), voor een uitbundig en vrolijke kerst. Maak de volgende dag een wandeling over het strand, even heerlijk uitwaaien. Ik wens je een fijne kerst op het strand van Madeira!

Vertel anderen over dit artikel!
Avatar foto

Stewart Leiwakabessij

Reizen is heerlijk en wat is nog heerlijker dan andere reizigers inspireren met leuke nieuwe bestemmingen of juist bekende locaties? Juist, dat doe ik graag! Lekker in de pen klimmen (of toetsenbord) en schrijven wat ik zelf leuk vind aan een bestemming. Of wat lezers mogelijk interessant vinden. En mocht je even niets van me horen? Dan lig ik hoogstwaarschijnlijk in de zon. 😊