Top 5 bezienswaardigheden van Bali

Tropische stranden, culturele highlights, mooie vergezichten en unieke tempels – Bali heeft het allemaal. Er is zoveel te zien en doen op dit Indonesische eilandje dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet! Hoog tijd dus om de top 5 bezienswaardigheden van Bali op een rijtje te zetten.

1. Sanur Beach

Sanur Beach - Bezienswaardigheden Bali
Foto: sbamueller

Aan mooie stranden heeft Bali geen gebrek! Toch springt Sanur Beach er bovenuit. Waarom? Het is er heerlijk relaxed en rustig. Vissersbootjes meren af en aan. Kleine krabbetjes rennen rond in het goudkleurige zand. De zee is kalm en uitnodigend. Bovendien zijn er veel gezellige plekjes om te eten en drinken en kun je handgemaakte souvenirs kopen bij Balinese families. Tip: wie vroeg opstaat wordt beloond met een magisch mooie zonsopkomst!

2. Pasar Badung

Pasar Badung - Bezienswaardigheden Bali
Foto: Shutterstock

Een bezoekje aan een lokale markt is een must wanneer je op dit Indonesische eiland bent. Een absolute aanrader is Pasar Badung in hoofdstad Denpasar, Bali’s grootste markt voor etenswaren. Dit is dé plek waar de Balinezen zelf hun inkopen doen: vers fruit, groente, gevogelte, kruiden, stoffen, huishoudelijke voorwerpen… alles is verkrijgbaar. Het is een geweldige ervaring om tussen de locals rond te lopen, af te dingen op een trosje bananen, en Bali écht te leren kennen!

3. Gitgit Watervallen

Gitgit Waterval - Bezienswaardigheden Bali
Juan Antonio F. Segal

Zin in een frisse duik? Ga dan zwemmen onder een waterval! De Gigit is met 35 meter de hoogste waterval van Bali en wordt omgeven door een schitterend groen regenwoud. Er zijn in totaal 3 verschillende watervallen midden in de natuur die je via smalle slingertrappetjes omhoog en omlaag kunt bereiken. Tussen de watervallen vind je kleine winkels met drinken en souvenirs. Ook is het leuk om aan een van de lianen langs de waterval te slingeren en je in het midden te laten vallen. Zwemkleding en handdoek inpakken en gaan!

4. Goa Lawah

Vleermuizengrot Bali - - Bezienswaardigheden Bali
Foto’s: Mike Haller & Goa Lawah-Jorge Láscar

De Goa Lawah tempel is een bezienswaardigheid op Bali die je niet mag overslaan! Deze tempel wordt ook wel ‘vleermuizentempel’ genoemd, vanwege de kleine grot die zich in de tempel bevindt waar duizenden vleermuizen leven. Fascinerend om te zien! Bezoek de tempel bij zonsondergang, want dan vliegen de vleermuizen met z’n allen in een lange sliert uit om op jacht te gaan.

5. Klungkung Paleis

Klungkung Paleis - - Bezienswaardigheden Bali
Foto: Juan Antonio F. Segal

We sluiten dit lijstje af met het Klungkung Paleis waar je de restanten vindt van het voormalige koninklijke paleis uit de 18e eeuw. Op het landgoed staat een schitterende, drijvende tempel die omringd wordt door een vijver met lotusbloemen. Binnenin kun je plafondschilderingen bewonderen waarop de gevolgen van karma worden uitgebeeld. Verder is er een klein museum met veel historische foto’s uit de koloniale tijd. Het bezoeken waard als je geïnteresseerd bent in traditioneel Balinese kunst en architectuur!

Kopfoto: Wikimedia Commons

Vertel anderen over dit artikel!
Avatar foto

Redactie