Gili Eilanden bezoeken vanaf Bali

Witte zandstranden, kristalheldere zee, palmbomen en een ontspannen sfeer; welkom op de Gili Eilanden! Een bezoek aan de drie paradijselijke eilanden Gili Trawangan, Gili Meno en Gili Air mag niet ontbreken tijdens je vakantie op Bali. Elk eiland heeft iets bijzonders te bieden en is per speedboot vanaf Bali goed bereikbaar. Ben jij ook zo benieuwd naar deze tropische eilandjes? Lees snel verder!

Gili Eilanden

Enkele jaren geleden waren deze eilanden zeer populair onder backpackers. Inmiddels zijn de eilanden bekend bij een groter publiek en neemt het aantal toeristen per jaar sterk toe. In vergelijking met Bali is het hier nog steeds heerlijk rustig en hangt er een relaxte sfeer.

#1 Gili Trawangan

Het grootste en meest toeristische eiland van de drie is Gili Trawangan. De lange boulevard aan de oostkust vormt het centrum. Je vindt hier leuke barretjes, hippe restaurants en verschillende winkeltjes. Als je van een bruisend nachtleven houdt, zit je hier ook goed. Een bezoek aan de Gili Trawangan Night Market is een aanrader. Hier heb je lekkere, verse seafood en zit je gezellig tussen de locals. Tevens zijn er vele duikscholen in de directe omgeving.

Gili Trawangan

#2 Gili Meno

Gili Meno is het middelste eiland en is kleiner dan Trawangan. Je loopt makkelijk in een uurtje het hele eiland rond. Van de drie eilanden heeft het de mooiste stranden en het meest heldere water. Vergeleken met Trawangan is dit eiland iets rustiger waardoor vele vakantiegangers hier komen om uit te rusten. Wil je weinig toeristen tegenkomen en lekker op het strand liggen? Dan is Gili Meno de beste keuze.

Gili Meno

#3 Gili Air

Het laatste eiland, Gili Air, is een combinatie van Trawangan en Meno. Dit paradijsje heeft de perfecte balans tussen rust en gezelligheid. Het eiland ligt dicht bij Lombok waardoor je vanaf de oostkant een goed uitzicht hebt op Mount Tinjani. Dit is de op een na hoogste vulkaan van Indonesië. Voor rust en een relaxte sfeer moet je aan de noordkant van het eiland zijn en voor gezelligheid aan de zuid- of oostkant. Een zonsondergang is altijd prachtig, maar op Gili Air zijn ze fantastisch. Zoek een zitzak, pak een cocktail en geniet van het uitzicht!

Gili Air zonsondergang
Bron: www.cherryblossomstreet.com/

Goed om te weten

Op de eilanden rijden geen auto’s. Het meest gebruikte vervoermiddel is een paard en wagen. Vaak is het ook mogelijk om een fiets te huren.

Fietsen op Gili Eilanden

De inwoners behoren voornamelijk tot de Lombokse Sasak bevolking. Ze leven van het toerisme en de visserij.

Bezoek vanaf Bali

Wil jij ook de Gili Eilanden bezoeken vanaf Bali? Dat kan makkelijk! Deze eilanden liggen 40 kilometer ten oosten van Bali en zijn per speedboot te bereiken. Vanaf Padang Bai vertrekken dagelijks boten waarmee je binnen 1,5 uur bij de Gili Eilanden bent. Een andere optie is om vanaf Amed te reizen. Dit duurt iets korter. In het hoogseizoen zitten de boten erg vol. Boek dus tijdig deze trip om zeker te zijn van een plaatsje aan boord.

Wil jij ook deze paradijselijke omgeving ontdekken? Combineer dit dan met een vakantie naar Bali en je bent verzekerd van een onvergetelijke vakantie!

Vertel anderen over dit artikel!
Avatar foto

Redactie